Reisverslag surfvakantie Sri Lanka deel 2: Mirissa en Midigama

Als ik de foto’s van mijn reis terugkijk, krijg ik zo’n fijn gevoel. Al die fijne momenten, herinneringen. Surfen met zeeschildpadden, zwemmen met een betoverende zonsondergang in het warme zeewater of genieten van alle heerlijke smoothiebowls en sapjes. Niemand kan mij dat meer afnemen.

Ik mocht het vaak allemaal dan wel heel spannend vinden, toch heb ik ervan genoten. Zo veel van genoten dat ik wel terug zou willen gaan. Voor nu kan ik alle herinneringen terughalen met de foto’s. En dat zijn er een hoop!

Mirissa

Na een paar dagen vol met chillen, surfen, eten en yoga bij Basecamp in Weligama, trokken we weer verder naar Mirissa. Wat stiekem maar een kwartiertje rijden was met de tuktuk. En waar ons leven bestond uit: slapen, surfen, ontbijten met heel veel fruit, surfen, een middagdutje doen, smoothies drinken, zonsondergang kijken, eten en slapen. Eat, sleep, surf, repeat. Een vriendin was inmiddels aangehaakt en met zijn drieën verbleven we in Mirissa in een hele fijne en kitcherige guesthouse, met de liefste vrouw die ik in Sri Lanka heb ontmoet: Bed & Breakfast Moon Light. Voor bizar weinig geld verbleven we daar en kregen we ernstig lekkere ontbijtjes. We vonden het er zo fijn dat we volgens mij hier wel 5 nachten zijn gebleven.

Natuurlijk hebben we ook wel meer gedaan dan surfen, eten en slapen. Zo zijn we naar een ik noem het maar een backpackers-markt geweest bij hostel The Doctors House. Met live muziek, lekker eten en leuke kraampjes met kleding en sieraden. Aanrader voor als je in de buurt bent daar ;-). En hebben we een aantal keer gegeten bij Shady Lane, een van de weinige hippe tentjes in de omgeving, dus het was er altijd druk.

Midigama 

Toch werd het tijd om door te gaan. Met z’n drieën lieten we ons met een tuktuk chauffeur naar Midigama rijden, want daar waren goede surfspots te vinden. Onze tuktuk chauffeur bracht ons naar een net geopende Bed & Breakfast, vlak bij het strand: Dolce Vita Surft Rest Point. En weer bestond ons leven uit eat, sleep, surf, repeat. Inclusief weer een uitstapje naar Galle, omdat we weer trek hadden in ijs.

In Midigama zelf waren bijna geen restaurants of winkels te vinden. Daarom hadden we geluk dat er altijd een leuke tuktuk chauffeur voor de deur stond om ons naar fijne koffietentjes en restaurants te brengen.

De laatste nacht

Opeens werd ik via Instagram benaderd of ik een nieuw iets wilde uitproberen: Pikanite. Dit is een website waar je goedkope last minute deals kan vinden voor resorts in Sri Lanka. Ik moet zeggen: erg fijn voor de luxe backpacker. Of als je de laatste nacht echt even goed wilt slapen voor de lange vlucht. Dat laatste had ik erg nodig, aangezien ik precies die laatste nacht ziek werd. Ik heb dus helaas niet van het mooie zwembad kunnen genieten, maar wel van de buiten-badkamer, haha. Maar geloof me, zo’n laatste nacht in een fijn bed en een kamer met airco en warme douche slapen, is echt genieten. We verbleven in Kabalana, bij Ceilao Hotels.

 

No Comments

Post A Comment

CommentLuv badge