Wat te doen bij een ‘bad haircut’

Ik denk dat iedereen het wel heeft meegemaakt. Een kapper die niet luisterde en totaal niet deed wat je wilde. Of dat je tijdens je knipbeurt je om laat praten om dat lokje nét iets korter te doen, omdat het dan volgens je kapster meer aansluit bij de rest. Vervolgens kom je thuis en barst je in huilen uit. Ik heb dat nu drie keer meegemaakt dit jaar. Drie keer. Ik weet niet wat er mis gaat (leg ik mijn ideeën gewoon verkeerd uit of ik heb gewoon telkens pech met de kappers?).

Ik heb eens op internet gezocht en heb alle tips verzameld wat je kunt doen bij een ‘bad haircut’. Hier komen ze:

1. Eerlijkheid duurt het langst

Als je nog in de stoel zit en denkt: ‘WAT DOET ZE!?’, zeg het dan gelijk tegen je kapster. Als je al thuis bent zou ik gelijk bellen naar je kapster. Als het alleen aan het model ligt, kun je nog terug om het opnieuw te laten knippen/verven. Als het te kort is geknipt heeft het meestal geen zin meer. Wel kun je in dit geval je ontevredenheid als feedback tegen je kapper zeggen. Kappers zijn namelijk ook maar mensen en leren ook van elke fout.

2. Let it go, let it go

Ook al lijkt alsof je haar alles is, dat is het niet. Je hebt nog steeds die mooie ogen of mooie lach.

3. Koop een lading aan accessoires

Koop een lading aan hoedjes, bobbypins, haarbanden, bandana’s, klemmetjes en klipjes en probeer alles uit! Wedden dat je een accessoire vindt die leuk bij je ‘mislukte’ kapsels staat? Voor mij zijn dat de klemmetjes en de bandana’s.

4. Leer van je nieuwe haar houden

Het is moeilijk, ik ben er zelf al 3 dagen mee bezig, maar het kan. Probeer het glas half vol te zien en kijk positief naar je nieuwe kapsel!

5. Let it grow, let it grow

En nu komt de stap waar je op zit te wachten: laat het groeien. Hoe?

 • Ga elke 6 tot 8 weken naar de kapper
 • Kam je haar pas als het droog is
 • Blijf af van de krultang en stijltang af
 • Het schijnt dat het ‘huid, haar en nagels’ voedingssupplement van de Kruidvat goed werkt
 • Eet gezond (onder andere avocado’s, amandelen, eieren, zalm bevorderen de haargroei)
 • Masseer je hoofdhuid om de doorbloeding te verbeteren

6. Leer ervan

Neem de volgende keer plaatjes mee, communiceer goed en durf je mond open te trekken als je ziet dat de kapper iets anders wil doen dan dat je in gedachten had. Oh, en ga naar een goed aangeschreven kapper!

Heb jij wel eens een ‘bad haircut’ gehad. Zo ja, wat deed je toen? 

17 Comments
 • Maartje
  Posted at 13:51h, 20 July Reply

  Gelukkig heb ik dit nog nooit mee gemaakt! Het lijkt me ontzettend naar. Ik zeg altijd “knip alleen alles eraf wat dood is”, dat gaat bij mij goed. Als het dan korter is dan verwacht, is dat meestal omdat ik langer niet naar de kapper geweest ben en de onderkant gewoon hartstikke dood was. En ja, ik ga ook niet naar de kapper om weer thuis te komen met dood haar :).

 • Eline
  Posted at 14:24h, 20 July Reply

  Ik hoop zó niet dat ik dit nodig ga hebben, maar ik sla dit artikeltje toch maar even op, voor de zekerheid.
  Woensdag gaat er 15 cm van mijn haar af, en ik heb er echt enorm veel zin in, maar ben ergens wel een beetje huiverig. Ik hoop dat het goed komt! 🙂

 • Anne
  Posted at 16:02h, 20 July Reply

  Ik heb dit gelukkig ook nooit meegemaakt en nodig gehad, terwijl ik toch behoorlijk gek gedaan heb met mijn haar. Laatst van 30 cm naar 5 cm, en ook toen ik nog een klein kindje was liet ik mijn haar zo nu en dan weer kort knippen. Ik heb er nog nooit een probleem mee gehad, en tot nu toe ben ik eigenlijk overal tevreden mee!

 • Manon
  Posted at 16:34h, 20 July Reply

  Handig artikel! Ik ga zelf echt veel te weinig naar de kapper.

 • Chaska
  Posted at 17:24h, 20 July Reply

  Ouch, haha ja zeker wel eens gehad maar als ik je tips toen had gelezen had ik het wel overleefd! Haar groeit weer aan dus eigenlijk kan het inderdaad geen kwaad haha 🙂 Liefs

 • Anneleen
  Posted at 18:11h, 20 July Reply

  Ik heb dat gelukkig ook nog niet zo veel gehad… Mijn kapster weet ondertussen al wel goed hoe ik het graag heb 😉

 • Michelle
  Posted at 19:59h, 20 July Reply

  Ik ben wel eens omgetoverd tot Calimero. Het was een potentieel leuk kapsel, maar de uitvoering was iets minder en de verfbeurt al helemaal. Ik zat nog op school en kreeg daar dus die bijnaam. Nu vind ik Calimero heel leuk dus ik vond het niet erg :D.

 • Silvana • SimplySilvana.nl
  Posted at 20:11h, 20 July Reply

  Ahh, wat balen dat je dat zo vaak mee moet maken. Lijkt me inderdaad heel naar, zo moeilijk is de zin ‘Alleen de puntjes’ toch niet zou je denken? :’) Ik ben nog nooit naar de kapper geweest, aangezien mijn moeder vroeger kapster was knipt ze het altijd voor mij. Na al die jaren weet ze precies wat ze met mijn haar moet doen, dus ik ben godsblij dat ik niet naar de salon hoef, hihi.

 • Lindsey
  Posted at 20:59h, 20 July Reply

  Mijn haar is precies een week geleden weer eens te kort geknipt. Ik wilde mijn haar tot aan m’n schouders, maar de kapster dacht daar anders over en heeft een bobline geknipt. Eerst baalde ik, maar nu vind ik het toch wel tof! Dus soms pakt een slechte knipbeurt toch goed uit 🙂

 • Livia
  Posted at 21:44h, 20 July Reply

  Ik knip mijn haar eigenlijk alleen maar als ik zie dat de punten er slecht uit beginnen te zien. Het begint eindelijk de lengte te krijgen die ik graag wil, dus ik ga het zeker niet kort knippen!

 • Monique | WritingMonique
  Posted at 16:45h, 25 July Reply

  Hele goede tips! Haaraccessoires helpen bij mij altijd heel goed!

 • Naomi in Wonderland
  Posted at 11:55h, 26 July Reply

  Ik heb echt nog maar één (gelukkig dan) verschrikkelijke haircut gehad, in mijn ogen althans. Ik heb zonder twijfel enkele uren gehuild en dan heb ik mezelf er maar over gezet. Het was, nu terugkijkend, helemaal niet zo erg maar ik was 19 en toen was dat een ramp.

 • margriet
  Posted at 12:19h, 03 August Reply

  Oh ik ben helemaal niet tevreden met het kapsel wat de kapster afgelopen weekend knipte. Ze knipte het veel te kort en te braaf, terwijl ik toch echt een foto mee had genomen en haar duidelijk had uitgelegd wat ik wilde. Maar ja, je kunt het haar er niet meer aanzetten. Thuis moest ik zelfs nog een klein plukje bijknippen omdat het rechts langer was dan links. Ik laat het nu maar gewoon weer groeien.

 • Anne-Sterre
  Posted at 10:59h, 06 August Reply

  Mijn haar heeft inderdaad wel eens niet helemaal naar mijn zin gezeten, maar dat is al heel wat jaren terug. Ik hield mezelf toen gewoon voor dat het wel weer aan zou groeien, en heel verrassend, dat deed het ook. In de tussentijd heb ik mijn haar geloof ik vaak in een knot/staart/vlecht gehad. Vooral de eerste weken, je zag er al gauw niet veel meer van.

  Ik geef voortaan duidelijk bij de kapper aan hoeveel cm ik er maximaal af wil hebben. Als ik er bijvoorbeeld maximaal vijf cm af wil, dan geef ik bij de kapper ‘drie’ aan. Er gaat toch snel meer af en zo is het wel ongeveer wat ik uiteindelijk wilde met maximaal vijf.

 • BySilke
  Posted at 20:51h, 25 September Reply

  Ik ben doodsbang dat ik ooit zoiets meemaak en mijn krullen verlies. Daarom vertel ik bij elke kappersbeurt maar liefst 3x dat krulhaar echt heel erg korter wordt eens het droog wordt, in de hoop dat ze er dan iets minder afknipt dan 10cm.. Brr! Op die foto ziet je haar er wel leuk uit hoor! Ofwel heeft dat accessoire dan goed gewerkt, ik weet het niet 😉 Liefs!

 • Een blogdagboekje van week 21 & 22 – Ooh La Lau
  Posted at 11:38h, 03 June Reply

  […] moet wat bekennen: ik was sinds oktober vorig jaar niet meer naar de kapper geweest. Na mijn kapperstrauma vorig jaar, durfde ik elke keer niet zo. Nu was het toch echt nodig, want mijn puntjes gingen […]

 • Romy
  Posted at 11:14h, 28 May Reply

  Wat een fijne blog en precies op het goede moment! Achteraf voelde ik me ook eigenlijk stom dat ik niet gewoon tegen de kapper had gezegd dat ik er echt niet blij mee was. In ieder geval een lesje voor de volgende keer! En ik ga je haargroeitips even opvolgen in de hoop dat ik mijn oude kapsel snel weer terug heb 😉

Post A Comment

CommentLuv badge