Nieuwe favoriet: de kamerhortensia!

Het zal geen verrassing zijn dat groen mijn favoriete kleur is. De muren zijn groen, de accessoires zijn groen, de stoel (die ik overigens de sigarenstoel noem) is groen. En ik heb ook veel écht groen in huis. Als in heel veel planten. Van pannenkoekenplanten tot gatenplanten. En van sprietplantjes tot vetplantjes. Dit noem je toch ook wel een #urbanjungle, toch? Anyhow, ik heb dit keer iets speciaals toegevoegd aan mijn verzameling groen: een kamerhortensia!

Niet alleen een tuinplant

Ik hoor je nu denken… Hortensia’s zijn toch alleen planten voor buiten? Die altijd in de zomer zo mooi bloeien in de tuin? Nee, lieve lezers en lezeressen, er bestaat dus ook zoiets als een kamerhortensia. De kamerhortensia is vanaf halverwege januari te koop bij o.a. het tuincentrum en de bloemist en zorgt ervoor dat je alvast een beetje zomer in huis haalt. Wist je dat er, naast het feit dat de kamerhortensia onwijs mooi in huis staat, meer voordelen aan deze plant zitten dan je in eerste instantie zou denken? Zo heeft de kamerhortensia een positieve invloed op het binnenklimaat door de vochtregulerende werking van de plant. Het schijnt zelfs dat klachten als droge ogen, droge huid en hoofdpijn kunnen afnemen als je een paar van deze prachtige planten in je huiskamer zet. Gelukkig heb ik hier zelf geen last van, maar ik hou van de helende kracht van de natuur!

Styling in huis

Hydrangea World heeft mij uitgedaagd om de hortensia op mijn eigen manier te stylen in mijn nieuwe woning. En die uitdaging ging ik graag aan! De website Hydrangeaworld.com is een initiatief van alle hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en de hortensiaveredelaars en –vermeerderaars. Zij willen ons, de consumenten, graag vertellen hoe veelzijdig de hortensia is en geven tips over de verzorging. Handig!

Ik heb de blauwe hortensia uitgekozen, omdat mij dat deed denken aan de mooie struiken vol met hortensia’s die we hebben gezien tijdens een vakantie op Madeira in 2017. Gewapend met een hortensia in een tas ben ik eerst op zoek gegaan naar dé perfecte pot. De pot moest én bij mijn interieur passen én bij de aparte kleur hortensia passen. Het werd uiteindelijk een pot met een gezichtje van de Sissy Boy, met een plantenstandaard van de HEMA.

Ik voelde me de ochtend dat ik de foto’s ging maken even een ware interieurblogger. Al mijn meubels heb ik alle kanten op geschoven en alle accessoires heb ik uit de kast gehaald voor hét perfecte plaatje. Ik vind de groen/blauwe hortensia die ik heb vooral erg gaaf staan tegen mijn kiezelgroene muur.

Wat vind jij van deze hortensia’s? Wist jij dat er kamerhortensia’s bestaan?

3 Comments
 • Ismay
  Posted at 17:34h, 28 March Reply

  Wat leuk! Nog een groen liefhebber (lees mijn muren zijn ook groen en ik heb ook veel écht groen in huis!) Leuk ook zo een kamerhortensia. Zelf ben ik meer een plantgirl van planten die geen bloemen hebben/krijgen, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit me wel erg blij maakt! Past prachtig in je interieur 🙂

 • Yvonne
  Posted at 14:04h, 30 March Reply

  Wat een leukerd! Nee, ik wist niet dat ze bestaan. Leuk cadeau-idee ook 🙂

 • Gjalt-Jan Teeninga
  Posted at 01:17h, 26 April Reply

  Wij vinden de Hortensia een hele mooie bloeiende plant. Waarschijnlijk ook een plant die wij zelf in ons assortiment gaan voeren.

Post A Comment

CommentLuv badge