Waar ik me dagelijks mee versier

Elke ochtend als ik mezelf heb uitgerekt, het slaap uit mijn ogen heb gewreven en ik me klaarmaak voor de dag, doe ik altijd dezelfde sieraden om. Ik weet niet of ik de enige ben die dat doet trouwens, want ik ken mensen met een behoorlijke jewerly stash waar ze mee kunnen afwisselen. Ik heb ook wel wat ‘wisselsieraden’ hoor, maar die doe ik alleen om als aanvulling van mijn ‘vaste assortiment’ (ha-ha, dat klinkt leuk). Veel van mijn sieraden in mijn ‘vaste assortiment’ hebben betekenis of een mooi verhaal. Een van mijn sieraden draag ik zelfs al 9 jaar lang bijna non-stop!

sieraden (1 van 1)-6Mijn ‘hoera-je-hebt-je-vwo-gehaald’-ring

14 juni 2012. Ik herinner me die dag nog alsof het gisteren was. Het was namelijk de dag van de examenuitslag. Ik stond aan het einde van de dag helemaal versteld dat ik niet gebeld was, terwijl mijn ouders me meesleepten naar de juwelier om een cadeau uit te zoeken. Ik koos deze mooie, elegante en tijdloze ring uit, zodat ik hem nooit zat zou worden.

Ook leuk om te weten: afgelopen winter was ik de ring drie maanden kwijt. Drie maanden ja. Ik was ervan overtuigd dat ik hem op een terrasje in Den Haag of in de trein terug naar Leiden was verloren… Ik heb de volgende dag zelfs nog heel mijn kamer overhoop gehaald, maar zonder resultaat. Tranen met tuiten, want deze ring had een grote emotionele waarde. Meh.

Totdat… Ik onder mijn bed even zocht naar een gevallen sok. Al niezend van het stof zie ik ineens wat glimmen. ‘MY PRECIOUS, MY PRECIOUS’, kon ik nog net uitbrengen voordat ik begon met gillen van geluk. Ik was net zo blij als Gollem uit Lord of the Rings toen hij de ring weer in zijn bezit had. True story.

sieraden (1 van 1)-5Vingerafdrukketting van mijn broertje

Dit is mijn meest dierbare sieraad die ik al 9 jaar non-stop draag: de vingerafdruk van mijn broertje. Ik draag hem nog elke dag met trots en heb hierdoor het gevoel dat ik hem altijd bij me heb.

sieraden (1 van 1)-4Eikenblad ring van NOOSA Amsterdam

Een paar weken geleden ontving ik deze oakleaf ring van NOOSA Amsterdam. Zie je het eikenblad in de ring verwerkt? Bijzonder! NOOSA Amserdam heeft sinds kort een Symbol collectie; sieraden met een betekenis. En een betekenis heeft deze ring zeker… De betekenis van deze ring luidt als volgt:

‘De eik word wereldwijd beschouwd als de heerser van het bos, door zijn onverwoestbare kracht. Het dragen van een eikenblad staat voor eeuwigheid en geluk.’

Oh, wat heerlijk dromerig is dit. Past wel bij deze 21-jarige droomster hè? Ik dacht eigenlijk dat NOOSA Amsterdam alleen maar armbanden maakte met ‘chunks’, maar ze hebben ook kettingen, oorbellen en dus ringen. En wat ik vooral mooi vind, is dat het allemaal handgemaakt wordt met respect voor de natuur. Daarom deel ik deze collectie ook graag en oprecht met jullie.

sieraden (1 van 1)-8Mijn bloggerstrots-horloge

Jullie hebben vast mijn blogje ‘een vrouw van de klok zijn‘ wel gelezen? Ik draag deze horloge nu elke dag. Echt elke dag. En het is echt zo, ik kom steeds vaker op tijd. Dit horloge heb ik gekregen dankzij een leuke samenwerking, daarom is het ook wel mijn bloggerstrots. Omdat ik vind dat we als bloggers best trots mogen zijn als we een leuke samenwerking van de grond weten te krijgen.

Waar versier jij je dagelijks mee?

12 Comments
 • Manon
  Posted at 10:57h, 15 June Reply

  Wat een mooie sieraden!

 • Madelon
  Posted at 11:01h, 15 June Reply

  Wat een mooie en bijzondere sieraden! Leuk om te lezen wat het verhaal er achter is.

 • Cato
  Posted at 14:19h, 15 June Reply

  Ontzettend leuk artikel weer!

 • Valerie
  Posted at 15:31h, 15 June Reply

  Herkenbaar! Ik draag ook iedere dag dezelfde sieraden, haha 🙂 De vingerafdrukketting is heel erg mooi!

 • Roos | Soitsrose
  Posted at 19:20h, 15 June Reply

  Je horloge vind ik prachtig en wat een mooi idee om de vingerafdruk van je broertje te dragen!

 • Marjoleine
  Posted at 20:52h, 15 June Reply

  Wat een mooie sieraden allemaal! Wat tof is je horloge, heel leuk dat je die voor een samenwerking hebt gekregen. Ik heb toevallig pas ook een samenwerking gehad voor mijn blog en hiervoor een tegoedbon gekregen, hier kocht ik een horloge van! Ik draag m nu elke dag, ook best een beetje trots.

 • BySilke
  Posted at 21:50h, 15 June Reply

  Die halsketting met de vingerafdruk met je broertje vind ik zó mooi, echt waar. Wat een lief gebaar! En haha, ik hoorde echt een Gollum in m’n oor, nu wil ik de films opnieuw bekijken! Liefs 🙂

  • Laura
   Posted at 08:02h, 17 June Reply

   Ha-ha, ik moet ook maar weer een marathon gaan houden. Maar stiekem wil ik eerst een Harry Potter marathon doen!

 • Lottes Anekdotes
  Posted at 18:38h, 16 June Reply

  Mooi hoor! Ik draag elke dag een ring met een ronde bol vol diamantjes (of ja, steentjes) erin verwerkt. Ik heb jarenlang een ring gedragen die ik van mijn toenmalige vriend heb gekregen. Toen ik die 3 jaar later niet meer kon dragen omdat ik gedumpt werd, voelde ik mij niet alleen vreselijk verdrietig, maar ook erg naakt aan mijn hand. Toen heb ik van mijn moeder een nieuwe gekregen, met de boodschap dat ik het nog altijd waard was om een mooi sieraad te dragen en om me eraan te herinneren dat ik sterk ben. Héél mooi vond ik dat van haar en sindsdien draag ik de ring elke dag 🙂

  • Laura
   Posted at 08:01h, 17 June Reply

   Wauw wat een mooie betekenis en wat lief van jouw moeder!

 • Maaike
  Posted at 20:37h, 16 June Reply

  Wat tof die vingerafdrukketting van je broertje! En echt super dat je zo’n mooi horloge gekregen hebt bij een samenwerking. Daar mag je zeker trots op zijn 🙂

 • Monique | WritingMonique
  Posted at 09:55h, 25 June Reply

  Wat een mooie sieraden! Ik vind de vingerafdruk ketting zo mooi, echt heel speciaal!

Post A Comment

CommentLuv badge