5 jaar bloggen: een terugblik

Op 4 december 2012 liep ik met mijn nicht door het centrum van Rotterdam. Na een kleine blogpauze, waren de blogkriebels eerder die week al begonnen. Ik kocht die bewuste middag een nieuwe ketting bij de Zara op advies van mijn nicht. Zo’n eentje die ik zelf nooit zou kopen, dus ik vond hem heel stoer en wilde mijn aankoop ergens delen. En waar is het beter om te delen dan op jouw eigen blog? Juist. En zo begon mijn grootste blogavontuur.

Bizar eigenlijk. Dat ik al vijf jaar op dit plekje op het internet blog. Als ik in mijn archieven duik (ook de niet-gepubliceerde), zie ik mezelf opgroeien. Van een meisje die niet wist wat ze wilde, tot een afgestudeerde vrouw met haar eerste baan en een duidelijke visie. In deze blogpost wil ik samen met jullie terugblikken naar de afgelopen 5 jaar.

Mijn blognaam

Ik denk dat jullie mij het best kennen onder de blognaam Oohlalau. Helaas moest ik die blognaam vorig jaar gedag zeggen, omdat er iemand anders was met een soortgelijke naam die al mijn verkeer inpikte. Nog steeds vind ik het erg jammer dat ik deze naam gedag heb moeten zeggen, maar toch ben ik blij dat ik de stap gemaakt heb. LauraHélène kan nog heel wat jaartjes meegroeien. Hopelijk. Maar, ik heb nog meer blognamen gehad. Wat dacht je van Paris Chique, Rainbowing en Flowers&Butterflies? Haha, good old times!

Het blogboekje – een vriendenboekje voor bloggers

Weten jullie nog dat ik een blogboekje op mijn blog had? Dit was een soort van vriendenboekje voor al mijn bloglezers en -lezeressen. Hierin kon iedereen zichzelf voorstellen, nieuwe blogs ontdekken en het was gewoon leuk! Waarom ik dit er ooit heb afgehaald? Geen idee. Waarschijnlijk omdat blogland veranderde. Wat denken jullie, zal ik het het blogdagboekje weer op mijn blog zetten? Let me know in the comments!

De ‘ik-hou-van-meuk’ tag

Wat heb ik in de loop van de jaren een hoop meuk verzameld zeg. Ter ere van mijn tweedehands-spulletjes verslaving, bracht ik de ‘ik-hou-van-meuk’ tag in het leven. Met deze tag kon iedereen zijn favoriete Marktplaatsvondsten of vintage-spulletjes delen. Deze tag is toen heel vaak overgenomen, door onder andere Merel van de Groene Meisjes, Iris van Ikbenirisniet, Eenig Wonen en Moderne Hippies. Zo leuk om te zien hoe al deze bloggers nu zo groot zijn geworden! Misschien ga ik de tag zelf wel opnieuw invullen.

Geen niche hebben

Waar ik zelf de laatste tijd mee aan het stoeien ben, is dat ik nooit een niche heb gehad. De afgelopen vijf jaar blogde ik maar over alles wat ik op internet wilde gooien. Er wordt tegenwoordig zo gedreund op dat bloggers en influencers (ja, ik ga het woord toch in de mond nemen) een niche moeten hebben om succesvol te worden. Daarom ga ik in mijn nieuwe blogjaar op zoek naar mijn niche. Want, ik wil nog steeds meedoen in blogland. Dat bloggen kan ik nog niet gedag zeggen.

Nu ben ik ook wel benieuwd…

Wanneer en hoe ben jij voor het eerst op mijn blog terecht gekomen?

3 Comments
 • Britt
  Posted at 20:39h, 10 December Reply

  Wat luk dat blogboekje, ik heb het zelf niet meegemaakt die tijd dat je dat had. En hoe stom dat je door zo’n reden van naam bent moeten veranderen! Maar deze heeft ook wel wat hoor. Wat gaat de tijd toch snel. (:

  • laurahelene
   Posted at 07:24h, 14 December Reply

   De tijd gaat snel hè! Bizar gewoon. Hoelang blog jij al?

 • Arjanne
  Posted at 19:28h, 22 December Reply

  Ahh wat leuk zo’n terugblikje, jeetje, al 5 jaar! En een blogboekje, hoe leuk!? Ik zeg weer online gooien!! 🙂 Wel echt jammer dat je je naam moest veranderen, ik ken je blog inderdaad nog steeds het best onder de naam Ooh La Lau 😉

Post A Comment

CommentLuv badge