Smile more, ride a bike

Oké, ik speel vals. Die hele leuke vintage racefiets op de foto is niet mijn eigen fiets, maar die van S. Ik heb meer een standaardfiets die niet zo blogfotowaardig is. Lekker rijdt ‘ie gelukkig wel! Nu het zomer is heb ik het voornemen om iets vaker de fiets te pakken. Ik ga al snel met de scooter of met het OV naar bestemmingen, maar soms krijg ik daar een beetje spijt van… Het zou zo veel beter zijn om elke dag de fiets te pakken om mijn dagelijkse portie beweging te krijgen!

Ik zocht even op internet op waar fietsen allemaal goed voor is en hallo, dat zijn heel veel redenen. Wist je bijvoorbeeld dat als je fietst, je beter slaapt? En dat fietsen stress vermindert? Of zelfs dat fietsen je slimmer maakt? Ik voorzie grote fietstochten vlak voor de tentamens volgend schooljaar, haha! Kom maar op met die hogere cijfers! Maar, wat ik vooral belangrijk vind: het is duurzaam. Ik voel me soms wel schuldig als ik de scooter pak om naar mijn werk te gaan, want ik stoot toch behoorlijk wat nare gassen uit met die scooter. 

Genoeg redenen om te gaan fietsen dus. Ik ben inmiddels al aan het sparen voor een leuke, fancy en lekker rijdende nieuwe goedkope fiets, zodat ik hopelijk vaker op de fiets stap!

 fiets1 x

p.s. zoek je toch een iets comfortabelere fiets dan een vintage racefiets? Kijk dan eens bij de hippe transporter fietsen van Fietsenopfietsen.nl. Je hebt hier meerdere modellen in verschillende inchmaten.

Dit artikel is een samenwerking, voor meer informatie lees mijn disclaimer

Fiets jij vaak?

No Comments
 • Wendy
  Posted at 10:49h, 07 July Reply

  Ik zou ook vaker de fiets willen pakken, maar helaas is mijn fiets niet meer in een hele beste staat. En daarbij hebben we helaas nog geen plek om een fiets te stallen en wacht ik dus nog even met een nieuwe fiets kopen. Toch zonde als ik deze buiten in weer en wind moet laten staan.

 • sammie
  Posted at 10:59h, 07 July Reply

  Ik fiets maar zelden, moet ook van Nijmegen naar Gorinchem reizen iedere dag dus met de fiets niet te doen 🙂

 • Britt • Annebrittures
  Posted at 11:12h, 07 July Reply

  Ik ben net ook met mijn fiets naar de winkel gegaan (alleen vind ik het altijd zo onveilig als je een vrachtwagen moet passeren) en het voelt best goed als dat ding vanonder het stof gehaald wordt. Want we gebruiken het écht te weinig en het is zo duurzaam ja! Mijn fiets is trouwens ook totaaal niet blogfotowaardig, maar hij rijdt dus dat is het belangrijkste. (: Ik denk dat ik nu al fietstochtjes ga maken dan, om mijn brein slimmer te maken voor het komende schooljaar.

 • Dina
  Posted at 11:25h, 07 July Reply

  Wat een heerlijk en fijn stukje! Ik fiets iedere dag, ook al hoef ik niet per se ergens naartoe. Ik vind het echt heerlijk!

 • Lauriëtte
  Posted at 12:34h, 07 July Reply

  Mooie foto’s! Een tijd terug heb ik een fiets gekocht zodat ik elke dag naar werk kan fietsen! Zeker met dit warme weer vind ik dat behoorlijk pittig, komt helemaal oververhit aan op werk haha. Maar het is wel een goede workout, dat is dan weer mooi meegenomen!

 • Renate
  Posted at 19:53h, 07 July Reply

  Ik vind fietsen heel leuk. Vroeger werd ik als kind al achterop de fiets en later naast de fiets overal meeheen genomen. Vandaag toevallig een kleine 30 kilometer gefietst. De beloning was een heerlijk patatje en een mooi uitzicht van de duinen en haven.

 • Aat
  Posted at 22:50h, 10 July Reply

  O wat hebben wij veel gefietst. Alle provincies hebben wij doorkruist. 100 km per dag was geen uitzondering.
  Wat hebben wij genoten van de prachtige landelijke wegen om op onze vakantie bestemming te komen.
  De bos paden en langs rietkragen, de bankjes onderweg om even uit te rusten.
  Verleden tijd maar niet helemaal want nu fietsen wij wat makkelijker op de electric fiets.

 • Hendrie
  Posted at 21:41h, 11 July Reply

  Fietsen is heerlijk. In de winter squash ik vaak, in de zomer kies ik voor de fiets. Zo trap ik aardig wat kilometertjes weg. Kan het iedereen aanraden (-:

 • Let's travel and see
  Posted at 17:17h, 12 July Reply

  Jaa fietsen is zo heerlijk! Ik hou ervan om thuis te fietsen (bij mooi weer en geen afspraken pak ik de fiets naar kantoor), maar vooral om op reis te fietsen, echt een van mn favo bezigheden:)

Post A Comment

CommentLuv badge