Rammen op het toetsenbord

Ik zit nu in mijn nieuwe studentenkamer in Leiden met het ouderwetse gaskacheltje aan (heel knus) en een kop thee naast me achter de laptop. Mijn trouwe laptop heb ik de afgelopen tijd een beetje in de steek gelaten, ik heb er alleen Netflix (en dan met name Homeland) op gekeken… Het toetsenbord voelt nu wat onwennig, omdat ik op stage op een Mac werk. Ik wilde toch even met jullie kletsen, over hoe het met mij gaat en waar ik mee bezig ben. Al kunnen jullie natuurlijk niet ‘live’ terugpraten. Hihi. Nou, ik hoor jullie wel in de reacties. Nu ga ik eerst even rammmen op het gekke toetsenbord alsof mijn leven er vanaf hangt. Omdat ik het heb gemist. 

Hoe het met mij gaat

Het kan beter. Veel beter. Afgelopen dinsdag besloot S. een einde te maken aan onze relatie en dat is zwaar. Veel wil ik er niet over kwijt, alleen dat ik er veel verdriet aan heb. Maar dat is logisch. Ik word gelukkig goed opgevangen door mijn lieve vriendinnetjes en familie. Zo kon ik oud&nieuw in Den Haag vieren (wat ondanks alles heel gezellig was) en kan ik veel telefoonnummers midden in de nacht bellen (niet dat ik dat doe hoor, haha, maar bij wijze van spreken). Alles komt goed.

What’s comin’ will come and we’ll meet it when it does. – Hagrid

Leiden, je bent mooi

Op Nieuwjaarsdag besloot ik een wandeling te maken door mijn nieuwe buurt, want ik heb daar nog helemaal geen tijd voor gehad. Ik deed mijn nieuwe jas aan en liep de deur uit. Het is maar een paar stappen van mijn voordeur naar een gracht en ik liep over een heel lief bruggetje waar ik even stilstond om om me heen te kijken. Ik zuchtte en voelde me ondanks alles heel even tevreden. Ik heb een mooie buurt uitgekozen. Ik liep verder richting Horticus Botanicus en de Sterrenwacht (ook heel vlakbij) en dook allerlei kleine schattige straatjes in. Ik stuurde direct mijn lieve vriendinnetje Stella een berichtje dat we hier een keer samen moeten ‘hobbelen’ (zoals ze dat altijd leuk zegt), want die woont ook heel vlakbij. Leiden, je bent mooi. Dit gaat goed komen.

Ik loop ook nog stage

As you may or may not know, loop ik al vanaf begin november stage op de lifestyleredactie bij het vrouwentijdschrift Vriendin. Ik heb het er behoorlijk naar mijn zin. Hoe leuk is het om je een random boekenwinkel binnen te lopen, de Vriendin te pakken en jouw naam bij een artikel zien staan!? Nou ik kan je zeggen: dat voelt bijzonder. Ondertussen ben ik ook met de webredactie van Vriendin bezig, dus ik schrijf ook artikeltjes voor online! Een soort van dubbele stage. Ik ben nog tot eind januari bezig en dan begin ik weer met het soort van normale studeer-ritme. Met andere woorden: dan kan ik eindelijk weer doordeweeks uitslapen, hihi.

De Oxford-plannen

Ik heb het al een paar keer op Twitter laten vallen: ik wil volgend jaar HEEL graag mijn minor in Oxford doen. Hoe ik daar ineens bij kwam? Geen idee. Ik kwam ineens op de site van het International Office van mijn opleiding en een uur later appte ik mijn moeder dat ik dit wel heel graag wilde. Nu twee maanden later, ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik dit heel graag wil doen. Dus, ga ik direct na mijn stage langs bij het International Office, zorg ik dat ik gemiddeld een 7 sta, de taaltoets en al mijn vakken uit het tweede jaar haal. Want: dan kan ik over precies een jaar voor een heel semester naar Oxford! Let the Harry Potter life begin. Alleen het duurt nog wel even.

Oké, zo gaat het dus met mij. Verdrietig, maar I’ll be okay. Ik ga de komende tijd heel veel leuke dingen doen met vriendinnen en familie en ik probeer mijn herkansingen te halen. Hoe gaat het met jullie?  

No Comments
 • Sandra
  Posted at 14:17h, 03 January Reply

  Wat een naar nieuws Laura. Vind het echt klote voor je en ook dat je je nu zo rot voelt. 🙁
  Wel heel fijn dat je nu op zo’n mooi plekje in Leiden woont! Zag ook al wat foto’s voorbij komen en dat zag er tof uit. Probeer er lekker van te genieten. 🙂
  Sterkte de komende tijd! Ik weet zeker dat het weer goed komt met jou. Liefs!

 • Birgit Roobol
  Posted at 14:21h, 03 January Reply

  Wat een rotnieuws! Geen leuk begin ook van het nieuwe jaar. Probeer lekker te genieten van je nieuwe huisje en de nieuwe buurt, dat leidt af. Oxford klinkt supertof. Go chasing your dreams, you can do it! Het klinkt misschien een beetje afgezaagd maar onthoudt: What doesn’t kills you makes you stronger.

 • Anne
  Posted at 14:52h, 03 January Reply

  Hè bah, dat is geen fijn nieuws! Maar wel goed dat je zoveel mensen om je heen hebt om je te steunen. Veel sterkte & liefs!

 • Claire
  Posted at 15:02h, 03 January Reply

  Hè, wat vervelend! Ik hoop dat je je snel weer wat vrolijker voelt!
  Het Oxford-plan klinkt ongelooflijk leuk! Afgelopen zomer ben ik twee weekjes in Oxford geweest en ik heb er echt de tijd van m’n leven gehad! Veel succes!

 • anneleen
  Posted at 15:24h, 03 January Reply

  Oh wat een stom nieuws! Niet leuk! Wel fijn dat je bij zoveel lieve mensen terecht kan 🙂 dikke knuffel!

 • Annouska
  Posted at 15:37h, 03 January Reply

  Wat een naar bericht om je blogje te moeten beginnen. Een relatie die uit gaat is altijd klote! Gelukkig heb je lieve vrienden en vriendinnen die er voor je zijn. Knuffel

  Wel tof om te lezen over je stage en je toekomst plan of droom, ik hoop dat het allemaal goed uit pakt 😀

 • Stella
  Posted at 15:49h, 03 January Reply

  Een trots vriendinnetje hier! You go girrrrrl. Echt.

 • Manon
  Posted at 15:53h, 03 January Reply

  Wat een klote nieuws , gelukkig heb je fijne mensen om je heen

 • BySilke
  Posted at 16:59h, 03 January Reply

  Oooh, Harry Potterleven! Lijkt me heel erg leuk en gelukkig heb je zoiets fijns om naar uit te kijken. Heel naar wel van je relatie, hopelijk gaat het snel wat beter. Heel veel plezier in je nieuwe buurt! Liefs 🙂

 • Linda
  Posted at 17:37h, 03 January Reply

  Hè wat een naar nieuws 🙁 Sterkte! Je slaat je er dapper doorheen zo te lezen, fijn! <3

 • Marlous
  Posted at 18:13h, 03 January Reply

  He wat een rotnieuws! Wel goed om te lezen dat je veel lieve vrienden om je heen hebt. Hopelijk kun je een goede nieuwe start maken in Leiden. Ik ken Leiden nog niet heel goed, maar kan je wel een heel fijn zaakje aanraden met heerlijke taarten en goede lunch (en fijne werkplekken): Lot en de Walvis. Dikke knuffel en wees vooral heel erg lief voor jezelf de komende dagen!

 • Britt
  Posted at 21:05h, 03 January Reply

  Leuk om weer eens wat van je te lezen! Wel erg rot dat je nu net slecht nieuws hebt gehad. Ik hoop dat 2016 een mooi jaar voor je wordt vol met nieuwe mogelijkheden 🙂

 • Anne
  Posted at 21:07h, 03 January Reply

  Ahhw, wat naar voor je!
  En wat fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt. Dat toetsenbord-rammen: ik herken het wel hoor! Als ik een avondje aan het bloggen ben wordt mijn moeder altijd gek van het geluid van het toetsenbord.
  Ik ben nog nooit in Leiden geweest, maar je maakt me wel nieuwsgierig!

 • Tamarah
  Posted at 10:04h, 04 January Reply

  Vervelend zeg, sterkte de komende tijd! Oxford is daarentegen wel erg gaaf, hoop dat deze plannen gaan lukken.

 • Sabrina
  Posted at 13:19h, 04 January Reply

  Ah nee wat naar voor je van je relatie, fijn dat je zulke lieve en supportive mensen om je heen hebt! En Oxford klinkt echt geweldig, ik hoop voor je dat je het ook echt mag gaan doen!! Liefs!

 • Laura
  Posted at 22:22h, 04 January Reply

  Hè, dat is niet echt een fijn begin van het nieuwe jaar… Wel goed om te horen (of eh, lezen) dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt om je er een beetje doorheen te slepen. En zo’n vooruitzicht als een minor in Oxford is wel weer onwijs spannend en leuk! Geniet vooral van die mooie nieuwe omgeving en je laatste stagedagen, heel veel liefs en sterkte! XXX

 • Linda
  Posted at 17:37h, 05 January Reply

  Oh no wat een vervelend begin van het nieuwe jaar…. Sterkte de komende tijd. Time heals always houd ik mezelf altijd maar voor bij vervelende dingen. Wel een hele gave stage, zeg! En cool plan om naar Oxford te gaan. Ben er ooit 1 dag geweest, maar dat is al lang geleden. Volgens mij vond ik het wel een leuke stad! Heel oldskool Engels, maar ik ben misschien dan ook alleen in het historische deel geweest ;-).

 • ish
  Posted at 20:02h, 05 January Reply

  Oh veel sterkte met je break-up, heel veel knuffels toegewenst!
  En wauw een semester in Oxford, dat zou gaaf zijn, ben heeeel benieuwd of het je lukt, ik duim!
  xx ish

 • Valerie
  Posted at 21:08h, 05 January Reply

  Ah, wat een vervelend nieuws zeg.. Maar daar ga je zeker bovenop komen! <3 En wat een leuke stage zeg, gaaf!

 • Aat
  Posted at 15:12h, 07 January Reply

  Ik ben trots op je hoor!
  Aat

Post A Comment

CommentLuv badge