Dit is mijn Londen (+winactie) [verlopen]

Eind juli hebben mijn vriend en ik twee nachtjes en drie dagen in Groot-Brittannië doorgebracht. In Londen om precies te zijn. Van het tegoed dat ik had opgespaard op Airbnb heb ik een maand van tevoren een leuke ensuite kamer in het oosten van Londen gehuurd bij een leuke host. Het was de tweede keer (eigenlijk derde, maar van de eerste keer kan ik me niet veel herinneren) dat ik in Londen was. En echt, ik had in Engeland geboren moeten worden. Of ik moet gewoon rijk worden en vaker tripjes maken naar Engeland. Want, wat is Londen een mooie en leuke stad!

Dag 1

Gelukkig was er een vroege vlucht beschikbaar vanaf Schiphol, dus stonden we om 12 uur al in de Airbnb om de tassen te droppen en om vervolgens naar de metro te hollen. De host gaf goede sightseeing tips voor de komende dagen. Hij raadde ons aan om te beginnen met een lange wandeling langs te Thames. Nadat we lunch hadden gehaald bij Marks&Spencer en die op de trappen van St. Pauls Cathedral hadden opgepeuzeld, kon Londen ontdekt worden.

We zagen wat toeristsiche highlights, deden een (te lange) audiotour door Westmister Abbey en aten bij het leukste Mexicaanse restaurant van Londen (volgens onze Airbnb host dan). Dat hippe Mexicaanse restaurantje lag aan de Thames, had super aardige bediening én was niet duur ook! Oh, en de burrito met guacamole was HEERLIJK. En de mojito ook. Wahaca dus, aanrader.

img_6357img_6354

Dag 2

Iedereen raadde aan om langs Convent Garden te gaan, dus gehoorzaam werd er geluisterd. En eerlijk? Ik vond het wat tegenvallen. Het was heel mooi ja, maar gigantisch druk. Misschien was het ook wel een beetje mijn eigen schuld, omdat ik niet echt naar Londen ging om te shoppen (ja, serieus). Ik keek trouwens wel mijn ogen uit in de Kikki.K winkel (notitieboekjes all over the place). Vervolgens stond er weer wat cultureels op de planning. Nou ja, eigenlijk was er geen planning en besloten we gewoon ter plekke wat we wilden bekijken. Maar, we wilden toch wel een beetje het uitzicht van Londen zien zónder de Londen Eye in te gaan, dus besloten de Towerbridge op te klimmen. Wist je trouwens dat je op heel veel plekken vet veel studentenkorting krijgt? Collegekaart altijd meenemen dus!

In de ‘loopbrug’ van de Towerbridge hebben ze een gat gemaakt en daar een glazen vloer in gelegd. Ik heb soms wel eens spontaan last van hoogtevrees, dus ik liep netjes langs het randje. Iemand (ik noem geen namen) dacht heel grappig te zijn door mij op het glas te trekken, haha. Mijn hersenen accepteerden maar niet dat ik op aantal meters boven de grond op glas liep, haha. Vandaar de foto waarop ik lach als een boer met kiespijn.

Verder werd er even lui gedaan in St. James park tussen de eekhoorns en locals die van de zon genoten en werden er in de avond pizza’s gegeten en cocktails gedronken in Soho.

img_6351 nimg_6365

Dag 3

Van dag numero 3 heeft deze slechte fotografe (die niet eens haar spiegelreflexcamera mee had op haar citytrip) geen foto’s. Het was ook een kort dagje vanwege de vlucht die gehaald moest worden, waar ik heel veel thee met melk dronk (favoriet!), we de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace zagen, we leuke gesprekken hadden met een buschauffeur en ik nog meer thee met melk dronk.

Winactie ‘Dit is mijn Londen’.

Gosje, wanneer was de laatste winactie op Oohlalau? Lang geleden hè. Speciaal voor dit blogje verloot ik op mijn blog het boek ‘Dit is mijn Londen’.

Dit boekje is een reisdagboek, doe-boek en stadsgids in één. Er staan tips, weetjes, recepten en lijstjes in en er is vooral héél veel ruimte voor je creativiteit. Zo kan je alle metrostations afstrepen waar je geweest ben. Zie de sneakpeak in de foto’s hieronder… Ik vind het in ieder geval een leuke manier om je reis op deze manier vast te leggen en ik heb dan zelf ook de editie van Berlijn (want als het goed is ga ik in mei naar Berlijn!).

Goed. Hoe kun je dit boekje winnen? Simpel, laat gewoon een leuke reactie achter onder dit blogje met een geldig e-mailadres. That’s all. De winnaar wordt volgende week woensdag (willekeurig) getrokken en ontvangt dan een mailtje. Als je de winnaar bent, zorg dan dat je wel binnen een week reageert, anders wordt er een nieuwe winnaar getrokken.

img_6363 img_6347 img_6348 img_6349

15 Comments
 • Sabine
  Posted at 08:23h, 12 October Reply

  Hoi Laura,
  Je maakt hele leuke blogs
  En je hebt een leuke blog
  Xx Sabine ????

 • Iris
  Posted at 08:52h, 12 October Reply

  Nouuu dat is toevallig ik sta op het punt om een tripje naar Londen te boeken, dus je boekje zou zeker goed van pas komen 🙂

 • Elcke
  Posted at 09:04h, 12 October Reply

  Wat een leuke blog Lau, ik heb al veel gezien van Londen want Het is echt een geweldige stad, echt mijn favoriet! Maar door dit te lezen zijn er toch nog een paar dingetjes die ik moet bekijken als ik daar ben. Super leuk!

 • nina || happy acorn
  Posted at 09:41h, 12 October Reply

  Oee vet leuk! Ik ben afgelopen voorjaar naar Londen geweest, en vond het zo tof dat mijn meneer en ik nu een paar nachtjes rond Oud & Nieuw hebben geboekt! Dus dat boekje zou heeeeel goed van pas komen 🙂 🙂

 • Linda
  Posted at 15:15h, 12 October Reply

  Wat een fijn verslagje van Londen! Ik heb inmiddels al veel verslagjes en foto’s van Londen (en omgeving) gezien, maar ik ben er nog nooit zelf geweest – schandalig natuurlijk! Daarom wil ik graag meedoen met de winactie, dan heb ik gelijk nóg een reden om er zo snel mogelijk heen te gaan!

 • Rosanne
  Posted at 15:39h, 12 October Reply

  Uiteraard ben ik gek op winacties en doe ik nu ook weer mee! X

 • Anne
  Posted at 22:33h, 12 October Reply

  Londen is zo leuk! Vorig jaar ben ik er voor ver eerst geweest en ik wil zeker nog vaker terug. Wat leuk ook dat je je verblijf met airbnb hebt geboekt! Lijkt me toch altijd heel spannend om zo bij ‘vreemden’ te slapen!
  Ik doe graag mee met de winactie!

 • moois van me
  Posted at 23:33h, 12 October Reply

  Awel ja, ik wil nog wel eens naar Londen! Ben er nog maar 1 keer geweest. Ik was van plan om er afgelopen zomer nog eens naartoe te gaan, maar de treinticketten waren te duur.

 • Shanne
  Posted at 06:35h, 13 October Reply

  Oh! London! Dat is veeeels te lang geleden! Wishlist voor 2017! ❤️

 • Meghan
  Posted at 20:28h, 13 October Reply

  Ah supertof! Op dit moment wacht ik in spanning af of ik ben geselecteerd om volgend jaar een semester ‘abroad’ te gaan studeren in een stad een uur van Londen af! Dit boekje zou dan zeker van pas komen in mijn vele toekomstige tripjes naar deze geweldige stad. X

 • Robin
  Posted at 13:07h, 15 October Reply

  Heel leuk zeg. Ik ben nog nooit in Londen geweest maar het ziet er heel tof uit!

 • Britt
  Posted at 14:41h, 15 October Reply

  Gaaf! Ik doe graag mee. London is zo’n mooie stad.

 • Jacky
  Posted at 10:31h, 17 October Reply

  Oh Lau! Wat schrijf je toch weer betoverend. Die blogs van jou zijn heerlijk om te lezen.
  En ik ben het met je eens. Londen is geweldig!

 • Carmen
  Posted at 13:18h, 18 October Reply

  Wat een ontzettend leuk en schattig reisboekje is dat! <3 Ook zo leuk, met die recepten. I love scones! Ik ben 1 x in Londen geweest, maar alweer bijna drie jaar geleden! Wel met kerst, dus was echt zo'n leuke sfeer in de stad. Ook echt een aanrader, als je ooit weer naar Londen gaat!

 • Rachel van der Plas
  Posted at 13:37h, 18 October Reply

  Leuk lau, ik krijg al helemaal zin in m’n weekendje Londen. Boekje zou ik dus ook goed kunnen gebruiken hihi.

Post A Comment

CommentLuv badge