#16of2016

Ik wilde eind november al beginnen met een jaaroverzicht, maar ineens was mijn blogflow weggevlogen. Poef, helemaal weg. Toch wil ik, omdat ik jullie zo goed als meeneem in dat leventje van mij, een jaaroverzicht maken. En ook stiekem voor mezelf, om alle hoogtepunten naast elkaar te zetten. 2016 was namelijk een intens jaar. Ik werd verliefd. Ik trotseerde (ongeveer dan, haha) de golven van de Noordzee en Atlantische Oceaan. Slenterde door Londen met een leuk iemand. Viel keihard met de scooter. Begon aan mijn derde jaar. Werd een #girlboss. Kwam mezelf halverwege het jaar tegen. Deed een stapje terug. En ontdekte dat ik veel mooie mensen om me heen heb verzameld de afgelopen 22 jaar. Dit was 2016.

1. Ik kreeg vlinders in mijn buik

Laat ik deze lijst zoetsappig beginnen. In 2016 ontmoette ik mr. handsome. Hij leerde mij surfen, hobbelde samen met mij door Londen, trok me op de glazen plaat bij de Tower Bridge ondanks mijn spontane hoogtevrees, ging met mij naar Frankrijk en maakt me altijd aan het lachen.

collage-1

2. Ik leerde surfen

Gelukkig kon ik al een klein beetje surfen, omdat ik zelf ooit een surfplank heb gehad (maar met mijn stomme hoofd een paar jaar geleden heb verkocht). Ik dook ergens in mei voor het eerst weer de zee in en stond meteen mijn eerste golf. Nu ben ik KEIHARD aan het sparen voor een eigen surfplank (sponsors, anyone?). Mijn pak heb ik in ieder geval al.

collage-7

3. Ik werd een #girlboss

Een van de grootste stappen dit jaar, is dat ik mezelf en mijn blog heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf het moment dat ik begon aan mijn studie hebben docenten mij aangemoedigd om het gewoon te doen en nu heb ik het EINDELIJK gedaan. Zo trots was ik toen ik de Kamer van Koophandel uitliep!

collage-2

4. Ik ging op surfkamp

Dit was toch wel echt een van de leukere vakanties ooit. Ik had er de tijd van mijn leven. De zon, de zee, de mensen en de sfeer. Perfect! En kijk nou even hoe bruin ik daar op die foto (#nofilter) was.

collage-3

5. Slenterde 3 dagen door Londen

Twee keer op vakantie in 3 weken. Dat deden mijn vriend en ik wel even. We vlogen voordat we naar Frankrijk gingen naar Londen en verbleven 2 nachten in een Airbnb. Het was heerlijk weer en we hebben gigantisch veel van de stad kunnen zien. Ik had geen benen meer over aan het einde van het stedentripje, haha

collage-5

6. Ik moest onverwachts mijn huis uit

December 2015 verhuisde ik naar een studentenkamer in Leiden, maar in maart kreeg ik het nieuws dat de huisbaas het huis ging verkopen. Ik moest dus plots weer opzoek naar een nieuwe kamer, terwijl dat niet zo makkelijk is in een studentenstad. Gelukkig had ik binnen een paar weken een nieuwe en grotere kamer gevonden. Ik heb er het afgelopen jaar echt mijn plekje van kunnen maken!

collage-4

7. Kon geen genoeg krijgen van zonsondergangen

Voordeel van niet ver van het strand wonen = veel op strand zijn. Met de bus of scooter ben ik binnen 20 minuten op het strand en kon ik afgelopen zomer vaak genoeg genieten van de zonsondergangen.

collage-6

8. Zag Mumford & Sons voor de tweede keer live

In 2012 zag ik Mumford & Sons voor het eerst live op Rock Werchter. Ik moet zeggen, een festivalsfeertje is toch anders dan een concertsfeertje. Eigenlijk wel logisch als je erover na gaat denken. Ik was daarom heel blij dat ik last minute met mijn nichtje naar het concert in de Ziggo Dome kon. Ik hoop dat ze volgend jaar ook weer een concert geven!

9. De samenwerkingen die ik met mijn blog kon doen

Om even heel eerlijk te zijn… Elke keer als ik een pakketje krijg voor mijn blog, maak ik een dansje door mijn kamer. Het is toch fantastisch dat ik mooie dingen krijg en kan laten zien op mijn blog? Ik blog al sinds 2005 en al die leuke samenwerkingen voelen echt als een beloning voor woorden die ik de afgelopen 11 jaar op het internet geschreven heb.

10. Ik ben over de helft van mijn studie!

In 2016 ging ik naar het derde jaar van mijn studie Media, Informatie en Communicatie. Dat betekent dat ik over de helft ben. Ik merk namelijk nu echt dat ik uit begin te kijken naar het afstuderen en naar het vinden van een fulltime baan.

befunky-collage

11. Ik deed eens gek en begon met hardlopen

Toen de zomer aan zijn einde kwam en ik niet zo vaak meer buiten was (want: koud), moest er wat anders bedacht worden. Mijn moeder die raadde mij aan om te gaan hardlopen (alsnog de kou in, haha). En zo geschiedde. Ik kocht hardloopschoenen, installeerde Evy op mijn iPhone en hobbel wekelijks hijgend een rondje.

12. Vierde mijn verjaardag met vriendinnen

Ik besloot mijn verjaardag een keer te vieren met vriendinnen in plaats van een huis vol familie. Om de heel familie uit te nodigen op mijn 20m2 vond ik namelijk niet zo’n goed plan. Ik stond de hele middag in de keuken voor de lasagne van Jamie Oliver, maar het was een succes!

13. Met oma naar het Rijksmuseum

In februari ging ik met mijn oma naar het Rijksmuseum. Het uitje voelde net zoals vroeger en mijn oma had zelfs roze koeken mee naar binnen gesmokkeld!

collage-8

14. Lid worden bij een studentenvereniging

Ik deed in 2016 iets wat ik mijn hele studententijd niet durfde. Ik schreef mezelf in bij een studentenvereniging. Helaas kan en ga ik niet vaak naar de borrels. Zodra ik meer tijd heb, wil ik dat zeker doen!

15. De lieve mensen om mij heen.

Wat een lieve mensen heb ik toch tot nu toe om mij heen verzameld. Vriend(inn)en en familie met wie ik kan lachen, bij wie ik mijn ei kwijt kan, bij wie ik om advies kan aankloppen, met wie ik drankjes kan doen of gezellig mee kan eten. Ik vind dat die mensen ook een plekje verdienen in mijn #16of2016.

16. De gezellige feestjes van 2016

Ik ging naar een paar gezellige feestjes in 2016. Van bedrijfsfeestjes tot feestjes in Gebroeders de Nobel in Leiden, ze waren leuk!

Lieve bloglezers, dit was hem dan. Mijn laatste blogje van 2016, ik ga namelijk nu alleen nog maar oliebollen verkopen en opeten. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2017. Tot volgend jaar!

Liefs, Laura

3 Comments
 • Aat
  Posted at 23:10h, 29 December Reply

  Iieve,lieve Laura,
  Wat ben ik trots op jou!
  Geweldig hoe jij je leven beschrijft.Wat een kracht straal je uit.
  Wat heb je een geweldige kracht in je om het positieve te laten overwinnen.
  Wat ben je gezegend met zoveel zonneschijn dat een ander daar blij van kan worden.
  Ik wens je heel veel geluk en liefde en laat het niet van je afnemen voor 2017
  Xxx oma maar ook opa natuurlijk

 • annouska
  Posted at 19:45h, 30 December Reply

  Wat een tof overzicht om te lezen, niet te lang maar precies goed! Een jaar vol goede momenten van je grote liefde tot oude liefde die je al je hele leven kent waar je nog uitstapjes mee mag doen. En dat surfen, oh wat ben ik jaloers!

 • Saskia
  Posted at 12:39h, 06 January Reply

  Wat een super leuk overzichtje met heel wat mooie, toffe en gelukzalige momenten. Ik wens je een heel mooi 2017 toe (met je nieuwe liefde)

Post A Comment

CommentLuv badge