Essentials voor een surfvakantie

Inmiddels ga ik elk jaar minimaal één keer op surfvakantie. In ons koude kikkerlandje zijn de golven niet zo goed als elders ter wereld. Je kunt in de Noordzee mooi surfen hoor, maar dan moet je wel engelengeduld hebben. En meestal als het helemaal los gaat met de golven, zit ik net op kantoor. Als dat geen #fomo is, weet ik het ook niet meer. Inmiddels heb ik al meerdere malen gesurft in Frankrijk, heb ik de perfecte golven van Sri Lanka mogen surfen en heb ik afgelopen maart op scherpe reefs gesurft in Fuerteventura. Inmiddels heb ik wel een lijstje met essentials verzameld wat je echt niet moet vergeten voor een surfvakantie.

Natuurlijk zijn de essentials geheel afhankelijk van de locatie waar je heengaat. Ga je op surfcamp in Frankrijk? Dan zal je paklijst er iets anders uitzien dan wanneer je naar Bali gaat. Zo heb je in Frankrijk een ander surfpak nodig dan in Bali (logisch), maar toch zijn er een paar essentials die ik heel handig vind om mee te nemen!

roxy - pass this on again - surf poncho blauwroxy - pass this on again - surf poncho zwart

De lifesaver: de poncho (vanaf € 39,95 – Roxy via Otto.nl)

Sinds ik in het bezit ben van een surfponcho, wil ik nooit meer anders. Nooit meer awkward gedoe met omkleden, nooit meer peep shows als je je wetsuit aan het aantrekken bent. Ideaal. En je wilt niet weten hoe lekker het zit als je het koude water uitkomt.

Surfwax voor de juiste temperatuur

Ik neem altijd vanuit huis wat surfwax mee voor de temperatuur van het zeewater op de vakantiebestemming. Zo hoef je daar niet meer op zoek naar een surfshop als je meteen het water in bent!

roxy eendelige rashguard met rits en lange mouwen en upf 50 »softly love« blauw

Voor de warmwater surfer: een rashguard (€ 58,95 Roxy via Otto.nl)

In Sri Lanka heb ik pas aan het einde van de vakantie in mijn bikini gesurft. De zon was zo scherp én het effect wordt ook versterkt door het water. Daarom had ik een rashguard bij me, die net iets meer bedekking geeft dan een bikini. Zo voorkom je dat je als een kreeft uit het water komt. Meestal zit er een UV50 filter in en tegenwoordig bestaan er genoeg leuke prints. Ik wil er inmiddels meer dan één kopen :).  Een rashguard kan ook handig zijn voor de warmere dagen in Frankrijk!

Zelf vind ik het ook belangrijk om een goede bikini mee te nemen. Je heb niet altijd zin om je helemaal om te kleden op het strand, dus dan surf ik het liefst met een bikini onder mijn wetsuit. Mocht ik even een uurtje willen zonnen, dan trek ik mijn wetsuit zo hup uit en plant ik mezelf neer onder de parasol.

Speciale producten voor je haar en huid

Het zoute zeewater kan ongenadig zijn. Daarom neem ik altijd speciale producten mee waarmee ik mijn huid en haar kan beschermen. Zo smeer ik mijn gezicht vaak ik met zink en geef ik mijn haar vaak extra liefde met wat olie. Laatst kwam ik op Surfgirlmag een speciale surfers oil tegen van het merk The Pure Haven: A powerful mix of amazing oils to protect and replenish your skin and hair after the elements of the sea. Use this rich, versatile oil on hair, skin and nails to provide long lasting moisture and nourishment.  Een flesje (die niet van plastic is gemaakt!) kost € 17,94 (zonder verzendkosten). Ik hoop het binnenkort eens tegen te komen, zodat ik het kan uitproberen!

Een surfgids van de locatie

Spots (locaties waar je het beste kunt surfen) vinden (zonder dat je locals kent die het je kunnen vertellen) is altijd een dingetje. Ik heb zelf het boek I love the seaside, maar er zijn ook online genoeg surfguides te vinden. Op een surfcamp hoef je je daar gelukkig niet druk om te maken, want dan wordt je meestal naar de spots gebracht!

Ben jij wel eens op surfvakantie geweest? Wat moet je echt niet vergeten?

1 Comment

Post A Comment

CommentLuv badge