Ineffable

Met een goed gevulde boodschappentas fietste ik wat onhandig door het centrum van Leiden naar mijn eigen studentenstulpje. Ik was aan het opletten dat de tas niet zou scheuren (want dat gebeurt mij te vaak, zelfs met ‘stevige’ canvastasjes) en ondertussen was ik ook nog bezig met het ontwijken van fietsers die aan de verkeerde kant van de weg reden. Een hele uitdaging hoor, dat fietsen door de stad. Haha. Het zonnetje scheen en er zaten zelfs al mensen op terrasjes. Ik moest er zelf niet aan denken om in die kou (het was ook koud ja) op het terras te zitten. Maar, met een dikke winterjas, 10 dekentjes een een hele grote kop thee moet het wel lukken denk.  Oké, ik dwaal weer af.

Ik fietste langs de grachten waar het schaarse aantal toeristen die in Leiden rondlopen foto’s aan het maken waren. Ik fietste langs de gebouwen waar ik toen ik nog in Leiden studeerde college had. Ik fietste langs de grachtenpanden waar ik ooit wel in zou willen wonen. Ik fietste langs de dikke rode kater die altijd in mijn buurt rondscharrelt en mij een keer ‘s nachts heeft wakker gemiauwd. Ik fietste langs het schattige groene bruggetje aan het einde van mijn straat waar ik uitzicht op heb vanaf mijn kamer…

En in dat moment, toen ik met mijn gezicht in de zon door Leiden fietste, betrapte ik mezelf op een gevoel dat ik al een lange tijd niet meer had opgemerkt. Het gevoel dat ik niet kan omschrijven. Een ‘ineffable’ moment. Het moment klopte. Alles klopte. Ik woon in een van de leukste steden in Nederland, ik heb een kamer waar ik mezelf écht thuis voel en gewoon… alles was fijn.

Laatst had ik het met iemand over dat soort momenten. Dat alles ineens op zijn plaats valt. Het gevoel is niet te beschrijven en meestal ook heel kort. Ik heb ook maar even een van mijn nieuwe favoriete Engelse woorden erbij gehaald (om het hipster-gehalte hier even te verhogen) (en ja, ik heb meerdere favoriete Engelse woorden).

Ineffable – (adj) too great to be expressed or described in words

Nou, als dat niet het perfecte woord voor dat soort momentjes is, weet ik het ook niet meer. Tenzij ik het verkeerd interpreteer, dan bied ik hierbij alvast mijn excuses aan aan de echte anglofielen en de Engelse-taal-experts. Haha.

Oké en nu stop ik met dit wat zweverige geklets en ga ik weer verder met keihard studeren, want deze nerd loopt iets te veel achter.

No Comments
 • Stella
  Posted at 21:23h, 23 February Reply

  Hell yeah <3

 • Partner in crime #1
  Posted at 22:04h, 23 February Reply

  ik ben trots op je, lieverd!

 • Kim
  Posted at 22:45h, 23 February Reply

  Mooi beschreven 🙂

 • Mam
  Posted at 22:59h, 23 February Reply

  Mijn meisje! #TROTS!!!

 • Maaike
  Posted at 23:04h, 23 February Reply

  Supermooi geschreven! <3 (En even: waarom is er geen goed Nederlands woord daarvoor?)

 • Sonja
  Posted at 10:15h, 24 February Reply

  Jaaa ik weet helemaal waar je het over hebt. Dat gevoel is ZO fijn! Ineffable, dat ga ik onthouden.

 • Kimme
  Posted at 16:08h, 24 February Reply

  Patenteren die handel! Misschien komt het ooit in de Oxford Dictionary!

 • Jelle Bloke
  Posted at 21:18h, 24 February Reply

  Leuk te horen dat alles goed gaat met jou! 🙂
  Veel succes met het studeren

 • Dina
  Posted at 09:02h, 25 February Reply

  Zo’n heeeeeerlijk gevoel wat je beschrijft!

 • Luna
  Posted at 18:18h, 26 February Reply

  Mooi woord, ineffable! Dat gevoel is zo fijn 🙂

 • Stefanie
  Posted at 20:16h, 26 February Reply

  Voor dat soort momenten wil ik leven 😉 Prachtig woord inderdaad! Wat een mooi artikel *droom droom* x

 • Favourites from my Bloglovin collections | Part 1  | It's a knot
  Posted at 11:16h, 28 February Reply

  […] maar recent: dit artikel van Ooh La Lau waarin ze met een prachtige Engelse term een soort moment beschrijft. Zo’n moment waarmee je […]

 • Chloé
  Posted at 21:56h, 01 March Reply

  Prachtig geschreven post, heel mooi. Dat moment herken ik echt enorm, en je hebt gelijk over het feit dat het een gevoel is dat moeilijk/onmogelijk te omschrijven is. Ik ga even aan je blog denken, als ik dat gevoel nog eens heb, haha.

 • Aat
  Posted at 19:39h, 03 April Reply

  Ge lukkig straal je weer XXX
  Ga zo door!

Post A Comment

CommentLuv badge