Brugse zot, wafels en véél chocolade

Onze koffers rolden over de klinkertjes. We liepen langs groepjes toeristen met selfiesticks. We liepen langs koetsen waar gezinnen bewonderend om zich heen keken. We zagen zwanen rondzwemmen in het Minnewater en keken zelf ook bewonderend rond. Snel keken we van onze kaart naar de straatnamen op de muren van de schattige huizen. ‘Is het hier al?’ zei jij. ‘Ja! Bijna!’ zei ik enthousiast terwijl ik de koffer weer achter me aan trok.

Vorige week besloten mijn vriend en ik dat we er wel tussenuit wilden. Gewoon een paar daagjes weg, het maakte eigenlijk niet uit waar. Twee dagen later hadden we geboekt. Brugge, it is. De stad van de Brugse Zot, wafels en chocolade. Heel veel chocolade. En heel veel bier.

We sliepen in het viersterrenhotel Académie, vlak bij het Minnewater. Lekker luxe en comfortabel, want dat mocht wel een keertje. Zonder kaart gingen we de stad ontdekken, want zo groot was het niet. We aten spareribs bij Ribs ‘n Beer en wafels bij een lief theehuisje. Namen een rondleiding door brouwerij de Halve Maan. Dronken bier. Ik trok daarna natuurlijk mijn ‘bier-is-bah’ gezicht. Keken uit over Brugge vanaf het dak van de brouwerij. En zagen onze hotelkamer vanaf dat dak. Fluisterden toen we over het Begijnhof liepen. Slenterden door de winkelstraat. Kathedraal in, kathedraal uit. Ontweken de rij bij Belfort. We verbaasden ons over de honderden winkels met chocolade en bier. En wat was de Grote Markt mooi en indrukwekkend.

Brugge is zeker een aanrader!

dsc_0009 dsc_0012 dsc_0013 dsc_0014 dsc_0019 dsc_0029 dsc_0038 dsc_0046 dsc_0061 dsc_0068 dsc_0085 dsc_0100 dsc_0102 dsc_0108

22 Comments
 • Silke
  Posted at 08:55h, 08 January Reply

  Haa, wat leuk dat je in Brugge bent geweest! Ik woon er niet suuuuper ver vanaf, dus eigenlijk zou ik er ook weer eens heen moeten, da’s al veel te lang geleden. Dat ‘bier-is-bah’ gezicht, kan ik me heel goed voorstellen, haha, dat is zowat mijn standaard gezicht als ik iets van alcohol proef, hahaha. Tof dat je zo’n mooie tijd gehad hebt, je foto’s zijn echt heel leuk 🙂 Liefs!

  • Laura
   Posted at 10:17h, 09 January Reply

   Dankje! Wat gaaf dat je er zo dichtbij woont! Heerlijke stad ja. Haha, ja ik vind bier gewoon iets te bitter. Soms lust ik het wel, maar daarna ook een hele tijd niet meer.

 • Arjanne
  Posted at 10:21h, 08 January Reply

  Brugge, stad van de chocola en wafels haha dat klinkt in ieder geval al aantrekkelijk. Zelf ben ik er ook wel eens geweest, ‘t is echt zo’n gezellige Belgische stad, heel fijn. Wat een leuke foto’s! Echt tof dat uitkijkpunt over de stad!

 • Dionne
  Posted at 10:53h, 08 January Reply

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er heel tof uit!

 • Merel
  Posted at 11:44h, 08 January Reply

  Ohhhh zo toevallig! Ik ga er ook heen volgend weekend. Wilde ook heel graag naar de Halve Maan, maar ik hou wel van een (speciaal)biertje!

  • Laura
   Posted at 10:17h, 09 January Reply

   Super leuk! Zeker heen gaan, de rondleiding is echt interessant en leuk! Veel plezier alvast!

 • Lauriëtte
  Posted at 12:11h, 08 January Reply

  Ja, Brugge is fijn! Is voor mij alweer even geleden dat ik er ben geweest. Maar door de foto’s voelt het weer als de dag van gisteren. Zo knus!

 • Maartje
  Posted at 12:18h, 08 January Reply

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit naar Brugge geweest, maar wil er nu nog wel een keer heen!

 • Sandra
  Posted at 14:13h, 08 January Reply

  Zo leuk dat je naar Brugge bent geweest! Lekker ook dat jullie een wat luxer hotel hadden geboekt. Ik was er vorig jaar met m’n vriend, dus ik herken veel van je foto’s hihi. Het is inderdaad een leuke stad! Vond vooral de mooie gebouwen, grachten en sfeer daar erg gaaf. 🙂

  • Laura
   Posted at 10:16h, 09 January Reply

   Ja het sfeertje is heerlijk. Net alsof je je in een andere tijd waant! 😉

 • annouska
  Posted at 15:08h, 08 January Reply

  Oh in November twijfelde ik heel erg; Brugge of Gent. Wij waren naar Gent wat erg mooi was, maar als ik Brugge zie dan weet ik zeker dat ik daar dit jaar ook nog heen wil

  • Laura
   Posted at 10:15h, 09 January Reply

   Mij lijkt Gent ook heel mooi, dat staat nu ook op ons lijstje, haha!

 • Florence
  Posted at 15:14h, 08 January Reply

  Super leuk geschreven en mooie foto’s!

 • Fleur
  Posted at 15:27h, 08 January Reply

  Ah, wat een leuk artikel! Ik ben vorig jaar in Brugge geweest, of ja, november 2014 zeg maar ;-), en ik vond het er ook prachtig. Na twee dagen hadden we het er overigens wel gezien, aangezien het redelijk klein is, maar desalniettemin een prachtige plaats om rond te slenteren. 🙂

  • Laura
   Posted at 10:15h, 09 January Reply

   Heerlijk he! Het is er inderdaad redelijk klein, wij vonden twee nachtjes ook meer dan genoeg. Maar inderdaad een heerlijke stad om rond te dwalen.

 • manon
  Posted at 15:55h, 08 January Reply

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar het ziet er mooi uit

 • Malou | Blonde Blossom
  Posted at 17:55h, 08 January Reply

  Wat een mega mooie stad zeg! Het klinkt als een heerlijk uitje, zo fijn om eventjes weg te zijn af en toe 🙂 Malou x

 • Aat
  Posted at 20:56h, 08 January Reply

  Niks te veel gezegd hè? Wat een leuke foto s
  Xxx oma

 • Blogdagboekje week 1: Brugge, taart en nieuw ‘thuisthuis’ – Ooh La Lau
  Posted at 10:08h, 09 January Reply

  […] jullie gisteren al konden lezen in dit artikel, was ik afgelopen week in Brugge. Mijn vriend en ik gingen er heen met de auto en parkeerden voor […]

 • Irene | Tussenmarsenjupiter
  Posted at 10:29h, 09 January Reply

  Wat leuk dat jullie een paar dagjes naar Brugge zijn geweest! Ik ben er zelf nog maar 1x geweest heel lang geleden. Maar ik wil wel heel graag eens terug! ‘t Is daar echt gezellig vind ik. Bier proeven zou echt niets voor mij zijn. Ik vind het afschuwelijk! Mijn vriend zou het denk ik wel leuk vinden :p

 • Eva
  Posted at 15:28h, 11 January Reply

  Brugge lijkt me zo’n leuke stad, een beetje alsof je in een oud dorpje slentert. Althans, zo zie ik het voor me want ben er dus nog nooit geweest. Hopelijk komt daar eens verandering in!

  • Laura
   Posted at 08:46h, 12 January Reply

   Het voelt inderdaad heel middeleeuws aan, heerlijk dat sfeertje!

Post A Comment

CommentLuv badge