Eindelijk, een tuin vol met bloemen!

Nadat ik eind 2015 weer op kamers ging wonen, heb ik eigenlijk geen eigen tuin meer gehad. En nu… Nu heb ik een tuin, uitzicht over de duinen en stap ik zo het strand op. Wat wil je nog meer? Omdat ik zó blij ben met mijn tuintje, neem ik jullie graag mee in de make-over die ik heb gedaan. Want die make-over was hard nodig!

De vorige bewoners van mijn appartement hadden het e.e.a. laten staan. Een houten tuinbankje, een plastic tuinset en loodzware beelden. Ik baalde daar een beetje van, want dit was niet overlegd. En het zou ons weer een ritje of drie naar de milieustraat kosten. Gelukkig bestaat daar Facebook, met alle gratis af te halen pagina’s. De tuinset en het tuinbankje waren zo opgehaald. Alles moest weg!

De tuinset

Nadat alles was weggehaald, konden we eindelijk kijken welke loungeset we wilden hebben. We wilden niet een hele dure loungeset, omdat dit natuurlijk een huurappartement is en we niet weten hoe lang we hier blijven. Bij de Kwantum kwamen we deze chille set tegen. Het liefst had ik een meer beachy set gehad, maar als we over een jaar of twee weer gaan verhuizen, is dat zonde. Toch ben ik heel blij met deze set! Tot half 3 zit je vol in de zon in onze tuin en kun je languit liggen met een boekje. Heerlijk!

Ook heb ik het bankje die ik vorig jaar bij de Wehkamp kocht, meegenomen naar mijn nieuwe huis. Deze kan ik lekker verplaatsen in de zon (of juist in de schaduw als het bloody hot wordt) en is handig als ik meer visite heb!

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen 

Samen met mijn opa en schoonmoeder ging ik op pad naar het tuincentrum.  Niet heel ver hier vandaan zit een groothandel, waar particulieren op zaterdagochtend ook mogen inkopen. Mijn opa en ik werden overenthousiast van alle bloemen en planten, dat we de hele auto vol hebben geladen. No joke, kijk deze foto maar:

Mijn opa maakte er een dagtaak van om alle potten die ik gekocht had zo leuk mogelijk te vullen. Tijdens het planten, kwamen de bijen en vlinders meteen op de bloemen af. Je wilt niet weten hoe excited ik was, hahaha.

Mijn favoriet in de tuin: de hortensia

Zoals ik in een vorige blogpost al vertelde, krijg ik meteen het vakantiegevoel van zomer 2017 terug als ik ergens een hortensia in huis neerzet. Van Hydrangea World kreeg ik twee mooie witte hortensia’s om te stylen in mijn tuin. De website Hydrangeaworld.com is een initiatief van alle hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en de hortensiaveredelaars en –vermeerderaars. Zij willen ons, de consumenten, graag vertellen hoe veelzijdig de hortensia is en geven tips over de verzorging. Handig, want een hortensia heeft speciale liefde nodig!

Zo is het belangrijk om te weten dat een witte hortensia niet van volle zon houdt, ze worden dan bruin. Je kunt de tuinhortensia’s het best zo planten, dat de ochtendzon meegepakt wordt en dat ze de rest van de middag in de schaduw staan. Gelukkig gebeurt dat in mijn tuin automatisch!

Zelf heb ik de witte hortensia’s in mooie potten gezet en gebruik ik ze als eyecatcher bij mijn loungeset. Ik vind het wit mooi afsteken tegen de donkere kussens!

Mocht je meer inspiratie willen om een hortensia te stylen, dan heb ik hierbij een tip van flip: de Pinterest pagina van Hydrangea World!

Wat vind jij van mijn nieuwe tuintje? Ben jij ook zo gek op bloemen?

1 Comment
  • Audrey
    Posted at 07:52h, 21 June Reply

    Dat ziet er lekker vrolijk uit zo! Wij hebben in een deel van de tuin allemaal bloemen gezaaid en het wordt elke dag kleurrijker!
    Audrey recently posted…Over basisinkomens en bullshitbanenMy Profile

Post A Comment

CommentLuv badge