Reisverslag surfvakantie Sri Lanka deel 1: Hikkaduwa & Weligama

Of ik blogs ga schrijven over Sri Lanka? Dat is bijna hetzelfde als je aan mij vraagt of ik een roze koek wil. Het antwoord is: JA! Nu ik eindelijk over mijn jetlag heen ben én het op het moment van schrijven weekend is, kan ik tijd maken om mijn eerste blogpost over Sri Lanka te schrijven. In dit deel: Hikkaduwa en Weligama.

Nog voor vertrek werden de plannen omgegooid. Mijn reisgenootje Iris moest terug naar huis vliegen vanuit Thailand voor een paar dagen, dus kwam wat dagen later aan in Sri Lanka dan gepland. Ik besloot daarom onze reisroute om te gooien en niet op haar te wachten in Negombo (waar we zouden starten), maar in Hikkaduwa (aan de zuidkust van Sri Lanka), waar we eigenlijk zouden eindigen. En serieus, dat is het beste plan ooit geweest. We zijn niet meer weg gegaan van de zuidkust.

De eerste twee nachten verbleef ik in het hostel Chami’s Place. Ik had via Chami een taxi geregeld van het vliegveld, zodat ik dat daar ter plekke niet hoefde te regelen. Aan het begin van de avond (toen het al donker was) kwam ik aan. En ik moest meteen als een malle smeren met anti-muggenspul. Chami’s Place lijkt dan wel aan de kust te liggen, maar de ‘jungle’ stopt dicht langs de kust. Ik had een simpele privékamer geboekt met eigen badkamer, maar het bleek dat die vol zaten. Daarom kreeg ik ineens de sleutel van de net-gebouwde boomhut!

Hikkaduwa zelf is een heel toeristisch plaatsje, zo wordt het beschouwd dan. Ik vond het qua toerisme alles meevallen. Als dit één van de meest toeristische kustplaatsjes is, hoe ongerept zullen alle andere plaatsjes dan wel niet zijn? In Hikkaduwa kun je ook veel leuke shops vinden. Van leuke souvenirwinkels, tot leuke surfshops. Deze surfshops zijn nog niet te vergelijken met wat wij gewend zijn in Frankrijk, maar het komt in de buurt! Ook hebben ze in Sri Lanka heel veel juwelierswinkels. Edelstenen uit Sri Lanka zijn namelijk razend populair.

In Hikkaduwa zijn ook een paar surfspots te vinden. Die moesten natuurlijk meteen de eerste dag uitgeprobeerd worden! En spoiler: het ging goed! Zo goed dat ik de rest van de vakantie (bijna) elke dag heb gesurfd. Wat vooral bijzonder (en heel gaaf) was, zijn de wilde reuze-zeeschildpadden die om je heen zwemmen als je op de golven aan het wachten bent. Surfen met zeeschildpadden. Dat was toch wel een bucketlist-dingetje hoor.

Vervolgens zijn we naar Weligama gegaan. Ik had leuke verhalen gehoord over Basecamp, een accommodatie gerund door Nederlanders. Ik zal later nog wat meer over de accomodaties + places to be schrijven, maar het was inderdaad een heel fijn plekje! Vanuit Weligama hebben we een daguitstapje gemaakt naar Galle (naar het Nederlandse fort) en hebben we gesurft in Midigama. In Galle zijn trouwens heel veel hippe en leuke tentjes te vinden. Oh en het lekkerste ijs dat ik ooit heb gegeten: karamel zeezout-ijs.

Trots. Dat is het woord dat mijn gevoel omschrijft als ik terugdenk aan mijn reis naar Sri Lanka. Ik vond alles maar retespannend, maar heb het toch maar gedaan. En wat een avonturen heb ik meegemaakt! En dan heb ik de tweede helft van mijn reis nog niet eens beschreven. Stay tuned voor deel 2!

3 Comments
 • Hester
  Posted at 12:30h, 13 March Reply

  Waaauw! Ik kon me niet zoveel voorstellen bij Sri Lanka (hoewel ik er juist de laatste tijd wel meer over hoor van mensen die er ook heen gaan), maar dit ziet er wel heel mooi uit. En ik snap je gevoel van trots heel goed, want het is echt ver weg en onbekend maar je bent er gewoon in je eentje naartoe gegaan. ✨
  Hester recently posted…FebruariverzamelingMy Profile

 • Eva
  Posted at 12:53h, 13 March Reply

  Wat leuk om te zien, je straalt ook echt op de foto’s, zo goed! En inderdaad, je mag best trots zijn dat je dat avontuur bent aangegaan, yay!
  Eva recently posted…Die dag in oktober met de bruidstaartenMy Profile

 • JohannaW
  Posted at 21:02h, 16 March Reply

  Thank you, Patricia. It is a lovely YA book.

Post A Comment

CommentLuv badge