Travel journal: Madeira (part 2)

Al hobbelend zaten wij in een klein busje met 10 andere reizigers die het eiland wilden ontdekken op een makkelijke en goedkope manier. Louis, de tourguide, lulde vijf kwartier in een uur. Frans en Engels door elkaar. Ik was meteen onder de indruk hoe snel hij tussen de talen kon schakelen, maar bedacht me toen dat dit zijn baan was en dat hij vast goed had geoefend. Louis zou ons die dag het westen van het eiland laten zien. En ons vol met weetjes stoppen over de lokale bevolking.

Is het echt al drie maanden geleden dat mijn vriend en ik op Madeira waren? Tijd voor het tweede én laatste deel van mijn travel journal! Mocht je het eerste deel gemist hebben, hier kun je hem lezen.

Louis, tourguide van Madeira Happy Tours, is echt een van de leukste tourguides die ik heb meegemaakt. Met passie voor zijn vak. Het leek zijn doel te zijn om ons met een big smile weg te laten gaan. En dat is gelukt. Louis bracht ons langs verschillende locaties en uitzichten: Câmara de Lobos, Cabo Girão, Ribeira Brava, Paul da Serra, Santa, Porto Moniz, Seixal, São Vicente, Encumeada en Funchal. Deze plaatsten zegt je misschien niets, maar zoek het maar even op. Of kijk de foto’s hieronder. Madeira is écht het Hawaï van Europa.

Aan het einde van onze vakantie besloten we nog een tour te boeken. We hadden al veel gezien (Funchal, het zwembad, de oceaan met een catamaran (maar zonder dolfijnen), veel restaurantjes, etc.) en vonden het erg zonde om nóg een dag bij het zwembad te luieren. Achteraf gezien is dat een goede keuze geweest, aangezien we daarna nog 4 dagen aan het wachten waren op onze vlucht…

We stapten de één na laatste avond (toen nog geen idee van de vertragingen) het kantoor van Happy Tours in en vroegen welke tour we de volgende dag het beste konden doen. De aardige man raadde ons aan om aan te sluiten bij de oost-tour. Het zou morgen namelijk een heldere dag worden om op het één na hoogste punt van Madeira te genieten van alle uitzichten. De tour zou ons langs Funchal, Camacha, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio,  Santana, Portela, Ponta de São Lourenço en Machico brengen. Helaas hadden we niet dezelfde tourguide als de vorige tour en regende het op een bepaald punt, maar dat kon de pret van dit uitzicht niet drukken: 

Ben jij wel eens op Madeira geweest?

2 Comments
 • Romy
  Posted at 18:52h, 04 November Reply

  Wat een prachtige foto’s! Madeira ziet er echt geweldig uit. Wat leuk ook dat er dit soort georganiseerde tours zijn, waardoor je op de mooiste plekken van Madeira komt. Ik moet toegeven: het is inderdaad een beetje het Europese Hawaï 🙂
  Romy recently posted…25x Dit wil ik doen voordat ik 25 word!My Profile

  • Laura
   Posted at 07:38h, 05 November Reply

   Thanks! Ik vond het ook heel leuk om de foto’s al terug te kijken. Op zo’n moment realiseer je je niet altijd dat je op echt een prachtige locatie staat.

Post A Comment

CommentLuv badge