5 x doen in Boedapest!

Halverwege maart ben ik met mijn vriend een lang weekend naar Boedapest geweest. Ik was net 2 weken terug uit Sri Lanka en mijn vriend was net een week thuis van 2,5 maand varen. We boekten gunstige vliegtickets, zodat ik direct na mijn werk naar Schiphol kon en een fijne Airbnb. En Boedapest heeft ons verrast. Wat een megamooie stad. Serieus! Hier wil ik zeker weer een keer naar terug (maar dan met warmer weer, want brrr wat wat het koud).

1. Ontbijten bij Budapest Baristas

Onze Airbnb zat vlak bij deze hele fijne koffietent. We hebben serieus elke ochtend hier ontbeten (mede omdat we ook te lui waren om verder te lopen (of omdat ik te hangry werd als we te lang wachtten)). Ze hebben genoeg op het menu staan. Van American Pancakes tot hele lekkere granola met vers fruit.

2. Genieten van het uitzicht bij Fisherman’s Bastion

Oké, ik moet eerst iets bekennen. Voor het eerst in mijn carrière als ‘reiziger’ heb ik me gedragen als een echte luie toerist. Wij hadden namelijk tickets gekocht voor de Hop On Hop Of bus. Normaal zou ik zoiets niet doen, maar aangezien het vroor, vonden we dit een mooie gelegenheid om het eens uit te proberen. En stiekem was het best een fijne manier om in zo’n korte tijd veel te zien van de stad en vooral in die kou. Zo kwamen we ook makkelijk terecht bij Fisherman’s Bastion en de Matthiaskerk. Inclusief een te mooi uitzicht.

3. Een rondleiding nemen door de Synagoge

De eerste dag hebben wij een bezoek gebracht aan House of Terror. Wat mij eigenlijk  een beetje tegenviel, omdat de audiotour te veel informatie gaf en zonder enige chronologische tijdlijn in het verhaal. Onze Airbnb zat vlak bij het Joodse Kwartier en we waren al een paar keer langs de grote synagoge gelopen. Mijn nieuwsgierigheid won en op de laatste dag hebben we de synagoge bezocht. We sloten aan bij een uitleg en waren diep onder de indruk toen we de synagoge verlaatten.

4. Brunchen bij Cirkusz

In het Joodse Kwartier vind je ook HEEL veel leuke eettentjes. Tripadvisor kon het bijna niet aan. En aangezien ik natuurlijk als blogger kick op het eten bij hippe hotspots, hebben we dus ook veel leuke tentjes bezocht. En dus heel veel gegeten. Zo ook bij Cirkusz. We waren er al langs gelopen rond lunchtijd, maar er stond gewoon serieus een rij (!?). Op maandag kwamen we terug en toen hadden we gelukkig een mooi plekje gevonden om te brunchen.

5. Tram 2 pakken

In Boedapest hebben ze nog hele leuke oude gele trams. Tram 2 is echt de toeristentram. Deze rijdt langs een hoop highlights en is zowel ‘s avonds als overdag prachtig. Je rijdt langs het parlementsgebouw en aan de overkant van de Donau zie je het Fisherman’s Bastion en het vrijheidsbeeld. En dat voor maar een paar euro!

Ben jij wel eens in Boedapest geweest?

7 Comments
 • Manon
  Posted at 06:55h, 25 April Reply

  Ik ben gek op Budapest. Prachtige stad met zo veel mooie plekken. Het uitzicht bij het Vissersbastion is geweldig!
  Manon recently posted…Book Review – Song of Blood & Stone by L. PenelopeMy Profile

 • evelien
  Posted at 07:05h, 25 April Reply

  Wat een fijn tripje! Budapest lijkt mij prachtig, zo leuk dat ze ook nog de oude trams hebben rijden, <3
  Liefs,
  Evelien

 • Maartje
  Posted at 07:21h, 25 April Reply

  Wat een leuke tips! Ik wil nog heel graag een keer naar Boedapest, ik zal deze blogpost in m’n gedachten houden.

 • Aat
  Posted at 08:20h, 25 April Reply

  Wat leuk om deze foto s te zien.
  Wij waren er in 2016 maar dan in de zomer.al varende over de Donau kwamen wij s avonds laat aan en onze eerste kennismaking met de stad was de overdadige verlichting van de prachtige gebouwen en bruggen.
  Die schoenen hebben wij ook gezien.
  Omaaat

 • Hester
  Posted at 09:27h, 25 April Reply

  Het ziet er inderdaad echt vet koud uit, maar wel mooi! Ik wil ook heel graag nog een keer gaan.
  Hester recently posted…Dagboek van (a)pril(le) lenteMy Profile

 • Eva
  Posted at 16:13h, 25 April Reply

  Ik ben zó weg van Budapest en zoveel nieuwe tips maken wel dat ik toch écht weer eens terug moet hoor 🙂
  Eva recently posted…Days in Berlin 019My Profile

 • me
  Posted at 18:22h, 25 April Reply

  Ik ga binnen 2 weken en ben erg benieuwd!

Post A Comment

CommentLuv badge