Recept: Pastasalade met ravioli en spinazie

De afgelopen weken zijn mijn huisgenootjes er niet, dus probeer ik zo slim mogelijk te koken (als ik niet ergens anders eet). Dit is het tweede pastasaladerecept dat ik deze week maak. Pastasalade vind ik lekker om in de avond te eten, maar ook als lunch voor op mijn stage. Daarom vind ik het een ideaal recept om te maken als ik alleen moet eten!

Omdat ik dit recept toch wel erg lekker vond, wil ik het graag met jullie delen! Dit recept is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten (2 personen): 

 • 250 gram verse ravioli met kaas
 • basilicum (plantje of bakje)
 • cherrytomaten
 • pijnboompitjes
 • mozarella
 • verse spinazie
 • yoghurtdressing (of dressing naar keuze)

Optioneel: 

 • spekjes of kipfilet
 • avocado
 • (zelfgemaakte) croutons

Bereiding

Kook de ravioli volgens de verpakking. Scheur ondertussen wat basilicumblaadjes en halveer de cherrytomaten. Rooster de pijnboompitten. Snijd de mozarella in kleine blokjes. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en schil en snijd in blokjes of reepjes. Snijd de spinazie grof en doe dit in een slakom en schep om met de yoghurtdressing. Giet de pasta af en schep dit samen met de cherrytomaten, pijnboompitten en mozzarella door de spinazie.

Bon appetit!

4 Comments
 • Roos
  Posted at 08:40h, 30 March Reply

  Héérlijk! Ik ben zo dol op Ravioli 🙂

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 08:59h, 30 March Reply

  Pasta is echt mijn favoriete gerecht ever, zo lekker! Dit ziet er ook echt superlekker uit, heel goede combinatie van de kazen met spinazie. Als ik op kamers ga eet ik permanent pasta denk ik, haha! Malou x

 • Stella
  Posted at 10:51h, 30 March Reply

  Klinkt lekker, mmmm. Net als onze pastasalade toen na ons dagje strand, remember? Die was ook zo lekker! Liefs!

 • Marieke Wiebenga
  Posted at 21:05h, 30 March Reply

  Jaa pasta is handig als je voor jezelf kookt he! Klinkt heerlijk!

Post A Comment

CommentLuv badge