Q&A: over surfen, in een dorp wonen en mijn studie

Al een tijdje wilde ik een Q&A houden. Maar deze onzekere blogger durfde niet. Wat als niemand vragen zou stellen? Of alleen maar stomme vragen? Vorige week woensdagavond dacht ik: I don’t care. Ik doe het gewoon. En zo geschiedde. En jullie stelde echt super leuke vragen op Instagram (en mega-grappige (van je vrienden moet je het namelijk hebben)). Aangezien jullie zo veel leuke vragen stelden, heb ik de antwoorden opgedeeld in twee delen. Hierbij deel 1!

Wanneer ben je voor het eerst gaan surfen en hoe ben je daar bij gekomen? 

Ik was volgens mij 14. Een goede vriend van mij surfde en die heeft mij aangestoken. Ik wilde een stoere surfchick zijn. Het sfeertje sprak me aan, de kleding, de muziek, eigenlijk alles rondom het surfen. Dus ik wilde dat ook. Ik nam mijn eerste surfles en ik was om. Toen ik over ging naar 3VWO, kreeg ik van mijn ouders een surfplank. Een echte Bic Wahine Mini Malibu 7.6. Ik haalde mijn ouders zelfs twee zomers over om naar de Atlantische kust in Frankrijk te gaan, zodat ik kon oefenen.

Wie is je voorbeeld als het om surfen gaat? 

Oef, ik heb eigenlijk nog geen voorbeeld. Ik weet namelijk nog niet of ik wil gaan shortboarden of longboarden nadat ik uitgeoefend ben met mijn funboard. Op Instagram volg ik wel Surfragette en Maudlecar.

Waar ben je het meest trots op? 

Jeetje wat een diepe vraag. Ik moest hier even over nadenken. Ik ben nog steeds wel heel trots op mijn VWO-diploma, mijn propedeuse op de Universiteit en mijn cum laude propedeuse van mijn huidige opleiding Media, Informatie en Communicatie. Allemaal studie-gerelateerde activiteiten waar ik trots op ben! Om even wat persoonlijker te worden… Ik ben ook heel trots op mezelf dat ik toen alles een beetje bleh was, hard heb gewerkt om daar uit te komen. En ik ben natuurlijk ook heel trots op mijn huisje, die steeds gezellig wordt (ja ja, foto’s komen eraan).

Heb je spijt van de tijd die je hebt ‘verspild’ met je eerste studie?  

Totaal niet! Ik heb veel geleerd in die anderhalf jaar dat ik Pedagogische Wetenschappen deed én in dat half jaartje dat ik werkte om de tijd op te vullen voordat ik met mijn nieuwe studie begon. Vooral wat ik wel en wat ik niet wil. Ook heb ik door dat eerste jaar vrijstelling gekregen, waardoor ik eerder afstudeer dan mijn klasgenoten. Al had ik het wel allemaal anders gedaan als ik nu over had mogen doen… Waarschijnlijk had ik dan zelfs een héle andere studie gekozen.

Hoe is het om weer in een dorp te wonen? 

Gek. Maar ik houd ervan. Ik vind het heel fijn om niet meer zo ‘anoniem’ te zijn. Als ik even boodschappen ga doen, kom ik altijd wel iemand tegen die leuk gedag zegt. Als ik in de stad boodschappen deed, boeide niemand het wat je daar deed. Doordeweeks ben ik stiekem nog steeds veel in Leiden te vinden, dus de stad hoef ik niet te missen!

Hoe gaat het precies met afstuderen? 

Volgens mij wel goed! Ik ben bij mijn stagebedrijf Qompas bezig met het schrijven van mijn scriptie die ik op 3 oktober moet inleveren. 19 juni is er al een tussentijdse deadline, waar ik te horen krijg of ik hem 3 oktober mag inleveren óf dat ik meer tijd nodig ga hebben voor mijn scriptie. Als ik aan die datum denk, krijg ik het stiekem een beetje benauwd. Maar, het gaat helemaal goed komen.

Wat zijn je plannen na je studie? 

Ik ga aan het werk! Ik ben in 2012 begonnen met studeren en merk dat ik toe ben aan een inkomen en vastigheid. Het was ook een optie om een pre-master en master te gaan doen, maar ik zou op dit moment niet weten wat ik zou willen doen. Ik wil eerst ervaring op doen in de praktijk, voordat ik mezelf in iets specifieks ga specialiseren. Dan kan een deeltijd-master altijd nog.

Volgende keer komt deel twee op mijn blog. Als je ineens denkt: joh, ik heb ook een vraag die ik wil stellen… Laat de vraag dan achter in de comments!

 

5 Comments
 • Linda
  Posted at 08:11h, 07 June Reply

  Wat een leuke vragen! Begrijpelijk dat je nu eerst werkervaring op wilt doen 🙂 Ik heb dat de afgelopen tijd ook gedaan en hoop met het nieuwe schooljaar weer een nieuwe baan te vinden – ik sta voor de klas in het middelbaar onderwijs – zodat ik weer verder kan. Een extra studie staat nog wel op het verlanglijstje, maar kan financieel nog even niet én werkervaring opdoen is ook gewoon superfijn! Hopelijk lukt het je om lekker 3 oktober af te studeren, komt vast goed!

  Ik heb nog wel een tweetal vragen:
  – Wat is je favoriete vakantiebestemming en wat doe je dan het liefste? (actief of lui)
  – Wat is je favoriete paar sokken? (lekker gek)

 • Maaike
  Posted at 09:01h, 07 June Reply

  Ja, ik wil nu natuurlijk wel weten welke studie je dan was gaan doen als je nu mocht kiezen. 😉

 • Manon
  Posted at 09:07h, 07 June Reply

  Leuke vragen en lekker breedt beantwoord, dat vind ik altijd wel leuk.

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 09:35h, 07 June Reply

  Wat een leuke vragen allemaal Laura! Ik vind het zo tof dat je aan surfen doet, dat wil ik stiekem ook wel. En ik ben jaloers dat jij zoveel in Leiden bent, ik heb zoveel zin om er volgend jaar te wonen! Malou x

 • Danique
  Posted at 14:13h, 07 June Reply

  Wat een leuke Q@A!

Post A Comment

CommentLuv badge