Blogdagboekje week 2&3: Tentamenstress en veel goed nieuws!

Afgelopen week sloot ik mezelf op om te leren voor de tentamens en om alle deadlines te halen. Vandaar dat het ook wat stiller (eigenlijk muisstil) is op mijn blog en dit blogdagboekje een dag later online komt. Maar, tussen het studeren door gebeurden er ook allemaal leuke en spannende dingen!

IMG_7588

Vorige week dinsdagmiddag had ik een sollicitatiegesprek. Ik wilde toch weer een bijbaan naast mijn studie en plaatste een mini-cv/oproep op Facebook, Twitter en LinkedIn. Daar kreeg ik zo veel toffe reacties op, dat ik ze nu nog niets eens allemaal heb gelezen volgens mij.

IMG_7618

De rest van de week was ik eigenlijk elke dag aan het studeren. Wat een feest. Als pauze loop ik altijd een rondje door Leiden om een frisse neus te halen en soms hop ik stiekem even een winkeltje in. Dit leuke boekje kwam ik tegen bij de Flying Tiger! Ik had een paar jaar geleden de ‘echte’ variant, maar deze is veel goedkoper.

IMG_7638

Tijdens één van mijn wandelingen liep ik ook de Dille & Kamille in. Naar deze plant was ik al een tijdje op zoek! In de tuincentra waar ik was geweest, hadden ze de Monstera niet, maar bij de Dille & Kamille wel. Toch nam ik hem niet gelijk mee.

Processed with VSCO with a6 preset

Ik had namelijk al iets ‘plantachtig’ van de zaterdagmarkt meegenomen. Deze gele Craspedia. Het is jammer dat ze niet gedroogd zijn en ik geen geduld heb om ze zelf te laten drogen, maar ik koop binnenkort gewoon weer nieuwe nu ik weet waar ik ze op de Leidse markt kan krijgen.

IMG_7663

Vorige week dinsdag had ik een afspraak in een pand met deze mooie vloer. Pretty!

IMG_7685Woensdag zat ik er een beetje doorheen. Veel tentamenstress en ik had niet lekker geslapen. Daarom ging ik toch maar terug naar de Dille&Kamille om mezelf blij te maken met een Monstera Deliciosa. Ik heb hem leuk in een draadmand gezet. Mijn kamer begint nu echt een beetje op een urban jungle te lijken!

IMG_7712

De rest van de week studeerde ik bij mijn opa&oma, want daar heb ik altijd een topconcentratie. Op de dag dat ik weer thuis werkte, kwam de onhandige kluns in mij weer naar boven en stootte ik zo mijn thee om. Deels over mijn laptop heen. En ik had die dag deadlines… (De rijst heeft gelukkig geholpen en typ ik nu weer vanaf mijn laptop!). Gelukkig was ik het later op de dag alweer vergeten, want ik kreeg dubbel goed nieuws…

Processed with VSCO with a6 preset

Ik heb namelijk vrijstelling gekregen voor het volgen van een minor!!! Ik had heel erg mijn best gedaan op mijn vrijstellingsaanvraag en gelukkig heeft dat geholpen. En dat allemaal dankzij mijn propedeuse in Pedagogische Wetenschappen. Ik was helemaal flabbergasted toen ik mezelf bedacht dat ik over een paar maandjes begin met afstuderen en hoogstwaarschijnlijk voor het einde van 2017 mijn HBO-bachelor diploma heb. En ik kreeg die dag ook te horen dat ik ben aangenomen voor een heel toffe en uitdagende bijbaan! Mijn dag kon niet meer stuk.

IMG_7723

Zaterdag studeerde ik weer (het houdt niet op, niet vanzelf) en ruimde ik mijn kamer op. In de middag ging ik naar een vriendin om gezellig taart te maken en om haar nieuwe huisje te bekijken.

IMG_7734

Zondag studeerde ik de hele dag in mijn nieuwe pyjama, want dat kan gewoon. Leuk is die hè! Hij is van Wehkamp’s Own. En ja, ik drink mijn thee altijd met melk.

De rest van de week ben ik, hoe origineel, bezig met studeren. Vandaag heb ik ook een afspraak met mijn slb’er om een afstudeerplan te maken. Nooit gedacht daar nu al bezig mee te hoeven zijn, maar o-zo-leuk! Als jij ook tentamens hebt: succes met studeren. En zo niet: een fijne week!

7 Comments
 • Klaske
  Posted at 08:51h, 24 January Reply

  Jaa, wat een fijn nieuws! En oh wat balen, thee over je laptop. Zou mij ook zo overkomen, echt een gelukje dat ‘ie het weer doet zeg! Nog heel veel succes met studeren, ik ga zelf ook maar snel verder. Liefs!

 • Roos | Soitsrose
  Posted at 09:00h, 24 January Reply

  Heel leuk om te zien! Wel een beetje vervelend dat van je laptop zeg.

 • Anouck Plume
  Posted at 09:51h, 24 January Reply

  ooh wat fijn dat het gelukt is om een vrijstelling te krijgen!! 🙂 Succes met het studeren én het begin van je afstuderen aaaah!

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 13:00h, 24 January Reply

  Gefeliciteerd met al het goede nieuws! Wat heerlijk zo’n dag, ik snap dat het dan niet meer stuk kan. Woon jij in Leiden? Ik ga daar waarschijnlijk studeren volgend jaar! Toffe plant trouwens :). Malou x

 • Hester
  Posted at 13:56h, 24 January Reply

  Hoef je gewoon helemaal geen minor te doen nu? Wat chill! Ik vind je planten ook heel leuk haha. Zou zelf waarschijnlijk wel helemaal flippen als er zoiets met mijn laptop zou gebeuren, maar gelukkig is het goedgekomen 🙂 Veel succes met studeren nog! Ik heb mijn tentamens er gelukkig net op zitten dus kan even een week niet aan m’n studie denken, zou nu alleen eigenlijk aan m’n essay moeten werken want de deadline is om 17:00 lol.

 • Irene | Tussenmarsenjupiter
  Posted at 13:56h, 24 January Reply

  Super dat je een vrijstelling hebt gekregen! En een baantje! Zo tof die diary! Wil ook graag zo eentje. Misschien toch maar eens gaan kijken bij de Flying Tiger.

 • Silke
  Posted at 17:59h, 24 January Reply

  Leuke foto’s! Blij dat je weer terug in blogland bent, hihi 🙂 Ik zag je CV ook passeren op Twitter, ik vond ‘m echt super leuk en origineel! Enne, gelukkig heb je je laptop weer kunnen ‘herstellen’, ik zou echt doodsbang zijn hihi. liefs!

Post A Comment

CommentLuv badge