Ik vind bier vies en nog meer nutteloze feitjes

Al 10,5 jaar drop ik verhaaltjes en blogjes op het internet en al 4 jaar blog ik op Ooh La Lau. Daarom vind ik het wel de hoogste tijd om met wat leuke feitjes te strooien. Dingen die jij misschien nog niet van mij wist. Of wel, als je mij persoonlijk kent óf een oplettende lezer bent.

Ik ben gek op roze koeken. En ja, ik weet waar het van gemaakt wordt.

Ik vind bier vies. Maar op de een of andere manier vind ik het een paar avonden in het jaar wel te doen.

Op mijn 17e won ik een 14-daagse vrijwilligerswerkreis naar Thailand met het maken van een knutselwerkje.

Ik lach als een cavia.

Als er een wesp in mijn buurt komt, word ik helemaal gek. Afgelopen zomer vloog er een wesp bij mijn hand en toen heb ik uit reflex mijn telefoon weggegooid. Op een brug. Gelukkig viel mijn telefoon op de brug en niet in het water.

Ik heb twee littekens. Een op mijn buik van een geperforeerde blindedarmontsteking en een onder mijn neus. Mijn kat lag op mijn schoot en schrok van iets en zette zich van schrik af in mijn gezicht. Au.

Ik wil heel graag het noorderlicht zien. Toen ik 11 was, was ik in Finland en bleef ik (een soort van) op om het noorderlicht te zien, maar helaas.

Ik blog al sinds 2005! Ik begon op web-log.nl, toen dat nog bestond. Ik maakte nieuwsbrieven, kopfoto’s (de toenmalige headers en magazines. Oh en ik heb ook op Kindertent gezeten en daar megaveel websites gemaakt met honderden plaatjes, kennen jullie dat nog?

Bijna iedereen in mijn omgeving lust vis. Behalve ik. En dan kom ik ook nog eens uit een vissersdorp. Gelukkig ben ik verhuisd, ha-ha.

Paars vind ik niet zo’n mooie kleur. En ik heb paarse hardloopschoenen.

Ik ben nooit tevreden met mijn inrichting. Nooit.

Ook ben ik nooit tevreden met de lay-out van mijn blog.

Ik weet niet precies wat ik later wil worden. Vroeger wilde ik dierenarts, juf, binnenhuisarchitect of orthopedagoog worden. Nu zoek ik gewoon iets waar ik mijn kwaliteiten en vaardigheden kwijt kan en waar ik blij van word.

Ik word heel snel hangry. Geen idee hoe dat komt, maar het is niet leuk voor de mensen om mij heen (oeps!). Daarom heb ik bijna altijd koekjes en fruit bij me!

Als ik over Harry Potter begin te praten, kan ik niet meer stoppen. Potterhead met allemaal feitjes hierzo.

Ik word blij van vlinders.

Ik heb (nog) geen autorijbewijs. Wel een scooterrijbewijs! Maar sinds ik afgelopen zomer ben gevallen met de scooter, vind ik het niet meer zo leuk als dat ik het vond.

Op de middelbare school heb ik 6 jaar Spaans gehad. En nog kom ik niet verder dan de basis-zinnen.

Ooit schrijf ik een boek. Ooit.

 Adios amigos!

(tot zover mijn Spaans)

Liefs, Laura

 

9 Comments
 • Silke
  Posted at 15:52h, 12 January Reply

  Harry Poterrr! Hier ook een fan, hoor! We lijken eigenlijk best wel op mekaar: ik ben ook geen fan van bier, ben heul snel hangry en het noorderlicht zien staat ook nog op mijn bucketlist. Zo gek dat je al tien jaar blogt! Ik wist toen nog niet eens dat dat bestond, zo raar, haha. Leuk lijstje, Laura! Je foto bovenaan is trouwens echt heel leuk, haha. liefs!

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 19:12h, 12 January Reply

  Harry Potter!!! Tegen mij mag je alle feitjes noemen, ik ben ook zo’n Potterhead! Het Noorderlicht wil ik ook mega graag zien, dat lijkt me echt geweldig. Lay-out van je blog en inrichting herken ik ook ontzettend. En tien jaar al, wauw!!! Malou x

 • Dineke
  Posted at 19:38h, 12 January Reply

  Het Noorderlicht wil ik ook zooo graag zien! Ik ga waarschijnlijk studeren in Zweden dit jaar, dus hoop het dan eindelijk te zien, haha! Oh, en mijn lach lijkt ook een beetje heel erg op een cavia.

 • Irene | Tussenmarsenjupiter
  Posted at 21:39h, 12 January Reply

  Haha superleuke feitjes! Ik vind bier ontzettend vies en eigenlijk alles van alcohol. Ik weet ook nog altijd niet echt wat ik nu later wil worden. Maar ondertussen kan ik er wel mee leven denk ik :p Ik ben ook panisch voor wespen en tot voor kort ook ontevreden met m’n lay-out maar dat is nu over! 😀 Ben ook een Harry Potter fan en ik vind vlinders niet echt vrolijkmakend :p Vind de vleugels heel mooi maar dat lijf. Bweik.

 • Kiki
  Posted at 19:55h, 15 January Reply

  Oeh wat een leuke feitjes! Ik hou ook niet van bier als in pils, maar wel van speciaalbier. En het noorderlicht staat ook op mijn bucketlist en dat gaat hopelijk snel waargemaakt worden. 2 t/m 6 november ga ik naar Tromsø in Noorwegen en daar een noorderlichttoer doen!

 • annouska
  Posted at 11:23h, 16 January Reply

  Wauw vrijwilligerswerk in Thailand, dat lijkt mij heel bijzonder om te doen. Hoe was het uiteindelijk? Jammer dat je het Noorderlicht gemist hebt, misschien komt er ooit nog een nieuwe poging?

 • Eva
  Posted at 13:39h, 16 January Reply

  Wat gaaf dat vrijwilligerswerk zeg, heel cool!
  En dat hangry zijn, maak ik me ook vaker dan goed voor mij (en mijn omgeving) is, schuldig aan.

 • Rosemarijn
  Posted at 15:06h, 22 January Reply

  Ik heb vanmiddag je blog ontdekt en vind ‘m zo leuk! Waarschijnlijk ook door de overeenkomsten (Leiden, (deels.. ben ik inmiddels achter) pedagogische wetenschappen, liefde voor Harry Potter), maar ook door je leuke schrijfstijl! Yes, een nieuwe volger heb je er bij 🙂

  Liefs

Post A Comment

CommentLuv badge