Mijn aankopen en ervaringen bij United Wardrobe

Ik ben aan het ‘budgetteren’. Dat betekent dat ik niet zomaar de stad ik kan gaan en flappen met geld uitgeef. Nee, zo komt mijn spaarrekening natuurlijk nooit vol met geld voor alle wilde plannen die ik heb. Dus wat doe ik? Juist, ik koop soms mijn kleding op United Wardrobe. Tweedehands dus.  Ik vind het bijvoorbeeld zonde om 50 euro uit te geven aan een jasje, die ik waarschijnlijk toch maar een paar weken per jaar draag… Dan is het overkopen van kleding dé perfecte oplossing.

Wat is United Wardrobe?

Tweedehands kleding kopen is allang niet meer zo ‘stoffig en vies’ als men vroeger dacht. Bijna iedereen die ik ken, koopt wel eens tweedehands kleding. Al is het nou via de Facebookpagina ‘Kleding aangeboden/gezocht’, Marktplaats of op de IJhallen. Op United Wardrobe kun je als gebruiker kleding uploaden in je ‘kledingkast’. Schoenen, jurkjes en jassen, alles kan erop. De kopers kunnen dan tussen al jouw kleding kijken en dit meteen bestellen. De prijs is altijd inclusief verzendkosten. Geen gesjoemel met stomme biedingen en mensen die niet meer reageren. Je drukt op de knop, je betaalt en je hebt het item gekocht. Binnen een paar dagen moet het item verzonden zijn (de verkoper moet dit aangeven).

Is het betrouwbaar?

Ja! Gebruikers kunnen elkaar reviews geven, zodat je voordat je iets bestelt, kunt lezen of diegene wel aan een snelle verzending doet of de juiste kleding verkoopt (je zal maar iets anders dan op de foto binnen krijgen). Als je je item niet binnenkrijgt, kun je dit aangeven en krijg je je geld terug. Ook kun je makkelijk items retourneren. Ik heb hier nog nooit gebruik van gemaakt, want alles paste! Wat ook heel fijn is, is dat je gewoon met iDEAL en PayPal kunt betalen. Geen gedoe met overmaken, het is meteen geregeld.

Bij het artikel kun je de verkoper vragen om aanfoto’s of naar de afmetingen van een item. Hierdoor wordt de kans op een miskoop kleiner.

Nadelen?

Het lijkt natuurlijk altijd mooier dan dat het is. De mensen van United Wardrobe moeten zelf ook geld verdienen uiteraard, daarom vragen zij 10% bovenop het bedrag aan transactiekosten. MAAR: er zijn regelmatig dagen waarop er geen transactiekosten gerekend worden. Dit kan je zo euro’s schelen.

Benieuwd naar wat ik gescoord heb?

Jumpsuit Only. Nieuwprijs onbekend. Gekocht voor €12,-. 

Kokerrok van Zara. Nieuwprijs €20,-. Gekocht voor €9,-

Jumpsuit H&M. Nieuwprijs €24,95. Gekocht voor €10,-.

Oversized denim jacket Pull&Bear. Nieuwprijs €45,-. Gekocht voor €15,-. 

 

Maak jij gebruik van United Wardrobe?

4 Comments
 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 08:17h, 13 July Reply

  Ik heb laatst flink wat foto’s gemaakt voor United Wardrobe, maar ik heb ze er nog niet opgezet. Moet ik wel doen, want dan heb ik zelf ook geld om weer te gebruiken! Die kokerrok en jumpsuit zijn trouwens echt geweldig, wat een fijne koopjes. Malou x

 • Rosemarijn
  Posted at 09:40h, 13 July Reply

  Wat een leuke items! En echt prima prijzen ook, vooral als je kijkt naar de nieuwe prijs. Ze zien er ook nog uit alsof ze in goede staat zijn, super fijn!

 • Joyce - LemonyLifeNL
  Posted at 13:55h, 13 July Reply

  Wat een leuke items heb je gekocht! Ik moet er binnenkort ook maar eens een kijkje gaan nemen.

 • m(i)e
  Posted at 11:19h, 14 July Reply

  Ik koop al heel mijn leven vaak tweedehands. Maar ik koop geen kledij via internet dus dit ga ik ook niet doen. Ik moet het echt irl kunnen zien en passen.

Post A Comment

CommentLuv badge