Kletspraatje: mijn scriptie is ingeleverd + hoe nu verder?

De regen tikt tegen de ramen en ik maak ondertussen mijn huis gezelliger. Het wordt tijd om het o-zo-bekende ‘hygge’ in te voeren. Ik woon namelijk in een iet wat donkere woning. Vooral ‘s avonds merk ik dat het sneller donker wordt dan in mijn oude studentenkamer in Leiden, waar ik de zon zag ondergaan in de avond. Ik zet dus elke avond wat kaarsjes aan, heb een fijne sfeerlamp gekocht bij een hele leuke winkel en ga nog op zoek naar een leuk kleedje voor op de bank. Nu ik mijn huis ‘hygge’ heb gemaakt, is het tijd voor een onsamenhangend kletspraatje. Zoals jullie van mij gewend zijn.

Afgelopen tijd kwam er heel weinig online en eigenlijk denk ik dat ik ook niet meer terugkom in het oude blogritme van een jaar geleden (hierover later meer). Het echte volwassen leven staat namelijk voor de deur. Afgelopen maandag heb ik mijn scriptie eindelijk ingeleverd. Een half jaar lang heb ik er keihard aan gewerkt, om ook nog tussendoor 39 andere studiepunten te halen, stage te lopen én ook te werken. Het moest van mezelf allemaal  zo snel mogelijk af. 20 oktober hoor ik of het gelukt is en of ik mijn bachelor binnen 3 jaar (in plaats van 4 jaar) heb behaald.

En nu?

Op dit moment ben ik aan het solliciteren en op zoek naar een baan die past bij mijn vaardigheden en kennis. Ik heb een oproep op zowel LinkedIn als de geweldige Facebook pagina Ambitieuze Meisjes geplaatst en zoveel reacties ontvangen, dat ik niet eens de  tijd heb om op alles te reageren. Maar mocht jij nog een gouden tip hebben, dan sta ik daar altijd voor open!

Blogritme

Oké, nog even over dat blogritme dus. Iemand vroeg laatst of ik het wel ga redden om mijn blog te combineren met een 40-urige werkweek. Mijn antwoord was stellig en kort: nee, niet meer zoals vroeger. Vanaf 2012 ben ik eigenlijk alleen maar gegroeid met mijn blog. Ik postte regelmatig wat, was elke dag wel met mijn blog bezig, werkte samen met toffe bedrijven en vorig jaar maakte ik mijn blog zelfs tot mijn eigen bedrijf. Ik heb blogland zien groeien en vallen. Ik ben altijd stug doorgegaan met tikken, maar toch heb ik het gevoel alsof het aflopend is. Ook voor mij.

Maar jullie hoeven mij (nog) niet te missen. Het typen van een blogpost is en blijft voor mij een soort ontspanning. Ik wil geen druk meer voelen om iets te plaatsen, zoals ik die de afgelopen jaren heb gevoeld. Er zijn namelijk andere dingen waar ik me op wil focussen de komende tijd, zoals het vinden van een toffe baan. Mijn blog blijft mijn hobby en ik ben nog lang niet van plan om mijn plekje op het internet gedag te zeggen. Ik blijf stukjes tikken waar ik blij van word. Misschien in mindere mate, maar wel met de kwaliteit die jullie van mij gewend zijn.

3 Comments
 • Stella
  Posted at 20:00h, 08 October Reply

  Dat aflopende gevoel heb ik ook echt.. Jammer he? Ik baal er zo van, maar ik kan me er gewoon niet met veel plezier meer toe zetten. Het is niet meer zoals het ‘vroeger’ was of zo.. ): Maar hé, wie weet komt het ooit ineens weer? Je huisje ziet er echt ontzettend gezellig uit in ieder geval! Liefs!

 • Sonja
  Posted at 20:21h, 08 October Reply

  Wat een krachtige post is dit! Het klinkt alsof je gewoon gáát voor wat je wil, telkens opnieuw. Zowel dus in het verleden met je blog, als met je scriptie en afronden van je studie, en nu ook met een nieuwe volwassenen-baan. Heel veel succes met het zoeken en vinden van iets dat bij je past! Het lijkt me heel leuk om ook wat over dat proces te lezen, mocht je tijd en zin hebben om daarover te schrijven. Fijn in ieder geval dat we je in blogland nog niet hoeven te missen:) Oh, en ik vond je intro heel fijn en gezellig! Liefs

 • Ria van den Oever
  Posted at 22:35h, 10 October Reply

  Succes met het vinden van een leuke baan. Dat gaat jou zeker lukken. Knap ook hoor, je studie in drie jaar met alle andere activiteiten er nog bij.
  En dat eigen bedrijf….. op een lager pitje zonder druk kan ook.

Post A Comment

CommentLuv badge