Ik doe niet aan #instaperfect

Geloof me, ik trap er zelf ook in hoor. Als ik een Instagram-account tegenkom waarvan de feed prachtig, inspirerend en matching is, ben ik snel geneigd om op het knopje ‘volgen’ te klikken. Maar laatst realiseerde ik dat we er misschien met zijn allen een beetje in doorslaan. Want, het echte leven is niet #instaperfect toch?

Anouck (van Anouck Plume) startte twee jaar geleden de hashtag #echtemensenopinstagram. Met een platform waar je heel snel groot kan worden door bots, nepvolgers of té perfecte Instsgramplaatjes, is het soms verleidelijk om daarin mee te gaan. Maar geloof me, ik vind het veel leuker als ik oprechte reacties krijg. In plaats van een paar inhoudloze ‘🔥🔥’ of ‘❤️❤️‘ om je engagementpercentage te verhogen. Of té perfecte foto’s plaatsen die niet realistisch zijn, maar wel volgers oplevert. Of dat ik zelf dingen post omdat ik dat op dat moment leuk vind. En niet omdat ik het plaatje precies zo hebt gemaakt dat het binnen het kleurschema van mijn feed past  

Soms voel ik me wel een beetje een falende blogger hoor. Alle bloggers uit mijn bloggeneratie zijn óf verhuisd naar YouTube óf megagroot geworden op Instagram óf simpelweg gewoon gestopt met persoonlijke verhalen delen op het internet. En ik? Ik kwakkel er een beetje tussenin. Ik wil niet meedoen met de perfectie van Instagram om alleen maar meer volgers te krijgen. Hoewel ik weet dat ik daardoor wél meer grote samenwerkingen kan krijgen. Maar om al die perfecte plaatjes te creëren die matching, prachtig en inspirerend zijn, dat lukt mij gewoon niet. Ik wil gewoon mijn volgers, vrienden en familie een inkijkje geven in mijn burgerlijke leventje. En misschien een beetje inspireren met de dingen die ik mooi vind of die mij opvallen. Ik ga niet wanneer ik op reis ben in de rij staan voor een perfecte foto op dé perfecte locatie. Ik laat hoogstens een vriendin een paar leuke foto’s schieten in een mooie omgeving, waarna ik de helft van de foto’s kan weggooien omdat het aan mijn gezicht te lezen is dat ik zo’n fotoshoot mega ongemakkelijk vind (aka ik lig de hele tijd in een deuk). Kijk maar:

En toch… Instagram is een onwijs leuk platform. Ik laat me bijna wekelijks influencen en alle leuke plaatjes inspireren mij dagelijks. Als er maar echte en oprechte mensen achter zitten :).

En die 860 volgers die ik heb verzameld op Instagram? En die paar duizend lezers van mijn blog? Dat is echt mijn kleine community. Met een mix van leuke mede-bloggers, familie, vrienden en kennissen hou ik het social media gebruik voor mezelf leuk. Want, ik doe niet aan #instaperfect.

Wat vinden jullie?

P.S. Mocht je me willen volgen, mag dat uiteraard altijd. Check hier mijn imperfecte Instagram-account: LauraHeleneNL

5 Comments
 • moois van mie
  Posted at 11:51h, 29 March Reply

  Ik vind die perfecte instagramaccounts vooral erg saai. Het eerste plaatje kan ik geweldig vinden maar na een paar weken van hetzelfde plaatje keer op keer nog eens hermaakt is het geweldige er voor mij wel af en komt het saaie. Ik Volg je helemaal en doe dat ook zo. En ik heb als bijkomende troef dat ik niet aan samenwerken doe en daar dus helemaal gene rekening moet mee houden.

 • Mevrouw Marloes
  Posted at 17:37h, 29 March Reply

  Heb even je feed bekeken en juist zulke instagramfeed vind ik leuk om te zien 🙂 Alle perfecte accounts zijn toch een beetje ongeloofwaardig. Geef mij maar gewoon “echte” accounts. Moet wel zeggen dat ik jouw feed mooi bij elkaar vind passen, hoor!

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes recently posted…Boekreview | Arjen van Veelen – Amerikanen lopen nietMy Profile

 • Anne
  Posted at 06:15h, 30 March Reply

  Haha, ik herken wel sterk wat je schrijft hoor. Ik heb ook het gevoel dat ik in een soort van tussencategorie ben beland van af en toe nog persoonlijk bloggen en vooral een hele echte (maar dan niet per se mooie of inspirerende..) instagramfeed. En daar ben ik ook helemaal oké mee! Ik heb het gevoel dat er meer bloggers zijn die weer een beetje verlangen naar die wereld en veiligheid om te delen. 🙂

 • Mariëlle
  Posted at 07:49h, 30 May Reply

  Deze foto’s zijn in ieder geval super mooi <3 Ik denk dat niemand beter wordt van het hele 'perfecte' idee, gelukkig komt er steeds meer verandering in!

 • Simone
  Posted at 13:47h, 05 June Reply

  Ik snap wat je bedoelt. Voel daardoor zelf vaak een druk om een foto niet te plaatsen, omdat ie niet in de feed zou passen. Wat dus eigenlijk nergens over gaat. pas besloten dat ik ook andere dingen dan alleen reisdingen wil gaan delen. Als iemand dan niet meer volgt, so be it! 🙂

Post A Comment

CommentLuv badge