Vintage hotspot: De Handel in Emmen

Een maand geleden was ik samen met mijn vriend een weekend op bezoek bij mijn ouders en broertje, die sinds een half jaar in Drenthe wonen. En oh my, ik wist niet dat het daar in het noorden zo’n tweedehands heaven is. Kringloopwinkels zijn daar nog echt hoe kringloopwinkels horen te zijn. Rommelig, smoezelig en in elk hoekje kan wel een schat liggen. Over die schatten gesproken. Per toeval kwamen we de schatkamer van Emmen tegen, de winkel van Eric Wit, genaamd ‘De Handel’. En natuurlijk kon de blogger in mij het niet laten om foto’s te maken en er een blog over te schrijven.

Hier in de Randstad is het kringlopen inmiddels wel anders geworden. Hoewel ik nog steeds groot fan ben van vintage meuk, ga ik bijna niet meer op kringlooptour. Vroeger deed ik dat bijna elke week wel, weten jullie die periode nog? Dat ik de ‘Ik-hou-van-meuk-tag’ blogland ingooide, mijn kringloopvondsten deelde en zelfs kringlooptips  gaf. Al deze enthousiasme kwam meteen terug toen ik De Handel instapte.

Een walhalla van vintage spullen. Zo kan ik het beschrijven. Na vier rondjes door de winkel, had ik nog niet alles gezien. Ik raakte aan de praat met de eigenaar van de winkel, Eric Wit. Hij kon over bijna elk product iets vertellen. En met passie. Hij weet waar het product voor diende, waar het vandaan kwam, hoe oud het is en waarom het nu zo bijzonder of veel waard is. En dat is ook niet gek als je al meer dan 30 jaar bezig bent met het bij elkaar sprokkelen van deze collectie. Van maar een paar producten (die leken op mislukte scharen), had hij geen idee wat het was of waar het voor gediend heeft.

Toen ik vroeg naar een product waar hij het meest trots op is, wees hij het oude telraam aan. ‘Hier staat ook een sticker op met dat ik hem niet verkoop’, vertelde Eric. Ook vind hij de zilveren tassen die in de winkel liggen het mooist.

Wat ik het mooist vond? Ik denk toch wel al het servies van Bunzlau die Eric in zijn winkel heeft staan. Ik spaar namelijk het ‘moderne’ servies van Bunzlau Castle en had geen idee dat er ook vintage/antieke items van bestaan. Sowieso heb ik een groot zwak voor spullen met een verhaal, dus ik kan al niet wachten om de volgende keer terug te gaan. Ik ben nu al aan het sparen. Oh en die wereldbol, daar staat mijn naam op.

De Handel is van donderdag t/m zaterdag geopend van 11.00-17.00. Je kunt de winkel vinden aan de Noorder Passage 25a in Emmen, om de hoek bij kringloopwinkel ‘Mijn Kraam’.

 

2 Comments
 • Hester
  Posted at 08:57h, 21 October Reply

  Oooh wat fantastisch! Ik snap dat je hier enthousiast van werd, heel toffe spullen – en ook gewoon écht oud/van vroeger in plaats van afgedankte spullen uit 2005 zeg maar.

 • Ish
  Posted at 17:47h, 22 October Reply

  oh wauw wat een prachtige collectie ! echt heerlijk zo een echte ouderwetse antiek zaak
  xx Ish

Post A Comment

CommentLuv badge