UNDER CONSTRUCTION.

1. Dit is de privacyverklaring van LauraHelene.nl

Dit is de privacyverklaring van LauraHelene.nl, de blog van Laura Plug. De blog valt onder mijn bedrijf Oohlalau, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67174485  . Ik ben bereikbaar via info@laurahelene.nl

Op mijn blog LauraHelene.nl verwerken wij persoonsgegevens. Dit doen wij met de grootste zorgvuldigheid en met oog voor jouw privacy. Ik hecht namelijk veel waarde aan de privacy van mijn lezers. Om je inzicht te geven in de verwerking van jouw gegevens, wordt in deze privacyverklaring uitgelegd welke gegevens wij verwerken en hoe wij met jouw gegevens omgaan. Important note: ik zal jouw gegevens vanzelfsprekend nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

2. Welke persoonlijke gegevens wij verzamelen en waarom

LauraHelene.nl kan persoonsgegevens verwerken van blogbezoekers. Dit gebeurt op de meeste blogs en websites.Dat kan gaan over:

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres
  • Website
  • Informatie over jouw activiteiten op LauraHelene.nl
  • Je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt
  • Cookies
  • Data uit reactieformulier (waaronder IP-adres) bij reacties
  • Eventueel telefoonnummer en adresgegevens

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?
We hebben bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen:
 omdat je een reactie hebt achtergelaten op onze website
 ons contactformulier hebt ingevuld
 je in hebt geschreven op onze nieuwsbrief of blog
 je mee hebt gedaan aan een winactie
 je een samenwerking met ons bent aangegaan
 of je op een andere manier zelf deze gegevens aan ons hebt verstrekt

Mijn blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met me op via info@laurahelene.nl, dan verwijder ik deze informatie.

3. Doeleinden

Reacties

Wanneer bezoekers een reactie achterlaten op onze website of contact opnemen middels het contactformulier, verzamelen wij de data die in het reactieformulier gevraagd worden en ook het IP adres van de bezoeker en het type browser om spam tegen te gaan.

Een geanonimiseerd string gemaakt op basis van uw e-mailadres (ook hash genoemd) kan aan de Gravatar-service worden verstrekt om te zien of u deze gebruikt. Het privacybeleid van de Gravatar-service is hier beschikbaar: https://automattic.com/privacy/. Na goedkeuring van uw opmerking is uw profielfoto zichtbaar voor het publiek in de context van uw opmerking.

Contactformulier of e-mail

Je kunt met ons contact opnemen via ons contactformulier of door een e-mail te sturen. We hebben dan een gerechtvaardigd belang om de gegevens die we op die wijze van jou hebben verkregen te verwerken. De inhoud van de e-mail of het bericht via het contactformulier, je naam en e-mailadres verwerken we het met doel om op je bericht te kunnen reageren.

Cookies

Als je een reactie op onze site hebt geplaatst, is het mogelijk om jouw naam, e-mailadres en website op te slaan in de cookies. Dit is voor jouw gemak, zodat je deze niet nog een keer hoeft in te vullen. Deze cookies blijven een jaar staan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook kun je alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen in je browser verwijderen.

Ik gebruik de volgende cookies:

Functionele cookies: dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en je gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Dit zijn analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en waarvoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb (dit zijn algemene cookies).

Tracking cookies: ik plaats cookies die je surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij je eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics: op deze website worden ook cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. LauraHelene.nl gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruikt wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.

Google AdSense: op sommige pagina’s van LauraHelene.nl wordt gebruik gemaakt van de advertentiedienst van
Google, genaamd AdSense. Met advertentiecookies die hierdoor geplaatst worden kunnen Google en
zijn partners advertenties weergeven aan bezoekers van LauraHelene.nl op basis van hun bezoek aan de website in het klein en/of andere sites op internet. U kunt zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties door Google’s Advertentie-instellingen te bezoeken.
Voor het gebruik van cookies voor gepersonaliseerde advertenties door externe leveranciers kunt u zich afmelden door aboutads.info te bezoeken

Social media cookies: op deze website is het mogelijk om de blogartikelen te delen op diverse social media kanalen waaronder Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Voor het functioneren van deze knoppen wordt gebruik gemaakt van website-overschrijdende cookies – zodat de social media partij jou herkent op het moment dat jij een artikel en/of video wilt delen via social media.

4. Social media

Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media, heeft deze website een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

5. Met wie delen wij jouw data

LauraHelene.nl verkoopt jouw gegevens in geen geval aan derden. Je gegevens worden enkel verstrekt als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen of als ik daar volgens de wet toe verplicht ben. Wanneer LauraHelene.nl samenwerkt met bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van LauraHelene.nl, dan gaat dit alleen om algemene statistieken. Dit zijn altijd algemene gegevens, zoals het gemiddeld aantal bezoekers per maand.

Websites van derden

LauraHelene.nlnl kan links bevatten naar websites van derden of diensten die niet het eigendom zijn van of worden beheerd door LauraHelene.nl. LauraHelene.nl heeft geen controle over en neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Verder erken je en ga je ermee akkoord dat LauraHelene.nl niet verantwoordelijk of aansprakelijk is, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of vermoedelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op dergelijke inhoud, goederen of diensten die beschikbaar zijn op of via dergelijke websites of diensten. Ik adviseer je om de bepalingen en voorwaarden en het privacybeleid van websites of diensten van derden die je bezoekt te lezen.

6. Hoe lang bewaren wij jouw data

Als je een opmerking achterlaat, worden de opmerking en de metagegevens voor onbepaalde tijd bewaard. Dit is zodat we alle vervolgopmerkingen automatisch kunnen herkennen en goedkeuren in plaats van ze in een moderatie te houden.

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Deze voorwaarden kunnen ten allen tijden worden aangepast.