Recept: Pittige pompoensoep met groene curry

Oké oké, het is geen pompoenseizoen meer natuurlijk. Maar mijn ouders hadden nog 3 pompoenen in huis liggen, waar ze niks mee doen en gaan doen. Een vriendin kwam afgelopen vrijdag pompoensoep maken en het recept is té lekker om niet te delen. Er was zo veel over, dat ik er nog twee dagen van gesmuld heb tijdens de lunch.

Ingrediënten (4 personen)

 • 2 sjalotten
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 400 ml kokosmelk (uit blik)
 • 2 eetlepels groene currypasta boemboe
 • 250 gram winterpeen
 • 400 gram pompoen
 • 400 ml groenteboullion
 • 1 handsinaasappel

Bereiding 

Als eerste wil je succes wensen met het snijden van de pompoen. Kijk alsjeblieft uit voor je vingers. Een tip is om de pompoen op een theedoek te leggen, zodat hij niet gaat schuiven. De pompoen moet in blokjes gesneden worden van ongeveer 2 cm. Snipper de ui en snij/pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Pel ondertussen de sinaasappel en verdeel deze in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.

Doe de currypasta bij de ui en knoflook. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe. Voeg daarna de pompoen, wortel en sinaasappel erbij en breng het aan de kook. Laat het 30 minuten zacht koken en pureer daarna alles met een staafmixer. Et voila! Klaar is kees!

dsc_0138dsc_0135

5 Comments
 • Tarinda
  Posted at 08:40h, 11 January Reply

  Ik ben echt gek op pompoen, dus dit klinkt heerlijk! Mooie foto’s ook!

  • Laura
   Posted at 08:46h, 12 January Reply

   Het is ook heerlijk, haha! En dankje!

 • Marlous
  Posted at 10:44h, 11 January Reply

  Oh wat lekker! Ik ben dol op pompoen én op groene curry, maar had nog niet bedacht om dit te combineren. Klinkt goed!

 • manon
  Posted at 17:49h, 11 January Reply

  Ziet er heel lekker uit

 • wendy
  Posted at 02:18h, 18 January Reply

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook een keer maken 🙂

  XxX

Post A Comment

CommentLuv badge