Surfhorloge Nixon Siren SS

Deze blogpost verscheen eerder op getsalty.nl 

Als ik in de zee of de oceaan lig, lijkt de tijd stil te staan. Ik maak me nergens druk over en alle dagelijkse zorgen was ik weg met elke wipe-out en elke golf waarin ik gespoeld word. Toch is het soms wel handig om op de tijd te letten, zeker als je gewoon een baan hebt. Omdat ik niet altijd op de kerkklokken kan kijken hoe laat het is, was het tijd voor een waterdicht horloge. En het werd een surfhorloge. De Nixon Siren SS.

At home, in or out of the water

Zo luidt de slogan van dit horloge. En ik moet zeggen, they are right. Het is een van de weinige sportieve horloges die ik ook naar mijn kantoorbaan draag. Ik heb gekozen voor de zwarte band met rosé gouden details and I love it. Het ziet er luxe uit en het lijkt net een echt sport horloge.

Hoe werkt de basic tide calculation?

Het getij in het horloge wordt bepaald op basis van de globale gemiddelde tijd tussen het getij, zodat de surfer een idee kan krijgen wanneer het hoog/laag water is. Je voert de tijd van eb of vloed van jouw locatie in en het horloge stelt vervolgens een gemiddeld interval in vanaf het moment dat je in hebt ingevoerd (volgen jullie mij nog?). Je kunt dan zien wanneer het hoog of laag water wordt. Het is dus wel echt een basic functie, waarbij het horloge ingesteld moet worden door de surfer.

Het instellen werkt fantastisch en makkelijk, maar ik merk toch dat je niet precies kunt zien wanneer het hoog of laag water is. Niet alle locaties volgen namelijk hetzelfde getij-patroon die Nixon als gemiddeld beschouwd. Zo klopte het ook niet helemaal met het getij in Nederland, maar toen ik in Frankrijk was juist wel.

Al met al is het een mega mooi horloge waar je als surfgirl mee kunt shinen, maar wel met echte basic functies.

Welk horloge gebruik jij tijdens het surfen? 

No Comments

Post A Comment

CommentLuv badge