Het eethoekje met zelfgemaakte tafel en nieuwe stoelen!

Eindelijk ben ik tevreden met mijn eethoekje. Het duurde even een jaartje voordat ik alles bij elkaar had verzameld. Een zelfgemaakte tafel, een bankje van Markplaats én twee gloednieuwe stoelen die ik mocht reviewen!

Nieuwe stoelen

Al jaren sleepte ik elke verhuizing twee IKEA-stoelen met mij mee. Ze stonden oké hoor, daar niet van. Maar echt tevreden was ik niet. En omdat het twee verschillende stoelen waren, vond ik het altijd wat rommelig staan. Al een paar jaar vond ik die kuipstoelen die iedereen heeft fantastisch. Toch schafte ik ze zelf niet aan, want ik vind het zonde om dure nieuwe meubels te kopen voor mijn mini-woning. Emob stuurde mij laatst toevallig een mailtje, alsof ze het wisten! Zij waren het er helemaal mee eens dat de stoelen aan vervanging toe waren. Twee weken later stond er een mega doos met deze prachtige stoelen in huis. Samen met een vriendin deden we buurman&buurman na en zetten we (na een paar klunzige acties) de stoelen in elkaar. Ben er zo blij mee! De kwaliteit van de kuipstoelen is écht heel fijn en op het zitvlak zitten kussens. Iedereen vindt ze gelukkig lekker zitten 😉

Zelfgemaakte tafel

Mijn eettafel staat in het smalle gedeelte van mijn studio. Ik kon daarom geen nieuwe tafel vinden die de juiste formaten had én ook nog een beetje betaalbaar was. Daarom heb ik mijn  vriend lief aangekeken of we de tafel niet zelf konden maken. Dit resulteerde in een uitje van Jut & Jul naar de IKEA voor goedkope onderstellen en naar de GAMMA voor steigerhout. En het was bizar makkelijk om deze tafel zelf in elkaar te zetten. Mede dankzij mijn voorkeur voor robuuste tafels. Als het een strakke tafel zou moeten worden, hadden we wel een probleem gehad.

Tweedehands bankje

Dit was een Marktplaats-gelukje. Iemand die een paar wijken verderop woonde in een anti-kraakpand verkocht twee zwarte IKEA-bankjes. Niet helemaal meer in topstaat, maar ze konden prima nog een ronde mee! Voor €15,- was ik klaar!

Wat vinden jullie van het (budget)eethoekje?

3 Comments
 • Audrey
  Posted at 09:05h, 14 June Reply

  Superleuk, zeg! Ik vind bankjes aan eettafels er altijd zo gezellig uitzien ook 🙂

 • Aat
  Posted at 07:41h, 16 June Reply

  Heel leuk hoor! Staat gezellig.

 • Eline
  Posted at 10:16h, 26 June Reply

  Het ziet er echt heel gezellig uit!
  Eline recently posted…Spannende vakantieplannen!My Profile

Post A Comment

CommentLuv badge