Blogdagboekje week 16: vlindertuin en ZON!

Tadaaa… Terug van weggeweest: het blogdagboekje! Afgelopen week heb ik extra goed opgelet dat ik van alle leuke dingen en momenten een foto maak, zodat ik dit op mijn blog kan delen. And this is the result! En misschien is dit ook een fijne stok achter mijn deur om wat frequenter te gaan bloggen. Want ja, ik mis bloggen én ik mis alle leuke en gezellige reacties van iedereen. Vaker bloggen dus.

Vorig weekend ging ik even snel het dorp in, op zoek naar een shirtje. En altijd raak ik ernstig afgeleid dor andere leuke dingen die ik wel zou willen hebben (maar totaal niet nodig heb). Zoals deze leuke sneakers van Woden!

Zondag nam ik mijn vriend mee naar de vlindertuin Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Ik was al eens eerder bij deze vlindertuin geweest en wilde graag terug, want vlinders zijn mijn lievelingsinsecten. Gewapend in een camouflage-outfit en een vlinder-spot-lijst hebben wij ons een uur vermaakt in de vlindertuin. En tof nieuws: volgend jaar wordt de vlindertuin verbouwd en groter gemaakt.

Maandagavond had een vriendinnetje voor ons pastasalade gemaakt, zodat we dit op strand konden opeten. Iet wat optimistisch, want het was nog aan de frisse kant. En als verrassing had ze ook aardbeien met kokosrasp meegenomen. JUM.

Daarna wandelden we nog even door mijn achtertuin. Zo fijn dit! Eigenlijk wandel ik hier te weinig…

Woensdag was het eindelijk mooi weer. YES. Mijn bovenburen waren op vakantie, dus ik mocht gebruik maken van hun terras. Zelf heb ik geen ‘buiten’, dus was dit extra fijn de afgelopen week.

En de poes van de bovenburen Sushi kwam ook fijn even knuffelen!

Donderdag durfde ik toch nog niet met blote benen naar kantoor. Maar halverwege de dag ging die panty toch maar uit ;).

Had ik al gezegd dat ik heel leuk werk heb. Nog niet vaak genoeg hè? Een van de leuke dingen van mijn werk is de lunch. En dit keer werd buiten de tafel gedekt! Instant camping-gevoel.

Sinds kort gebruik ik deze natuurlijke deodorant. En weet je, ik ben om! Het werkt zo veel beter dan gewone deodorant! En ja, het is even wat duurder (iets van 8 euro voor een flesje), maar ik doe inmiddels al twee maanden met dit flesje en hij is nog halfvol.

Donderdagavond had ik een borrel van mijn oude stage. Vooraf ging ik met een collega (die ook naar de borrel ging) en een vriendin van haar een hapje eten bij het Pakhuis in Leiden. Een van mijn favoriete restaurants. En niet alleen omdat ze zo’n fijne binnentuin hebben ;-).

Anders laat je even een blogpakket op je werk bezorgen… Handig (kuch)! Het is me uiteindelijk gelukt om hem mee naar huis te krijgen met het openbaar vervoer, maar het moet er hilarisch uitgezien hebben. Sandra van AroundSan kwam mij nog tegen in de Lidl slepend met de doos, haha. En jullie zijn nu vast heel benieuwd naar welke posters ik besteld heb. To be continued… (uiteraard).

Ik ben langzaam bezig met rijlessen en volgende week heb ik eindelijk mijn theorie-examen. Ik was even vergeten dat ik daarvoor ook moest leren/oefenen,dat heb ik dus afgelopen weekend vooral gedaan. Gelukkig heb ik dit weekend ook nog een theorie-cursus (zat in mijn pakket), zodat ik hopelijk in één keer mijn theorie-examen haal.

En natuurlijk mochten een paar uurtjes op het strand niet overgeslagen worden! Ik vind het zo fijn om maar een paar minuten fietsen van het strand te wonen. Zo wordt het veel makkelijker om maar even een uurtje te gaan.

‘s Avonds belde mijn vriend me op of we nog even naar de zonsondergang gingen kijken. Oké, ik had al gezegd dat ik dat ging doen. Nog zo’n voordeel van dicht bij het strand wonen…

En dit was mijn week! Ik hoop dat ik deze week het vol blijf houden om foto’s te maken, zodat ik volgende week weer een vol blogdagboekje klaar heb staan. Deze week heb ik een druk, maar kort weekje. Morgen ga ik lunchen met wat collega’s, omdat ik en mijn teammaatje een opdracht op werk hadden gewonnen. Woensdag ga ik naar de hortensia-kas voor mijn werk en donderdag is alweer de laatste dag voor het lange weekend. Heerlijk! 

Enjoy your week! 

 

7 Comments
 • Inge
  Posted at 21:00h, 23 April Reply

  Klinkt als een heeerlijke week, veel succes met je theorie examen!

 • Hester
  Posted at 23:03h, 23 April Reply

  Oooh die vlindertuin! Ik ben al heel lang niet meer in een dierentuin geweest maar nog langer niet in een vlindertuin, terwijl ik dat wel altijd een heel magisch stukje dierentuin vond (vooral ook omdat het er zo warm was haha). Veel succes met je theorie-examen, hoop dat je ‘m haalt (maar vast wel)! En ik vind het echt leuk om te merken dat je het zo naar je zin hebt op je werk 🙂
  Hester recently posted…Dagboek van (a)pril(le) lenteMy Profile

  • laurahelene
   Posted at 20:07h, 24 April Reply

   Haha, ik vind het inderdaad ook altijd zo magisch. Alsof je gewoon even de tropen binnen stapt :).

 • Manon
  Posted at 08:43h, 24 April Reply

  Leuke foto’s! Ik wil zo graag weer een keer naar een vlindertuin. En wat fijn dat je zo dicht bij het strand woont.

 • Marlous
  Posted at 13:27h, 24 April Reply

  Ja leuk, deze dagboekjes! Hoe gaat het lessen? Ik wil ook mijn rijbewijs gaan halen. Ben ooit als 18-jarige begonnen maar door faalangst en verhuizing gestopt.. nu is het toch wel handig, maar ik vind het wel een beeeetje spannend.

  • laurahelene
   Posted at 20:06h, 24 April Reply

   Thanks :). Het lessen gaat goed! Ik doe er heeeeel langzaam over (want: het kost veel geld). Ik zou gewoon een goede rijschool zoeken als ik jou was met een lieve instructeur, dat helpt! En je kunt aangeven dat je soms last van faalangst hebt, dan helpen ze je erbij!

 • Aat
  Posted at 08:07h, 25 April Reply

  Lieve Laura,
  Wat jammer dat je niet eens tijd hebt om je te vervelen!
  Maar ik hoop dat je lijstje zo lang blijft om lekker van alles te genieten.
  Het is jegegund
  Omaaat

Post A Comment

CommentLuv badge