De perfecte pan voor pannenkoeken: Fissler SensoRed koekenpan

Een paar weken geleden had ik héél erg trek in pannenkoeken. Hebben jullie dat ook wel eens? Dat wanneer je iets lang niet gegeten hebt en het ineens NU wil eten. Ik wel dus. Ik had eigenlijk nog geen geschikte koekenpan die perfect was voor pannenkoeken, totdat de pakketbezorger met een verrassing aankwam.

Van Kookpunt kreeg ik namelijk twee pannen opgestuurd om te testen. Een daarvan heb ik stiekem al vaak getest en de andere (een snelkookpan) ga ik volgende week uitgebreid testen. Kookpunt is een webshop (en een fysieke winkel in Rotterdam) die alles voor jou en mij in huis heeft voor in de keuken. Wat ik oprecht fijn vind aan de website, is dat alle kennis die zij hebben over pannen en keukengerei gedeeld wordt. Zo kom je er bijvoorbeeld makkelijk achter hoe je een snelkookpan moet gebruiken en wat je daarvoor nodig hebt (en dat heb ik volgende week wel nodig, haha). Of welke pan geschikt is voor welk gerecht (waar ik nog wel eens moeite mee heb).

De pan

De Fissler SensoRed  pan heeft een flitsende kleur rood met zwarte spikkels. Het schijnt zo te zijn dat je kunt zien wanneer de pan op temperatuur is (en het beslag van de pannenkoeken erin kan, zonder dat de eerste mislukt). De vlekken verdwijnen wanneer de pan op temperatuur komt. Ook heeft de pan en anti aanbaklaag, handig!

En, waren de pannenkoeken lekker?

JA! De pan deed goed zijn werk. Zodra de vlekken verdwenen (het leek wel magie), kon ik het beslag in de pan doen en waren de pannenkoeken binnen no time klaar. En dat terwijl ik stiekem normaal echt geen keukenprinses ben. Ik maak er altijd een zooitje van.

Fissler koekenpan kan volgens Kookpunt gebruikt worden voor alle soorten gerechten. De pan is het meest handig voor eiwitrijke producten, zoals pasta, vis en pannenkoeken. Uiteraard de pan is ook geschikt voor groente, wit vlees en gevogelte.

Een vriendin van mij zei laatst dat ik wel erg veel pannen heb voor een keukenramp, zeker nu ik er weer twee bij mijn collectie heb kunnen toevoegen. Heb jij al een pannencollectie? 

No Comments

Post A Comment

CommentLuv badge