TAG: Back in time

Laatst was ik een beetje nostalgisch. Ik dacht terug aan de goede oude blogtijden. Want gosje, ik blog op 9 augustus dit jaar alweer 12 jaar. 12 jaar gooi ik al stukjes tekst in de vorm van blogs op het internet. Ik was, om oude blogtijden te doen herleven, op zoek naar leuke tags (invullijstjes voor bloggers). Marlous vertelde dat zij er ooit de ‘back in time’ tag had gemaakt, om even alle oude blogs weer op te graven. Volgens mij heb ik deze tag al eens ingevuld, maar die is verloren gegaan met alle verhuizingen. En met alle nieuwe volgers, deel ik het graag nog een keer!

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Hou je vast jongens. Ik was 10.

Oké, nog eentje dan:

2. Waarom begon je met bloggen?

Ik wilde vroeger heel graag een tijdschrift maken en ik was altijd bezig met het organiseren van dingen. Samen met mijn oom had ik ook een soort familienieuwsbrief: de LauNick. We speelden toen een kleine redactie na en alle interessante familiefeitjes verstuurden we in een word-document (inclusief WordArt) per mail.

Hoe ik precies op het idee van een blog kwam, weet ik niet meer precies. Waarschijnlijk had ik dat ook ergens mijn mijn (familie)kring gehoord. Ik vond het erg leuk om te schrijven en dat mensen mijn berichtjes lazen. Nog steeds krijg ik erg veel energie van leuke reacties!

3. Welke lay-outs heb je gehad?

Ik heb zoveel verschillende blogs gehad… Niet normaal eigenlijk. De namen waar ik onder heb geblogd zijn: Paris Chique, Flowers & Butterflies, Ooh La Lau en dan nu Laura Hélène.nl. Ik kon toch nog redelijk wat van mijn oude lay-outs opsnorren.

Lay-out 1: Flowers & Butterflies

Voordat ik overging op Ooh La lau, schreef ik op Paris Chique en daarna op Flowers & Butterflies (of andersom, ik weet de volgorde niet meer, ha-ha). Het waren hele simpele lay-outs, gemaakt op Blogger (van Google).

Layout 2: Een van de eerste lay-outs van Ooh La Lau. 

Ik ging helemaal los met Paint en met het downloaden van fonts. En hier begon officieel mijn liefde voor mintgroen. Ik weet ook nog dat mijn liefde voor bloggen hier echt intens begon te groeien.

Lay-out 3: Tijd voor een nieuwe lay-out. 

Iets groene, iets strakker. Ik woonde net op kamers en vulde mijn vrije uurtjes met bloggen en het maken van nieuwe lay-outs ;-).

Layout 4: de overstap naar WordPress

In 2014 (?) zei ik gedag tegen Blogger en stapte ik over naar WordPress. Een hele verhuizing, met een hele simpele lay-out. Daarna heb ik nog eens een lay-out laten maken en zelf wat gerommeld met lay-outs, maar die kan ik helaas allemaal niet terug vinden.

4. Wat was het aller eerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Back in the day, vond ik het maar niks dat alle andere bloggers leuke samenwerkingen hadden en ik niet. Daarom ben ik heel brutaal zelf gaan mailen of een klein bedrijfje met mij wilde samenwerken. En dat lukte! Ik mocht leuke armbandjes verloten en mocht er zelf ook nog eens twee houden. Ik vind het nog steeds erg lief dat ze zo’n kleine, naïeve blogger wilden sponsoren.

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Ik zelf ben het meest trots op persoonlijke artikelen die ik schrijf. Al post ik die niet zo vaak, want ik vind het toch altijd een beetje spannend om een iets persoonlijker verhaal dan normaal op het wereldwijde web te gooien. Een van mijn favoriete artikelen van eigen hand is toch wel ‘Ineffable‘. Het gevoel was fijn en door dit blogje kan ik dat gevoel nog een beetje oproepen.

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Vroeger had ik echt bloggers die ik wilde nadoen (hier heb je die kleine, naïeve blogger weer), maar nu denk ik toch dat ik wel een eigen stijl heb ontwikkeld. Ik doe soms wel eens dwars en ga tegen alle blogadviezen en -tips in. Maar, dit is wat het bloggen voor mij leuk houdt. Ik haal mijn inspiratie tegenwoordig uit alle blogs die ik volg. Klinkt cliché hè… Maar alle bloggers zijn dus mijn grote voorbeeld. Behalve de bloggers die één groot commercieel uithangbord zijn, die zijn af.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je ander doen?

Ik denk dat ik consistenter had gepost en niet zo vaak van naam had moeten veranderen (daar heb ik me zojuist weer schuldig aan gemaakt). Maar het bloggen blijft voor mij leuk, omdat ik het niet als een verplichting zie. Ik zie het meer als ontspanning en daar heb ik niet altijd tijd voor, haha.

Ik ben nu wel benieuwd, hoe lang volgen jullie mij al?

7 Comments
 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 08:19h, 23 March Reply

  12 jaar al! Ik lees dit op mijn telefoon en heb van alles gedaan om in te zoomen op die blogs van vroeger, maar het lukt niet. HUILEN! Wat een leuke tag trouwens en grappig om al die lay-outs te zien. Malou x

 • Marieke | Bluebell Forest
  Posted at 12:32h, 23 March Reply

  Wat een leuke tag! Hahaha ik maak me wel schuldig aan het ‘naïeve bloggertje’ die bedrijven mailt… Er zijn gewoon zoveel toffe bedrijven om over te schrijven, als ik dat dan toch doe waarom niet gesponsord 😉

 • Manon
  Posted at 12:58h, 23 March Reply

  Leuk om zo terug te kijken. Ik heb in 3 jaar best wel veel layouts gehad bedenk ik me nu

 • Roos | Soitsrose
  Posted at 15:34h, 23 March Reply

  Leuk om te lezen!

 • Marlous
  Posted at 17:23h, 23 March Reply

  Ha leuk dat je ‘m hebt overgenomen!

 • annouska
  Posted at 19:39h, 23 March Reply

  Wat tof dat je je oude blogs nog bewaard heb. Ik zou echt heel goed moeten zoeken, er was ooit een site voor maar goed die weet ik niet meer. En al die layouts, wat grappig!

 • Hester
  Posted at 10:49h, 26 March Reply

  Ik volg je eigenlijk nog maar een jaartje oid, maar vet leuk dat je al zo lang blogt! Ik denk dat dat toch wel vaak het geval is bij mensen die nu nog bloggen, er worden niet echt meer veel nieuwe blogs gestar natuurlijk. Mijn blog ligt echt een beetje (te) stil op het moment (helaas) maar in juni blog ik alweer vier jaar en daarvoor was ik ook altijd actief op (fora van) diertjesverzorgssites en Imonline et cetera, dus zoiets zit ondertussen dan toch een beetje in bloed ofzo. Heb gisteren wel alle automatisch doorgezette blogposts uit 2012-2014 van mijn persoonlijke Facebook afgehaald want daar zat ik niet meer echt op te wachten haha (die lay-outs ook, auch).

Post A Comment

CommentLuv badge