Cavia’s adopteren bij Stichting Cavia

Nieuw huis, nieuwe huisgenootjes! Nou eigenlijk stiekem niet, want deze fluffy huisgenootjes wonen inmiddels al twee maanden bij mij. Al 3 jaar lang wilde ik cavia’s adopteren (de oplettende bloglezer heeft me er vaker over gehoord). Ik kon in de woningen waar ik de afgelopen jaren heb gewoond, helaas geen katten houden. Dus had ik mijn zinnen gezet op cavia’s. Maar nooit vond ik het het goede moment. En was het niet suf om knaagdieren te houden in je twenties?

Afgelopen najaar had ik een ‘fck it’ moment. Ik  maakte een weekend vrij, zodat ik richting mijn ouders in Drenthe kon. Drie kwartier rijden vanaf mijn ouders zit namelijk een asiel voor cavia’s: Stichting Cavia in Bakkeveen. Een groep van vrijwilligers vangen hier héél veel cavia’s op. Gedumpte cavia’s, cavia’s van fokkers die niet weten wat ze doen en ineens héél veel cavia’s hebben, cavia’s van mensen die er niet voor kunnen zorgen en ga zo maar door.

En serieus, de keuze was reuze. Ik weet niet of iemand wel eens een dier uit het asiel heeft geadopteerd, maar je wilt ze het liefst allemaal redden. Samen met mijn ouders, broertje en vriend koos ik een nieuwsgierige cavia en een knuffelcavia uit. Ze werden bij elkaar in een hokje gezet om te kijken of ze elkaar aardig vonden en toen dat het geval was, mochten ze mee naar hun nieuwe thuis.

Meet Juan & Pepe ❤️. Juan is een gladharig je-weet-wel mannetje en Pepe is een soort vrouwelijk teddybeertje. Inmiddels zijn ze al helemaal gewend. Juan hobbelt, springt en rent dagelijks door mijn woonkamer en Pepe kan ik blij maken met puntpaprika. Heerlijk dorky, maar ze zijn echt gezellige huisdiertjes. Het is heerlijk om niet in een stil huis thuis te komen. Ik heb zeker geen spijt en ben blij dat ik voor #adoptdontshop heb gekozen.

7 Comments
 • Stella
  Posted at 10:36h, 28 January Reply

  Wat een droppies! Echt fijn om te lezen dat je zo blij met ze bent. Ik kan me zo goed voorstellen dat het gezelliger thuiskomen is. En dat het überhaupt gewoon heel leuk is om huisdiertjes te hebben na een tijdje helemaal in je uppie gewoond te hebben! Ik denk dat ik ook heeeeel snel (als het kan, financieel en qua tijd etc.) een huisdier adopteer zodra ik op mezelf woon. Duurt nog even denk ik, but a girl can dream! Liefs!

  • laurahelene
   Posted at 12:22h, 30 January Reply

   Ik herinner me nog dat ik een paar jaar geleden elke keer tegen jou vertelde dat ik cavia’s wilde adopteren en nu heb ik ze eindelijk! En ja, dromen kan altijd. Wat voor huisdier zou je dan willen adopteren? 🙂

 • Hester
  Posted at 14:48h, 28 January Reply

  Lieeeef! Mijn moeder heeft ook twee cavia’s en ik moet zeggen dat ik er niet zoveel mee heb (de katten winnen het), maar als ik alleen zou wonen zou ik ze juist wel heel leuk vinden want feit is wel dat ze heel veel geluid maken en dus wel echt ‘gezellige’ huisgenoten zijn. Geniet van ze!

  • laurahelene
   Posted at 12:21h, 30 January Reply

   Stiekem winnen katten het bij mij ook altijd, maar helaas is mijn appartement te klein om katten te houden. Bedankt 🙂

 • Marjoleine
  Posted at 20:26h, 28 January Reply

  Aawww wat een schatjes <3 Echt goed dat je hebt geadopteerd ipv een "gefokte" pagina hebt genomen. Veel geluk met ze!
  Marjoleine recently posted…Wat te doen tegen de griep?My Profile

 • Marjoleine
  Posted at 22:44h, 28 January Reply

  Oeps, dat moest natuurlijk CAVIA zijn hahaha.
  Marjoleine recently posted…Wat te doen tegen de griep?My Profile

  • laurahelene
   Posted at 12:20h, 30 January Reply

   Hahaha, ik moest lachen! Bedankt 🙂

Post A Comment

CommentLuv badge