Het feest dat afstuderen heet

Woensdagmorgen om 8.30 precies ben ik begonnen met afstuderen. Ik had toen mijn eerste bijeenkomst met mijn begeleider. En ik vind het een feest. Nu nog dan (misschien piep ik na de zomervakantie wel anders (of misschien over een paar weken al)). Gewoon het feit dat ik echt met de laatste loodjes van mijn opleiding bezig ben. Ik herinner me nog deze blogpost: het leed dat studiekeuze heet. En daarna deze blogpost: het feest dat studiekeuze heet. Toen ik stond te trappelen om met deze opleiding te beginnen. En nu ben ik al gewoon bijna klaar! Can you believe it.

Ik ga als afstudeeropdracht een project doen voor mijn stagebedrijf: Qompas. Bij mijn opleiding (Media, Informatie en Communicatie) hoef je namelijk niet meer een scriptie te schrijven, maar kun je ook kiezen voor de afstudeervariant ‘Product’ of ‘Eigen onderneming’. Omdat ik nu pas derdejaars ben en drie kwart jaar vooruit loop (én de zomervakantie er nog tussen zit), studeer ik als het goed is in november af.

Dus oke. Als jullie nog afstudeertips hebben. Of eigen ervaringen met het afstudeerfeest of gewoon een leuk verhaaltje. Let me know!

En ik zal beloven wat vaker te bloggen, want na 3 weken radiostilte mis ik het al. De afgelopen tijd had ik gewoon no time. Meh.

Foto: Dirk van Egmond. 
3 Comments
 • Benthe
  Posted at 10:32h, 22 April Reply

  Wauw, wat tof dat je al mag gaan afstuderen! Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd en als ik één tip mag geven: zorg dat je een onderwerp kiest waar je ontzettend enthousiast over bent. Je bent er wel even mee bezig, dus dan kan het maar beter een onderwerp zijn waarover je eigenlijk niet raakt uitgepraat . Heel veel succes!!

 • Roos
  Posted at 12:37h, 22 April Reply

  Super leuk! Ik doe nu zelf ook de richting ‘eigen onderneming’ bij MIC. Veel succes! 🙂 X

  • laurahelene
   Posted at 08:10h, 23 April Reply

   Oeh die wilde ik ook doen, totdat dit project tegelijk met mijn stage kon doen! Jij ook veel succes! 🙂

Post A Comment

CommentLuv badge