Neem het allemaal niet zo serieus

Ik val meteen maar met de deur in huis. Ik ben redelijk streng voor mezelf. Alles moet zo perfect mogelijk. Alles moet op rolletjes lopen. En alles moet zo snel mogelijk geregeld worden. Gebeurt dit niet? Dan voelt het verkeerd en stom. Je zou dit ook wel perfectionistisch kunnen noemen, al vind ik dat in dit geval niet de juiste bewoording. De laatste dagen vraag ik mezelf af: van wie moet dat dan? Dat alles zo goed mogelijk moet lopen? Vergeten we niet te genieten?

Wees ook eens trots

De laatste tijd probeer ik steeds meer stil te staan bij de dingen die ik nu, op mijn 23e, al heb bereikt. In plaats van naar de dingen te kijken die ik nog niet bereikt heb (zoals het hebben van een auto, dikke spaarrekening, een VT-wonen interieur, etc). MAAR, ik heb wel mijn HBO-bachelor in 3 jaar gehaald door keihard te werken. Had al een (hele leuke!) baan gevonden voordat ik afgestudeerd was. Ik heb een leuk ingericht huisje. Ik ben bezig voor mijn rijbewijs. Ik heb het lef bij elkaar geschraapt om tickets naar Sri Lanka te boeken. Ga zo maar door… En ik heb dat allemaal zelf (oke, oke, met mentale steun van mijn lieve omgeving) bereikt. Het is dus best oké om trots te zijn op de dingen die je al bereikt hebt. Ook al vindt een ander het heel normaal. Wat heb jij al bereikt waar je trots op mag zijn?

Neem het allemaal niet zo serieus

Mezelf schuldig voelen over het feit dat ik schoenen heb gekocht waarvan ik het geld misschien beter op mijn spaarrekening had kunnen zetten… Of wanneer ik een de tweede cheesecake van die week eet, terwijl ik niet gesport heb. Herkenbaar? Vast wel. Ik denk dat we het allemaal niet zo serieus moeten nemen. Stop met op je teentjes lopen en geniet! Oké oké, als je in de schulden zit en moet leven van droog brood en oude pindakaas, is het misschien handig om te overwegen geen nieuwe schoenen te kopen ;-).

Dus lieve kinders, wat ik met deze typisch Laura-achtige onsamenhangende blogpost wil zeggen is:

Geniet nooit met mate

Laat dingen los, pieker niet te veel en wees trots op jezelf!

4 Comments
 • Aat
  Posted at 22:47h, 05 February Reply

  Zoooooooo dat mag ik graag horen. Leven de vrijheid.niet losbandigheid!maar zobenjij niet!
  Leef zoals je bedoeld ben te leven!
  Geniet, en stap over struikelblokken heen. Ervaar de Vrede!

 • Linda
  Posted at 16:51h, 06 February Reply

  Iets waar ik compleet achter sta! Hoewel ik het lang niet altijd zo makkelijk vind hoor, ik herken me wel in je verhaal. Vooral in het ‘dit heb ik allemaal nog niet bereikt en wil ik nog bereiken’ – terwijl ik bijna 26 ben, en al drie mooie diploma’s heb, een hele leuke fulltime baan sinds dit jaar, een nieuwe studie volgend schooljaar waarschijnlijk en niet te vergeten (en véél belangrijker) de liefste man van de wereld!
  Linda recently posted…Dit was mijn januari!My Profile

 • Roos | Soitsrose
  Posted at 18:45h, 06 February Reply

  Heerlijke “typisch Laura-achtige onsamenhangende” post weer!
  Roos | Soitsrose recently posted…Canada Diaries Part |||| het fotoboekMy Profile

 • malgorzatabukowskaulatowska
  Posted at 11:36h, 14 February Reply

  Maaaar…dat is nog beter nieuws, ook heel wat vegetarische recepten en wereldkeukenrecepten. Bloemkoolcouscous, falafel, spaghetti courgetti…meer dan 2000 recepten vind je hier in terug, dus stof genoeg om die weekmenu’s te vullen me dunkt!

Post A Comment

CommentLuv badge