Over die keer in de vlindertuin

Ongeveer 10 jaar geleden (wauw, ik word oud) ging ik voor het eerst naar een echte vlindertuin. Samen met mijn vader zat ik een paar uur in de auto richting Zeeland, want dat was toen de dichtstbijzijnde vlindertuin. Serieus, ik had de tijd van mijn leven. We maakten veel foto’s en er kwamen zelfs een paar vlinders op mij zitten. Een paar maanden later (of een jaar? Het is alweer 10 jaar geleden hoor, haha) vertelde mijn tante dat er in Leidschendam een vlindertuin werd gebouwd. Daar moest ik heen!

Nou, na 10 jaar was ik er nog steeds niet geweest. Faal. Dus, toen ik ineens weer zin had in een echt zomers uitstapje appte ik mijn BFF Rianne of ze met mij mee wilde naar de vlindertuin. EN ZE WILDE! Ha.

Dus reden wij op een regenachtige dinsdagmiddag naar ‘Vlinders aan de Vliet’ in Leidschendam. Het was volgens de site niet zo slim om op een bewolkte dag te gaan, want dan fladderen er minder vlinders rond. Wij hadden daar maling aan en stapten de drukke broeierige kas binnen. Ik dacht direct: oké, ik ga volgende keer wel op een zonnige schooldag. Wat een drukte!

Toch vond ik het weer fantastisch. Het 11- (of 12-!?) jarig Laura’tje kwam weer helemaal naar boven en ik klom overal in om de vlinders beter te kunnen zien. Bijna had ik zelfs de speurtocht naar alle soorten vlinders gedaan. Bijna.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with hb1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

 

No Comments
 • Arjanne
  Posted at 12:36h, 20 September Reply

  Wauw, zo leuk! Ook hele mooie foto’s zeg! Ik ben alleen een paar keer in burger’s zoo in de vlindertuin geweest, maar nog nooit in een vlindertuin die geen onderdeel is van een dierentuin. Die zijn vast nog leuker en ook groter!

 • Willemijn
  Posted at 13:45h, 20 September Reply

  Hahaha, ik weet nog dat ik het er ook zo geweldig vond.
  Goed idee voor een uitje trouwens!

 • Raya
  Posted at 18:03h, 20 September Reply

  Toen ik voor het eerst in een vlindertuin kwam, stond ik even met m’n mond open. Zo mooi zijn die.

 • Karlijn
  Posted at 20:09h, 20 September Reply

  Vlindertuinen zijn zo leuk om te bezoeken! Al moet ik om eerlijk te zijn wel altijd even wennen aan al het gefladder om me heen en om niet bang zijn voor vlinders 🙂

Post A Comment

CommentLuv badge