Blogdagboekje week 1: Brugge, taart en nieuw ‘thuisthuis’

De vakantie zit er helaas al weer op. Vandaag moet ik alweer naar Amsterdam voor de laatste college’s van het semester. Daarna wordt het bikkelen, bikkelen en nog meer bikkelen voor alle (her)tentamens en deadlines. Gelukkig heb ik genoeg leuke dingen gedaan in de vakantie en ben ik genoeg uitgerust, zodat ik er weer flink tegenaan kan! Afgelopen week zat ik in Brugge, rommelde ik in mijn kamer en zag ik de nieuwe boerderij van mijn ouders voor het eerst.


Processed with VSCO with a6 presetZoals jullie gisteren al konden lezen in dit artikel, was ik afgelopen week in Brugge. Mijn vriend en ik gingen er heen met de auto en parkeerden voor maar €3,50 per dag bij het station. Vanaf het station loop je zo de stad in en loop je meteen langs schattige huisjes zoals deze!

Processed with VSCO with a6 presetOmdat we pas om 15.00 konden inchecken in het hotel en we al om 12.00 in de stad waren, gingen we eerst ergens wafels eten en wat winkeltjes bekijken. De solden was namelijk die dag begonnen!

img_7492Donderdagavond was ik gewoon weer thuis en keek ik met een kleedje op de bank naar Harry Potter.

img_7510Vrijdag kwam een vriendin langs met een tas vol ingrediënten. We gingen namelijk pompoensoep maken én een wortel-banaantaart. De keuken was een bende, maar het resultaat was heerlijk. Het recept voor de pompoensoep komt woensdag ook online!

img_7528Zaterdag was een heerlijk luie dag. Ik stond vroeg op, omdat we eigenlijk naar Drenthe zouden gaan om het huis van mijn ouders te bekijken. Maar dat werd hem niet, vanwege al het ijzel. Na het zien van de Instagram van Marlous (lastdaysofspring), had ik helemaal zin om mijn Hyllis-kast van Ikea te herorganiseren. Zo gezegd, zo gedaan. img_7520

En kijk! Mijn pannenkoekenplant heeft een stekje gegeven. Fingers crossed dat hij wortels gaat schieten, want dan kan ik huisgenoot K. blij maken.img_7539Zondag ging ik met mijn ouders en broertje naar Drenthe. Mijn ouders hebben namelijk al jaren de droom om een boerderij te kopen in Drenthe. En nu is het zover, een paar weken geleden hebben ze het huis officieel gekocht! Nog een paar maandjes en ik heb een ‘thuisthuis’ in Drenthe! Processed with VSCO with a6 presetimg_7546De inrichting van de huidige bewoners is nog zo kneuterig. Die vrouw was ook een groot vintage-fan en haar huis stond vol met prachtige vondsten. Ik weet dus zeker dat ik in Drenthe vaak kringlooptourtjes ga doen!
Processed with VSCO with a6 preset
Het is zo’n schattig boerderijtje! Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn ouders het gaan inrichten.

img_7549En ik krijg ook een kamer, die ik helemaal naar mijn eigen smaak mag inrichten! HELP! Ik denk dat ik een witte of hele lichte laminaat vloer wil. En voor de rest heb ik nog geen idee. Heeft iemand ideetjes?

Succes iedereen met deze week na de vakantie!

9 Comments
 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 10:22h, 09 January Reply

  Aaaahh boerderijtje in Drenthe: Jan, Jans en de kinderen! Zo veel liefde voor hun he, haha! Brugge zag er echt superleuk uit en die taart, hmmm! Ben benieuwd naar je recept voor de soep 🙂 Malou x

 • manon
  Posted at 18:27h, 09 January Reply

  Je hebt een mooie kamer om in te richten

  • Laura
   Posted at 20:03h, 09 January Reply

   Dankje! Wordt een heel project denk, haha!

 • Marlous
  Posted at 19:33h, 09 January Reply

  Haha, fijn dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor je kast. Ik vind ‘m bij jou ook erg leuk staan! En jaaa, Brugge is zo mooi! Mijn lief (;)) woont er vlakbij, dus we doen wel eens af en toe een dagje. Zo gezellig is het daar!

  • Laura
   Posted at 20:02h, 09 January Reply

   Dankje! Ja ik heb ook echt genoten in Brugge. Gent staat als volgende op het lijstje, haha!

 • Aat
  Posted at 20:02h, 09 January Reply

  Wat leuk Laura ,wathebben jullie veel beleefd,en wat ziet de boerderij er kneuterig uit.
  Ik ben ook benieuwd hoe het er uit gaat zien.
  Sterkte met je herrrrr doe je best!!!!
  Enne. Eetsmakelijk!

 • wendy
  Posted at 11:19h, 10 January Reply

  Hoe was Brugge? Lijkt mij een leuke stad <3

  XxX

 • Marjoleine
  Posted at 12:19h, 10 January Reply

  Wat tof dat je ouders een boerderij in Drenthe hebben gekocht, ziet er super leuk uit! Heel veel plezier met inrichten van je kamer, ik zou voor wit en licht gaan 🙂

 • Arjanne
  Posted at 16:48h, 10 January Reply

  Ahh wat ziet de wortel-bananentaart er heerlijk uit zeg! En Harry Potter, ik denk dat ik vanavond ook weer een film kijk, want wat zijn ze toch leeeeuk! Het boerderijtje ziet er ook prachtig uit zeg, wat leuk!

Post A Comment

CommentLuv badge