Travel journal: Madeira (part 1)

Precies een maand geleden kwamen mijn vriend en ik terug van het mooie eiland Madeira. Vier dagen langer dan gepland, lees mijn interview met het Leidsch Dagblad en het AD maar. Het was een bijzonder mooie vakantie en het eiland heeft ons verrast. Daarom maak ik een travel journal om jullie mee te nemen naar het mooie Portugese eiland Madeira. Uiteraard met heel veel vakantiekiekjes. Ik neem jullie in dit eerste deel mee naar de hoofdstad van het eiland: Funchal. Hier zijn we drie keer geweest. Eigenlijk twee, maar vanwege de vertraging zijn we nog een keer die kant op gegaan. Je moet toch wat hè?

Funchal

We kwamen op een zondag aan op Madeira. Na eerst een dag rond het hotel rondgescharreld te hebben, besloten we om maandag onze ontdekkingstocht over het eiland te beginnen in de hoofdstad Funchal. Voor €1,90 kochten we een busticket naar het centrum. Veel goedkoper als je het vergelijkt met de dure taxi’s of tour-bussen. En ik vind een local experience altijd leuker.

Toen we de bus uitstapten, doopten we mijn portretlens meteen om tot ‘bloemenlens’. Mijn 50mm f/1.8 lens was perfect om alle mooie bloemen van het eiland te fotograferen. En dat waren er een hoop! Ze noemen het natuurlijk niet voor niets het bloemeneiland…

Ook de cactussen stonden heel mooi in bloei! Het is echt bizar, alles groeit en bloeit op Madeira. Een local vertelde ons ook dat alles wat je in de grond stopt, groeit. Of het nu een fruitboom is of een palmboom.

Nadat we langs de boulevard van Funchal waren gelopen, liepen we tegen een kabelbaan aan. De kabelbaan ging naar het plaatsje Monte, waar de tropische tuinen zich bevonden. Een retourticket kost maar rond de €15,-. En het is de moeite waard! In de basket zelf weet je niet waar je moet kijken. Het uitzicht is echt geweldig. Je ziet bananenbomen, wijngaarden, huizen, de oceaan, tropische planten, alles. Wat grappig was, is dat het boven steeds frisser en meer bewolkt werd. Op Madeira kun je letterlijk alle seizoenen in één dag meemaken.

Wij zijn zelf niet de tropische tuin in geweest. Tickets waren €12,50 en het zag er niet zo spectaculair uit. In plaats daarvan zijn we door Monte gaan wandelen en hebben we ons verbaasd over alle uitzichten.

En eigenlijk is Madeira gewoon één grote tropische tuin.

Oké, fast forward naar die andere keer dat wij in Funchal waren. We waren de eerste keer niet echt de stad in gegaan, dus we hadden nog genoeg te ontdekken. Een Ierse man, met wie wij een dag eerder een tour hadden, vertelde ons dat er een hele gave vismarkt in Funchal zit. Eigenwijs dat wij zijn, zochten we het niet even op op Google, maar vertrouwden we op de aanwijzingen die de Ierse man gaf. En onderweg naar de vismarkt, kwamen we in het oude gedeelte van Funchal terecht.

Wat echt ontzettend gaaf was! Het was ineens alsof we op een heel ander eiland zaten. Sowieso vond ik Madeira een heel gevarieerd eiland. Het ene moment lijkt het alsof je in Griekenland loopt en het andere moment lijkt het alsof je in Hawaï zit. En hallo perfect Instagram-steegje.

We liepen door een straat, waar kunstenaars de deuren hadden beschilderd. Het sfeertje dat deze straat uitstraalde was heel authentiek. Hier moet je zeker heen als je op Madeira bent!

Uiteindelijk vonden we de vismarkt én een soort markthal. Deze hele markthal was omlijst met Portugese tegels. Het fruit werd ook heel mooi tentoongesteld, echt Instagram-waardig (en ik was niet de enige toerist die er zo over dacht).

De laatste keer dat we in Funchal waren, struinden we maar wat rond. Met uiteindelijk vier dagen vertraging wisten we eigenlijk ook niet meer wat we met die extra tijd moesten doen. Verder kun je ook prima winkelen in Funchal, maar dat hebben wij (bijna) niet gedaan. Ons budget ging eigenlijk alleen maar uit naar eten ;-).

Dit was deel 1! In mijn volgende Madeira Travel Journal neem ik jullie mee naar het westen van het eiland.

1 Comment
  • Florence
    Posted at 12:31h, 10 September Reply

    Super mooie foto’s!

Post A Comment

CommentLuv badge