Waarom ik nog steeds blog

Ik blog al bijna vijf jaar. VIJF JAAR! En dan te bedenken dat ik eigenlijk al sinds mijn elfde blog. Dat betekent dat ik al ruim 12 jaar actief ben in blogland. In die jaren heb ik heel veel blogpauzes gehouden, heb ik met liefde blogjes geschreven, maar ook met frustratie. Ik heb blogland zien groeien en veranderen. Maar, ik ben nooit echt gestopt. Daarom leek het mij leuk om weer eens een lijstje te maken (Laura Lijstje hier) met waarom ik nog steeds blog.

1. Alle inspiratieborrels

Ik ben eigenlijk begonnen met bloggen, omdat ik het leuk vond om teksten te schrijven. Later kwam daar ook beeld bij. Alles wat mijn inspireerde of wat ik meemaakte en wat ik het liefst met de wereld wil delen, kon ik eindelijk een plek geven op mijn blog. Nog steeds heb ik op sommige momenten dat fijne gevoel van een ‘inspiratieborrel’ (zo heb ik het zelf maar even genoemd).

2. De leuke reacties op mijn blog

Ook al zeg ik altijd dat ik voor mezelf blog en niet per se voor mijn bezoekers, denk ik toch dat ik allang was gestopt als jullie niet zulke leuke reacties achterlaten elke keer. Ik krijg elke keer een mailtje als iemand een reactie heeft achtergelaten en dat tovert echt altijd een glimlach op mijn gezicht.

3. Ervaring opdoen

Toen ik Media, Informatie en Communicatie ging studeren, zag ik bloggen ineens als een soort oefening. Hoe hou ik mijn lezers vast? Wat vinden zij leuk om te lezen? Welke schrijfstijl wordt het meest gewaardeerd? Ik heb veel kunnen experimenteren (en doe het nog steeds!) en heb er ook gigantisch veel van kunnen leren. Bij bloggen komt namelijk veel meer kijken dan een foto maken en wat tekst erbij schrijven. Ik heb contact met bedrijven, ga naar evenementen en netwerk daar, analyseer mijn statistieken en ben actief op social media.

4. Leuke mensen leren kennen

Wisten jullie dat ik een paar vriendinnen aan het bloggen heb overgehouden? Ik vond (en vind) het altijd leuk om bloggers in het echt te ontmoeten! Vaak blijken bloggers toch altijd wel dezelfde types te zijn namelijk.

5. De samenwerkingen en evenementen

Ik begon niet met bloggen om de samenwerkingen en evenementen. Toen ik op mijn elfde begon, had (bijna) niemand nog door dat bloggers zoveel meerwaarde kunnen hebben in een marketingstrategie. Toen ik mijn eerste perspakketje kreeg, was ik door het dolle heen. Nog steeds vind ik het bi-zar dat ik een klein zakcentje met mijn blog kan verdienen en dat ik regelmatig leuke pakketjes mag ontvangen. Wat ook een bizar moment blijft, is als je een uitnodiging voor een persevenement in je mailbox ontvangt. Ik denk dan altijd dat het een foutje is. Maar nee, ze willen mij er echt bij hebben.

Waarom blog jij? (als je blogt dan hè)

3 Comments
 • evelien
  Posted at 10:00h, 07 November Reply

  Wauw 5 jaar! Wat super goed, en wat ben je al lang actief in boogland, ik vierde pas geleden ook mijn 4de blog verjaardag maar ik denk dat ik ook al rond de zeven jaar actief ben in blogland. Het is gewoon zo leuk om alles kwijt te kunnen op je blog!
  Liefs,
  Evelien
  evelien recently posted…Photodiary 119 | Kruidvat event, tentamens voorbij & 21 birthday party voor vrienden!My Profile

 • Kirsten
  Posted at 10:35h, 07 November Reply

  Ik blog eigenlijk omdat het moet, het is namelijk een opdracht voor mijn studie, maar ik merk dat ik het wel steeds leuker begin te vinden. Waarschijnlijk ga ik er na de ‘deadline’ dus gewoon mee door, want ik vind het bedenken, schrijven en fotograferen intussen echt leuk.

 • Lana
  Posted at 11:26h, 14 November Reply

  Wauw, vijf jaar dat is lang! Deze post maakte dat ik even in mijn blog archief ging kijken en daar kwam uit dat ik al zes jaar aan het bloggen ben, wow! Het is zo leuk om te zien hoe je blog met je meegroeit en alles er wat mooier en beter uit komt te zien door de jaren heen. En waarom ik blog? Ik vind het super leuk om te schrijven. Later begon ik in te zien dat je mensen ook kunt informeren en helpen met je blog, wat ik ook graag doe op mijn fashion blog :).

Post A Comment

CommentLuv badge