Slaap lekker (met een Simba matras)

Mijn favoriete hobby van de afgelopen twee weken? Op bed liggen. Oké, dat was natuurlijk al één van mijn favoriete hobby’s, maar nu nóg meer. Ik slaap nu namelijk op een heus Simba Matras. Nee, hij is niet gemaakt van leeuw en het heeft ook (helaas) geen Lion King printje (hoe vaak heb ik dit grapje al wel niet gemaakt?). Ik mocht dit matras van deze start-up testen en tegen slapend een product testen zeg ik geen nee!

Processed with VSCO with hb1 presetArme pakketbezorger

Het matras kwam per post en de levering was voor zo’n mega pakketje best snel! Ik had even medelijden met de gozer die hem uit het busje moest tillen, want het pakketje is ZWAAR. Ik deed net de deur open toen hij aan kwam sjokken met het pakket dat bijna net zo groot is als ik, dus ik was te laat om hem te helpen ;-). Volgens mij hoorde ik hem zuchten van opluchting toen ik de deur dicht deed.

Toen kwam het volgende probleem. Ik woon op de eerste etage van mijn studentenhuisje. Die doos net zo groot en zwaar als ik moest dus naar boven. Gelukkig kwamen daar mijn redders in nood: Huisgenoot E. en Huisgenoot K. Met z’n drieën duwden we de doos op een bijzondere manier de trap op (don’t ask). 

Het uitpakfestijn

Hier is beeldmateriaal van. Aangezien ik zelf in de doos belandde en er toen niet uit kwam, hou ik dat voor mezelf. Haha. Het matras was opgerold verpakt en het duurde 4 uur voordat hij ‘klaar’ was om erop te slapen. Er zat trouwens een handige tool bij om het sterke plastic open te maken zonder het matras te beschadigen. Fancy! Dat krijg je bij die Zweedse winkel niet hoor ;-).

img_7122

Wat is er dan zo mooi aan Simba?

Volgens de informatie die ik erbij kreeg, bestaat het matras uit 5 verschillende lagen. Het matras heeft een combinatie van 2.500 pocketveren en traagschuim. Dit schijnt de ideale combinatie te zijn tussen comfort en ondersteuning. De bovenste laag is verkoelend en hypoallergeen. De pocketveren kunnen trouwens onafhankelijk van elkaar bewegen, zodat het matras zich goed aanpast aan je lichaam. De andere lagen bestaan uit koudschuim en een ademende Simbatex laag. Het matras is geschikt voor iedereen, maar mocht je toch niet tevreden zijn, kun je het matras binnen 100 dagen retourneren. Het matras wordt dan gratis thuis bij je opgehaald en gedoneerd aan een goed doel (want het is natuurlijk niet zo hygiënisch om het matras opnieuw te verkopen).

Omdat ik niet alles kan uittypen, verwijs ik je voor meer informatie door naar deze pagina.

De testronde

En dan nu het antwoord op de vraag: hoe slaapt het matras!? Nou, ik moet zeggen dat ik de afgelopen twee weken beter heb geslapen dan die weken ervoor. Het matras ligt heerlijk. Ik heb geen last van mijn rug of iets en ik word zelfs minder vaak wakker… Het enige nadeel was de lucht die het matras had de eerste twee nachten. Hij rook nog zo nieuw, dat ik er een beetje last van had. Dit is natuurlijk normaal en Simba raadt dan ook aan om de ruimte goed te ventileren. Gelukkig was de geur na twee nachten verdwenen.

Processed with VSCO with hb1 preset

gesponsord-artikel

 

3 Comments
 • Marjoleine
  Posted at 18:59h, 11 December Reply

  Wow dat klinkt als een heel fijn en comfy matras! Fijn dat je er zo lekker op hebt geslapen, wel een aanrader dus? 🙂

 • annouska
  Posted at 20:49h, 15 December Reply

  Wow dat is een dik matras voor een simpel bedje (althans hij ziet er simpel uit) maar goed, er goed op slapen is belangrijker dan hoe het matras er uit ziet :P.

 • Harrie
  Posted at 12:56h, 30 January Reply

  Wat een kutverhaal dit, gaat echt nergens, zonde van mijn tijd

Post A Comment

CommentLuv badge