Tip: Drijvende kerstmarkt in Leiden

Gisteren om 17.00 opende de kerstmarkt van Leiden weer op de Nieuwe Rijn (ja, op het water). Ik ging er gisteren heen en vond het leuk! Helaas had ik mijn goede camera niet mee, maar toch wilde ik deze tip even met jullie delen! Niks mis met wat knusse iPhone plaatjes, toch?

De kerstmarkt in Leiden is de enige drijvende kerstmarkt in heel Nederland. Ik moet zeggen, het is dat ik al eerder op de Nieuwe Rijn had gestaan tijdens Leids Ontzet, want het is toch een beetje apart! De kerstmarkt staat vol met leuke kraampjes en ‘s avonds is het heel gezellig verlicht en komen er regelmatig live-bandjes. Oh: er is ook een après ski hut en je kan vanaf de kerstmarkt een boottocht door Leiden maken, hoe leuk! Het is dat ik Leiden al genoeg vanaf het water heb gezien ;-).

Ik at een oliebol, stond bij het vuur, dronk – zoals het hoort – een glühwein en genoot van alle gezelligheid.

Mocht je ook even naar mijn mooie stadje gaan, de kerstmarkt is elke dag t/m 28 december open van 12.00 tot 21.00. Er zijn wel wat uitzonderingen:

Uitzonderingen
Vrijdag 16 december 2016 17:00 tot 21:00 uur
Zaterdag 24 december (kerstavond) 12.00 tot 18.00 uur
1e kerstdag 25 december 2016 GESLOTEN
2e kerstdag 26 december 2016 12:00 tot 18:00 uur
Woensdag 28 december 2016 12:00 tot 18:00 uur

img_7286 img_7280 img_7279 img_7276 img_7274 img_7273 img_7294

 

Ga jij dit jaar nog naar een kerstmarkt?

6 Comments
 • annouska
  Posted at 15:59h, 17 December Reply

  Oeh, wat een leuke markt. Ik ben gek op kerstmarkten, dus deze ga ik zeker even een bezoekje brengen.

  • Laura
   Posted at 16:36h, 17 December Reply

   Zeker gaan! Hij is echt de moeite waard en er is zelfs een schaatsbaan, mocht je het helemaal compleet willen maken ????

 • Emma
  Posted at 17:38h, 17 December Reply

  Wat leuk!! Leiden is m’n toekomstige studentenstad, dus ik kan niet wachten om deze kerstmarkt een keer te bezoeken 😀 X

 • Blogdagboekje week 50: – Ooh La Lau
  Posted at 11:55h, 19 December Reply

  […] ging ik met mijn vriend naar de net geopende drijvende kerstmarkt in Leiden (waar ik een blogje over schreef). We aten oliebollen en dronken glühwein en struinden over de markt. Daarna nam mijn vriend mij […]

 • Celine
  Posted at 17:01h, 19 December Reply

  O wat tof zeg!! Ik was vorig weekend naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Dat was ook echt super leuk. Maar dan is deze toch wel een stukje dichterbij haha. Ik denk dat ik nog wel even een bezoekje ga brengen aan deze markt. Bedankt voor de tip! Liefs, Celine

 • Lotte
  Posted at 23:21h, 23 December Reply

  Wow, what a great blog post! I’m in Amsterdam at the moment for a whole week, but it looks like we might be popping in to Leiden – can’t say no to a German market with mulled wine and a floating ice rink!! Hope you have a lovely Christmas xx Lotte

Post A Comment

CommentLuv badge