Over surfchicks en prom dresses shoppen

Dat ik graag dagdroom, is geen geheim meer. Ik heb verschillende ‘dagdromen’, waar ik helemaal in weg kan zakken. Eén daarvan is het dromen over in buitenland studeren of een taalcursus doen in het buitenland. En dit begon allemaal 6 jaar geleden. Ik begon al in 5/6VWO met het aanvragen van verschillende brochures voor verschillende bestemmingen. Stapels met brochures lagen er in mijn kamer, waar ik middagen lang doorheen kon bladeren. Een jaar High School of wilde ik liever een taalcursus doen?

Totdat… Ik de prijzen zag in vergelijking met mijn loon van mijn bijbaantje. Het was of mijn studielening tot de max zetten of een bank overvallen. Geen van beide vond ik een goed idee, dus het bleef (en blijft) helaas bij dromen. En misschien durf ik ook gewoon niet zo goed. Maar, dromen is fijn. Dus om het dromen even goed af te maken… Mij leek het leuk om alle bestemmingen waar ik de afgelopen jaren over gedroomd heb en waar ik honderden brochures van heb aangevraagd, op een rijtje te zetten. Well, let’s get back in time!

Surfchick worden in Hawaii

Ik wilde aan het einde van de middelbare school heel graag weg. Naar een warm land, waar ik kon leren surfen (want ik wilde toen heel graag een surfchick worden) en een taalcursus Engels kon volgen. Nou, dan denk je toch gelijk aan Hawaii? Ik wel dus. Ik keek dagen- en nachtenlang rond op verschillende sites. Had zelfs al een campus uitgekozen waar ik heen zou willen gaan en zocht op hoe duur de vliegtickets waren. En dit allemaal tijdens de slapeloze nachten die ik had van de SE-weken.

img_5733

Prom dresses shoppen in Amerika

Ik geef de schuld aan die typisch Amerikaanse tienerseries dat ik heel graag zelf een ‘prom’ of ‘homecoming’ wilde meemaken. Ik wilde ook shoppen in een ‘mall’ en in een sportteam zitten op school. Het maakte mij echt niet uit waar in Amerika, zolang het er maar anders was dan in Nederland. Helaas mocht je met een Vwo-diploma niet meer een jaartje High School doen…

De Blair uithangen in New York

Weer de schuld van een Amerikaanse serie. En dan wel de schuld van Gossip Girl. Door deze serie ben ik verliefd geworden op New York zonder er ooit een keer geweest te zijn. In het tweede jaar van mijn eerste studie (Pedagogische Wetenschappen) zou ik meekunnen met een studiereis naar New York. Ik had een prachtige motivatiebrief geschreven, alleen toen werd de reis afgelast (en stopte ik met de opleiding, haha). Nadat ik Jennie from the Blog volgde tijdens een taalcursus in New York van Education First, wist ik het zeker. Ooit ga ik naar deze stad (en hopelijk voor iets langer dan een week). Daar ga ik gewoon voor zorgen!

img_7264

Mezelf Hermoine voelen in Oxford

De vaste lezers van mijn blogje weten dat ik héél graag mijn minor in Oxford wilde doen. Echt heel graag. Helaas gaat dit niet door, maar gelukkig ga ik een andere hele leuke minor doen (inclusief studietripje naar Berlijn!). Anyways. Ik zag mezelf al helemaal rondlopen in een Harry Potter-achtige setting. Om na de colleges een drankje te doen in de pub of om alle leuke (boeken)winkeltjes in de stad te ontdekken. Ik volgde dan ook Stella van Mondetmoi op de voet toen zij in haar uppie (!) een taalcursus ging doen in Oxford.

Ik heb nog veel meer locaties waar ik uit zou moeten kiezen, mocht ik ooit gaan studeren of een taalcursus doen in het buitenland. Een taalcursus in Engeland (Londen!), Los Angeles, Stockholm, IJsland en Canada staan allemaal hoog op mijn lijstje. Nu eerst nog even verder dromen.

Deze blog is geschreven in samenwerking met EF Education First.

2 Comments
  • Mam
    Posted at 15:14h, 16 December Reply

    Komt goed schatje! Ik weet zeker dat je een paar mooie dromen gaat laten uitkomen. Een talenreis is er een van! ????

  • Mam
    Posted at 15:15h, 16 December Reply

    Komt goed schatje! Ik weet zeker dat je een paar mooie dromen gaat laten uitkomen. Een talenreis is er een van! ????

Post A Comment

CommentLuv badge