Blogdagboekje week 17&18: tapas, IKEA & verhuisdozen inpakken

Nog vier dagen en dan ga ik verhuizen. Bizar hoe snel het allemaal is gegaan. Een maand geleden wist ik nog niet eens dat ik zou gaan verhuizen! De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het inkopen doen voor mijn nieuwe huisje. Veel spullen in mijn studentenhuis waren namelijk gedeeld. Ondertussen ben ik ook nog even aan het afstuderen. De deadline voor het eerste verslag was namelijk gisteren al! Laten we voor nu eerst terug gaan naar zondag 23 april.

 

Ik was in eerste instantie van plan om mee te gaan surfen, maar vond het toch te koud en te wild. Dus ging ik samen met mijn nicht en haar vriend vanuit een strandtent naar mijn vriend kijken.

We zaten bij Paal 14 in Katwijk. Deze strandtent heeft net een opknapbeurt gehad. En halloooo tapas.

Na de tapas reden mijn nicht en ik door naar de IKEA in Haarlem, waar ik inkopen deed voor mijn huisje. Hoe knap is het dat ik alleen de dingen van mijn lijstje heb gekocht? Ik vind het inkopen doen voor een nieuw huisje altijd zo leuk stiekem (dat maakt mijn 5e keer verhuizen wel wat aangenamer). Oh en hier sta ik trouwens in een winkelwagentje, omdat ik per se de blauwe mokken wilde hebben.

De rest van de week was ik aan het werk/liep ik stage. Behalve op koningsdag natuurlijk. Ik begon de dag met een surflesje in zee en daarna heb ik gezellig wat drankjes gedaan met vrienden.

Je kunt het smerig vinden of niet. Maar ik ben het gelukkigst met een roze koek en een echte Engelse thee.

Ik ging op Koningsdag wat vroeger naar huis om in te pakken. Let the dozengame begin.

Gelukje toen ik zaterdag de Xenos binnenliep voor ontbijtschaaltjes: deze prullenbak had 20% korting. Prullenbak voor keuken: check!

De rest van de week werkte ik heel hard aan mijn scriptie en pakte ik elke avond wat dozen in. Logischerwijs maakte ik dus geen foto’s, want wie wil nou foto’s zien van een elke dag groter wordende stapel dozen?

Want kijk nou: het zijn er inmiddels 18… 18 dozen vol met spullen die uit mijn kamer van 20m2 komen. Het blijft me serieus verbazen. Hoe kom ik aan zoveel spullen?

En hoe ik mijn dozen gekocht en naar huis vervoerd heb? Zo dus. Vraag me niet hoe ik recht bleef fietsen en waarom al die dozen (of ik) niet zijn gevallen; het is gewoon gelukt.

Ik haalde ook alvast maar schoonmaakspullen. En jemig, de huisvrouw in mij (die ergens diep verscholen zit) zou gelukkig moeten zijn. Wat een zooi heb je nodig zeg.

Deze week ga ik de laatste dingen regelen voor de verhuizing en ga ik vrijdag over! Ik heb er best wel zin in om alles opnieuw in te richten en om er nu echt mijn eigen plekje van te maken.

Wat zijn jullie plannen deze week?

6 Comments
 • Stella
  Posted at 09:38h, 09 May Reply

  Naar Ikea gaan en alleen kopen wat je echt nodig hebt. Oh men, petje af Lau, hihi. Ik kan me zo goed voorstellen dat je heel excited bent over je nieuwe plekje. Ben heel benieuwd naar alle foto’s die komen gaan, en hoe je alles hebt ingericht straks. Het wordt vast net zo leuk als je huidige studentenkamertje (: Of misschien nog wel leuker! Good luck dit weekend! Liefs!

 • Karin
  Posted at 11:26h, 09 May Reply

  Ik krijg bijna zin in onze verhuizing… Alleen is m’n lieve vriend nogal een hoarder, uh-ohhhh….

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 11:41h, 09 May Reply

  Wat superleuk dat je gaat verhuizen! Het voelt altijd zo tof om dan allemaal leuke dingetjes te kopen en helemaal opnieuw te beginnen. Die tapas ziet er superlekker uit trouwens! Malou x

 • Marjoleine
  Posted at 12:50h, 09 May Reply

  Heel veel succes met verhuizen! Super leuk lijkt me dat om je toekomstige huis in te richten en allerlei spullen te kopen!

 • Debbie
  Posted at 13:46h, 09 May Reply

  Waaah ben zó benieuwd hoe je huis er uit gaat zien:) Ik moest erg lachen om de verhuisdozen op de fiets: zo herkenbaar! Ik heb wel een rijbewijs, maar helaas ben ik niet in bezit van een auto dus alles wordt bij mij ook op deze manier vervoerd tafeltjes, planten, spiegels, kerstbomen en ja… ik heb al vaak rare blikken van mensen gekregen :’)

  Trouwens die foto met die huisjes aan de gracht, wauw! Wat ziet dat er uit als een lekker plekje om te wonen.

  Heel veel succes met de verhuizing en je plek eigen te maken <3

 • Marieke | Bluebell Forest
  Posted at 10:21h, 10 May Reply

  Hahaha ik verbaas me ook altijd weer over de hoeveelheid spullen… Ik heb het de laatste keer voor elkaar gekregen om slechts 8 dozen vol te krijgen, voor een kamer van 12m2 was ik best trots haha

Post A Comment

CommentLuv badge