Weekoverzicht week 12: klussen in huis, kapotte e-reader en New York?

Hé! Daar is weer eens een weekoverzichtje (aka blogdagboekje) van Laura! Een tijdje niet gemaakt (want, je wilt niet weten hoe druk ik het had de afgelopen tijd met zowel werk als privé dingen). Ik zal jullie er niet mee lastig vallen, want jullie komen natuurlijk om een kijkje te nemen in het leven van deze 24-jarige vrouw (hebben jullie ook altijd de neiging om jezelf nog steeds een meisje te noemen?).

Afgelopen week ging snel voorbij. Met lange dagen werk, klussen in huis en een weekendje Drenthe!

Vorige week zaterdag hebben mijn vriend en ik keihard geklust in huis. Mijn vriend zit natuurlijk bij de marine en hij gaat binnenkort weer weg, dus ik wil de graag dat er voor die tijd een paar klusjes gedaan werden. Het was nogal een uitdaging, want we begonnen om 1 uur met klussen en om half 4 zou er visite komen. Letterlijk om 15.20 had ik de muur (zo goed als) af!

En mijn vriend had deze leuke plankjes opgehangen! Het leer dat we gebruikt hebben, komt gewoon van de leerlooier in Den Haag. Voor vier riemen betaalde ik ongeveer 25 euro. Een collega van mij maakt haar (leren) tassen zelf en was zo lief om dit mee te nemen. De steigerhouten planken hebben we voor ongeveer 9 euro gekocht bij Karwei. Een leuke budgetoptie voor dit soort plankjes! We hebben ze in de winkel als set gezien voor ongeveer € 30. Dan scheelt dit toch wel iets :).

Elke ochtend fiets ik lekker over de boulevard naar de bushalte. En kan ik meteen de golfjes checken (en baal ik hard als ik dan moet werken). Als het goed is, zie je rechts een mooie kleine regenboog!

Mijn e-reader is vorig jaar ontploft. Ontploft ja, serieus I’m not kidding. De accu was opgeblazen en het was einde verhaal. Een tijd lang heb ik geen e-reader gehad en dus ook geen boeken gelezen (erg he!). Toch moest er twee weken geleden op vakantie naar Fuerteventura (hier komt nog een reisdagboekje over) een e-reader mee. Ik lees namelijk altijd heel veel boeken op vakantie. Ik mocht deze oude Sony lenen en hij heeft de vakantie overleefd. Helaas is deze e-reader afgelopen dinsdag gestorven… Terwijl ik nét aan een nieuw boek begon van de Zeven Zussen.

Al mijn collega’s waren nieuwsgierig waarom deze hortensia’s op mijn bureau stonden. Binnenkort weten jullie ook waarom! Het gaat om een leuke samenwerking.

Juan en Pepe hadden er serieus een feestje van gemaakt ‘s nachts en de helft van het zaagsel en hooi lag naast het hok.

Vrijdag stopte ik een uurtje eerder met werken en stapte ik samen met mijn vriend in de auto naar Drenthe. Naar de boerderij van mijn ouders. Na een lange reis vol met files, kwamen we net op tijd aan om met een drankje de zonsondergang in de boomgaard van mijn ouders te bekijken <3. Ook al ben ik meer een strandmens, mijn ouders wonen echt prachtig.

Lekker wandelen met mijn ouders, broertje en de hond Tess! Mijn ouders hadden deze route een week van tevoren ontdekt en we kwamen serieus bijna niemand tegen. Dat is hier in mijn woonplaats toch wel wat anders als je een wandeling maakt in de duinen :).

‘s Middags zijn we ook nog even Emmen in geweest. Op zoek naar een mooi broekpak voor mij, maar helaas hebben we niks kunnen vinden.

En ‘s avonds reden we weer terug naar de kust. Terug naar huis!

Dit jaar gaat mijn vriend 3,5 maand weg (LANG!). Hij maakt een tussenstop in New York en ik ben van plan om hem op te zoeken! De vliegtickets zijn goedkoop… Maar man, wat zijn de hotels in New York duur! En wat zijn het er veel! Hebben jullie een fijne tip? Hoogstwaarschijnlijk moet ik twee dagen alleen vertoeven in de stad, dus ik ben wel op zoek naar een fijn hotel in een fijne buurt.

Yes! Ik heb een nieuwe e-reader! Na veel research ben ik voor een Kobo Clara gegaan en kan ik weer verder in het derde boek van de Zeven Zussen. Willen jullie een review lezen van deze e-reader?

Komende week wordt een wat rustigere week. Mijn vriend is weer weg en ik heb in de avonden nog niks ingepland. Komend weekend ga ik met mijn lieve oma en opa ontbijten bij Lot & de Walvis in Leiden, want ik heb een ontbijt gewonnen met de kerstwensenactie. Iemand had als kerstwens ingediend dat er een hele week elke dag iemand gratis mocht komen ontbijten en Lot & de Walvis had daar ook weer een actie van gemaakt. Ik schreef een lief (en helemaal waar) stukje over mijn opa en oma en zag vrijdag in de auto dat ik gewonnen had! Lot & de Walvis is één van mijn favo plekjes in Leiden, dus ik heb er zin in!

 

 

4 Comments
 • Jessica
  Posted at 17:53h, 24 March Reply

  Leuk je huisje zo! Ik zou zeker wel een review willen lezen van de e-reader. Veel plezier bij Lot & de Walvis en ik hoop dat je je vriend nog niet al te veel mist ♥

 • Veerlez
  Posted at 18:46h, 24 March Reply

  Wat een heerlijke foto’s van jullie huisje. En herkenbaar, ik ben ook altijd precies klaar met allerlei klusjes, vlak voor de mensen op de stoep staan!

  En wat betreft New York, The Funky Loft uit mijn hoofd schijnt heel leuk te zijn, op Airbnb!
  Veerlez recently posted…Weekoverzicht #22: kattenspam en een aangeslagen stemming.My Profile

 • Sammie
  Posted at 19:49h, 25 March Reply

  Mooie kleur op de wand en erg leuk die planken! Lekker druk weekje zo!

 • Yvonne
  Posted at 14:35h, 26 March Reply

  Fijn he de e-reader, ik zou de mijne ook niet meer willen missen. En tof vooruitzicht, New York!

Post A Comment

CommentLuv badge