De eerste weken als niet-student

Op dit moment zit ik na een werkdag met mijn nieuwe onesie van Hunkemöller lui op de bank. Ik heb net wat kaarsjes aangezet om deze regenachtige koude avond toch wat gezelliger te maken en de waterkoker staat aan. Meer dan een maand geleden studeerde ik af en al bijna een maand werk ik bij een heel tof mediabureau. Tijd voor een update. Een enorme switch hoor het eigenlijk te zijn, zo van student naar een fulltime baan. Maar het valt allemaal eigenlijk best wel mee.

De eerste werkweek

De eerste week was het wel even wennen. Langere reistijd, inclusief drukke ochtend- en avondspits. Nieuwe plek, nieuwe mensen, nieuwe kennis. Maar al gauw merkte ik dat ik het eigenlijk wel heel erg leuk vond wat ik deed. Ik kreeg energie van mijn werk. Mijn collega’s zijn leuk en de sfeer is prettig. Op dit moment ben ik Social & Content Specialist en loopt mijn takenpakket uiteen van content creatie tot social advertising. En alles wat daarbij komt kijken. En geloof me, ik vind het echt heel leuk. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

De voordelen van fulltime werken

Ik maakte ook voor het eerst mee hoe het is om niet meer van een studentenbudget te hoeven leven. En jongens, wat is dat fantastisch. Meer kan ik er niet over zeggen. Ook is weekend nu echt gewoon weekend. Er hangen geen scriptiedeadline boven mijn hoofd als het zwaard van Damocles. Ik kan uitslapen, leuke dingen inplannen en bloggen zonder dat ik me schuldig hoef te voelen. Fan-tas-tisch. Ook kreeg ik (hoe tof) van Hunkemöller de ultieme chill-outfit, namelijk een mega zachte onesie. Die ik uiteraard zonder schaamte meteen aantrek als ik thuiskom. Ik ben hopelijk niet de enige die pas zo laat de comfort van een onesie ondek?

En verder?

En verder maakte ik weer een droom waar. Jullie weten toch dat ik altijd droom over verre reizen, maar nooit genoeg kon sparen (want: studentenbudget) of niet durfde? Nou, dat is nu allemaal voorbij. Ik boekte namelijk vorige week een retourticket naar Sri Lanka! Een vriendin van mij is aan het rondreizen door Europa en straks door Azië en eindigt in Sri Lanka. Toen ik vroeg of ze het leuk zou vinden als ik haar kom opzoeken in februari, vond ze dat leuk! DUS IK GA WEER OP REIS! Voor veel mensen is zo’n reis best normaal, maar voor mij is het best een big deal.

Zo, dat was even een kleine update van hoe goed het mij bevalt om afgestudeerd te zijn. Hoe gaat het met jullie?

1 Comment
  • Silke
    Posted at 21:14h, 29 November Reply

    Oooooh, die onesie ziet er echt geweldig uit, ik zou er ook echt niet uitkruipen,hahaha! Ik snap je wel, leuk dat we zo een beetje op dezelfde fase van ons leven zijn! Ik ben nu zo’n twee maand aan het werk, maar ik snap wat je zegt, zeker dat over die centjes. Kreeg onlangs mijn eerste loon en wat was dat fijn! Super leuk trouwens dat je al kan uitkijken naar je eerste reis. Hoe zit dat eigenlijk met verlofdagen in Nederland? Ben benieuwd! Liefs 🙂
    Silke recently posted…Persoonlijk | Twee maanden aan het werkMy Profile

Post A Comment

CommentLuv badge