Laura Hélène | Over verhuisdozen uitpakken en inpakken
Laura Helene is een persoonlijke lifestyleblog over een 22-jarige studente. Mijn blog is sinds 2012 uitgegroeid tot mijn online dagboekje waarop ik schrijf over mijn avonturen, reizen, recepten, kringlooptips, hotspots, mode-uitbarstingen en persoonlijke verhalen.
blog, lifestyleblog, personal lifestyleblog, recepten, reizen, Laura Helene, oohalalau, kringlooptips, budget, student, goedkope recepten, hotspots, Leiden
8780
post-template-default,single,single-post,postid-8780,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over verhuisdozen uitpakken en inpakken

Het is zondagochtend en ik zit nog in mijn pyjama met mijn tweede kop thee (met melk uiteraard) naast me. Ik zie de zon zijn best doen om het weer een beetje lente te laten voelen voor ons. Ik voel me ondertussen een beetje een slapjanus, omdat ik spierpijn heb van het surfen gisteren. Of misschien is het wel van het sjouwen van mijn surfboard. Maar het kan ook zijn dat ik gewoon niet chill gelegen heb. Haha, smoesjes. Maar, ik heb gewoon even zin om te rammen op het toetsenbord. Want de afgelopen maand zijn er veel dingen veranderd en er gaan nog veel meer dingen veranderen.

De boel inpakken

Sommigen van jullie weten het al. Ik mag de verhuisdozen weer inpakken. Ik heb precies een jaar in mijn huidige studentenpaleisje gewoond, maar het wordt tijd voor een ander plekje. Een eigen plekje. Geheel onverwachts trouwens. Aan een paar vrienden en vriendinnen heb ik laten weten dat ik na mijn afstuderen wel terug wilde verhuizen naar het dorp waar ik ben opgegroeid. Ik werd namelijk het heen- en weer pendelen in het weekend een beetje zat. Mijn tijd in Leiden voelden een beetje aflopend. Ik was niet de enige die stond te springen om weer aan de kust te gaan wonen, want een vriendin (yes, I’m talking about you Iris) appte mij twee weken geleden dat er een leuke souterrain vrij kwam op een hele leuke locatie. Niet ver van het strand, op rolafstand van de duinen en dicht bij lieve vrienden en familie. Kijken kon geen kwaad, dacht ik. En een week later ondertekende ik het huurcontract en ging ik naar de IKEA om de aankopen te doen. In het weekend van 15 mei krijg ik de sleutel. Dus ik hou jullie op de hoogte!

Verhuisdozen uitpakken in Drenthe

De afgelopen maand heb ik ook verhuisdozen uitgepakt. Lekker tegenstrijdig, terwijl ik de mijne aan het inpakken ben. Het waren niet mijn verhuisdozen, maar die van mijn ouders en broertje. Die zijn (heel stoer) hun droom achterna gegaan en hebben een boerderij gekocht in Drenthe. Leuk feitje: hun eerste aankopen waren niet meubels o.i.d., maar een grasmaaier-tractor en een Shetland Pony. Mijn vriend en ik gingen op tweede paasdag langs (voor mij voor de tweede keer) en het is echt een prachthuis. Land erbij, uitzicht, kipjes, moestuintje, alles. Dus, als jullie aanbiedingen voor treinkaartjes voorbij zien komen, melden jullie het?

De komende weken gaan druk druk druk worden. Inpakken, verhuizen, uitpakken, mijn eigen plekje weer inrichten en er een thuis van maken én ondertussen ook nog stage lopen en afstuderen. Maar komt goed, alles is een leuke uitdaging en ik heb er zin in!

Hoe is het met jullie? 🙂

2 Comments
 • Hester
  Posted at 16:24h, 30 April Reply

  Cool dat je ouders naar Drenthe gaan! En pluspunten voor die shetlandpony haha. Ik reed gisteren weer door de Veluwe/omgeving Apeldoorn en die omgeving blijft ook zooo mooi. Het wordt later een huis in de Randstad en een vakantiehuisje of tweede huis in die omgeving heb ik besloten, hahah. Vind je broertje het eigenlijk niet vervelend om nu nog zo’n eind te verhuizen?
  Ik hoor het trouwens niet vaak dat mensen weer heel graag terug willen verhuizen na hun studie, maar wel tof dat je het gaat doen! Klinkt heel fijn. Heb je nooit in Amsterdam gewoond eigenlijk?

  • laurahelene
   Posted at 17:22h, 30 April Reply

   Mijn broertje is nog heel jong, hij zit nog op de basisschool. Dus die maakt makkelijk nieuwe vriendjes (gelukkig). Ik woon nu ook stiekem maar 20 minuutjes met de bus van mijn ‘hometown’ vandaan, dus eigenlijk is het niet zo’n ‘big move’. Ik kan altijd nog lekker op zaterdag naar de Leidse Markt om daar rond te struinen! En Amsterdam vond ik niks, haha. Heb het wel overwogen, maar ben altijd rond Leiden gebleven.

Post A Comment

CommentLuv badge