Op surfvakantie met Brunotti Beachcamp

Met geluid van de wind door de steeds kaler wordende bomen en een kop thee naast me zit ik op de bank te koukleumen. Dat is wel iets heel anders dan ruim twee maanden geleden, toen ik 1,5 week de surfchick in Vieux Boucau (Frankrijk) uithing en elke ochtend mijn tentje werd uitgebrand. Ik wil jullie, omdat we waarschijnlijk allemaal nu al uitkijken naar de volgende zomer, meenemen naar die leuke 1,5 week die ik daar had. Om dat fijne vakantiegevoel toch weer even terug te krijgen.

Ik ging dus met mijn vriend mee naar het Brunotti Beachcamp, waar hij en zijn vrienden al jaren komen. Het was in de busreis naar Zuid-Frankrijk al een gezellige boel was. Over die busreis gesproken… Dat is niet iets voor lichte slapers, ha-ha. Ik had nog nooit een hele nacht doorgereden met een bus, dus wist ook niet wat mij te wachten stond. Gelukkig was er genoeg plek in de bus en hadden we beiden twee zitplaatsen voor onszelf, dus kon ik lekker een ‘bedje’ maken en zo naar de films kijken die werden afgespeeld, haha. Heel fijn!

img_6400

img_6394We sliepen in een tent mét tweepersoonsbed. Chiller dan dit heb ik nog nooit gekampeerd hoor. Geen last van het wakker worden op de grond door een lek luchtbed én meer opbergruimte omdat je van alles onder het bed kon schuiven. Handig!

Het kamp zelf was heel chill. Mensen denken bij het woord ‘kamp’ meteen aan liedjes zingen bij het kampvuur, maar dit is echt niet het geval. Er komen wel leuke bandjes langs op het kamp, waar je mee mee kunt zingen ;-). Er hangt echt een relaxte sfeer op het kamp en er is altijd wel iemand waar je mee kan chillen. Ik zal maar niet vertellen hoe fijn die hangmatten liggen na een dag surfen. Iedereen komt er om hetzelfde doel: om te (leren) surfen. Elke ochtend staat er ontbijt voor je klaar en elke avond wordt er lekker gekookt. Zo aten we Hollandse pot, rode pasta, tagliatelle en werd er zelfs een lekkere barbecue georganiseerd (inclusief bandje).

fullsizerender

Op maandag was er ‘carnaval’, een verkleedfeestje waarbij ik uiteraard als poes verkleed ging. Superleuke avond, maar dat is denk wel al te zien aan de foto, haha. Op dinsdag stond een middagje San Sebastián in Spanje op de planning. Ik was daar al eens geweest met mijn ouders en broertje, dus hoefde er niet veel gezien te worden, maar kon er vooral veel gegeten en gedronken worden.

Ik nam zelf geen surfles, omdat ik de basis-skills al een beetje van mijn vriend had geleerd in de Noordzee. Maar, op sommige dagen waren de golven gewoon te hoog om op te oefenen en het schuimsurfen zag ik ook niet de hele dag zitten. Gelukkig kon ik mee op stap naar het dorp van Vieux Boucau, naar Hossegor of langs de surfoutlets. Én, ik heb voor het eerst van mijn leven op een longboard gestaan. Ik vond het vet leuk! Oh en die pet heeft mijn vriend gewonnen bij de bingo, ssssst.

Processed with VSCO with kk2 preset Processed with VSCO with kk1 preset Al met al is een surfvakantie echt een aanrader (als je van surfen en de zee houdt dan, anders heb je er niet veel te zoeken). Het is chill (hoe vaak heb ik het woord ‘chill’ al gebruikt in deze blogpost?), je leert er leuke mensen kennen, het strand en de zee zijn fantastisch, je kunt er leuke dingen doen en leuke uitstapjes maken, de panini’s in het dorpje zijn geweldig (al heb ik er maar één op). De leeftijd van het Brunotti beachcamp is 17+, maar de gemiddelde leeftijd ligt wat hoger. Dus geloof me, je hebt totaal geen ‘kumbaya-my-lord kamp-gevoel’ maar gewoon een hele toffe vakantie!

img_6404

img_6399

En hier nog even de aftermovie van de week dat ik er was:

Brunotti Beachcamp 2016 from Juul Hesselberth on Vimeo.

10 Comments
 • Anna
  Posted at 07:47h, 18 October Reply

  Suuuper tof! Zoiets wil ik ook altijd nog eens doen (al heb ik nog nooit zo’n surfplank aangeraakt haha – dus dat gaat nog wat worden). Heel leuk om zo een beetje te sfeer te kunnen proeven <3.

 • Marlous
  Posted at 09:12h, 18 October Reply

  Ja zo leuk! Ik ben deze zomer ook op surfkamp geweest, maar dan met surfblend in Moliets. Ik moet ook aan iedereen uitleggen dat het niet in een kringetje zitten is haha, maar juist super leuk! Ik was met mijn 24 jaar oud ook eigenlijk best wel gemiddeld qua leeftijd. Oh, en ik heb nu heel erg heimwee haha. Ik ga volgende zomer zeker weer!

  • Laura
   Posted at 11:26h, 20 October Reply

   Met mijn 21/22 was het ook echt precies goed! Heerlijk dat er zulke vakanties bestaan voor ‘onze’ leeftijd he! Ik wil ook terug, waarschijnlijk ga ik volgend jaar ook weer!

 • Laura
  Posted at 11:11h, 18 October Reply

  Ziet er heel leuk uit! Sowieso houd ik al zo veel van Zuid-Frankrijk. Love it!

 • Marion
  Posted at 16:18h, 19 October Reply

  Dat ziet er zo gaaf en stoer uit!!

 • Claudia
  Posted at 10:33h, 20 October Reply

  Dit is zo leuk om te lezen. Ik ben met mijn vriend geweest de allerlaatste week. Jammer genoeg hebben wij een aantal dingen niet mee gemaakt, zoals de bandjes. We waren dan ook maar met 11!! Dat is wel heel chill qua surfen, want je had alle ruimte. Iedereen was zo aardig en leuk. Ik heb echt een top tijd gehad en vooral super chill! Dat is het beste woord om het te beschrijven 😉

  • Laura
   Posted at 11:25h, 20 October Reply

   Supertof dat je er ook bent geweest! Heerlijk plek hè! Jammer dat je de bandjes niet heb meegemaakt, maar wel lekker rustig inderdaad. Ben je van plan nog een keer te gaan?

 • Chantal | Beauty VS Dumasy
  Posted at 15:31h, 20 October Reply

  Wauw dit ziet er zo geweldig uit! & Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Leuk om te zien!

 • Sabine
  Posted at 22:13h, 20 October Reply

  Hoi Laura, leuk dat je op mijn blog kwam kijken! Jij maakt ook echt leuke avonturen mee zeg! Ik kan wel een beetje windsurfen, maar golfsurfen heb ik nooit gedaan. Lijkt me nu altijd nog eens leuk om te doen, maar wel mega moeilijk! Bij windsurfen ben je nog een beetje stabiel door dat zeil, maar hier… heel stoer!

 • Kim
  Posted at 15:57h, 21 October Reply

  Oh wauw, ziet er heel tof uit! Een vriendin van me is één of twee jaar geleden ook op surfkamp geweest die vond het ook erg leuk!

Post A Comment

CommentLuv badge