Dit is een bureau uit 1930. Echt.

Ik liet in mijn blogdagboekje van week 25 al vallen dat ik bezig was met het opknappen van een bureau uit de jaren ’30. Ik vond het namelijk weer tijd voor een nieuwe werkplek/bureau. Eentje met meer opbergruimte voor alle zooi die ik verzamel. Zoals altijd dook ik weer Marktplaats op en ik kwam de volgende dag een mooi eikenhouten bureau uit 1930 tegen voor maar €30,-. Euh, die is van mij dus! Terwijl ik aan het werk was bij de bakker, haalde S. het meubel voor mij op zodat ik gelijk aan de slag kon.

Er was één probleempje… Ik heb me laten vertellen dat eikenhout niet makkelijk te bewerken is. Je zou eerst de was eraf moeten halen en daarna goed schuren voordat je het gaat verven. Ik dook Pinterest op, want er moest een oplossing zijn! Ik kwam uit bij ‘Chalk Paint’ van Annie Sloan. Ik had er nog nooit van gehoord eerlijk gezegd… Het schijnt zo te zijn dat wanneer je een meubel met ‘Chalk Paint’ verft, je het helemaal niet van te voren hoeft te schuren of te gronden. Ik dacht: ‘laten we dat eens uitproberen’. Dus, ik besteld een potje verf in de kleur ‘Chateau Grey’ en een potje ‘Clear Soft Wax’.

Hierboven zie je, na een paar middagen verven, het resultaat.

Ik heb uiteindelijk een halve liter gebruikt voor het bureau. Ik heb er twee lagen over moeten doen, terwijl er word gezegd dat de verf in één laag moet dekken. Ik vind het wel erg mooi dat je de verfstrepen ziet, dat geeft zo’n vintage effect! Er zijn op internet ook veel andere technieken te vinden voor het verven met ‘chalk paint’. Ik denk dat dit niet het laatste meubel is die ik op die manier verf!

Ik ben echt heeeeel blij met het resultaat. Wat vinden jullie ervan? 

 

No Comments
 • Ces
  Posted at 09:09h, 25 June Reply

  Hij is mooi geworden. 🙂

 • Simone
  Posted at 09:17h, 25 June Reply

  Wauw, wat een prachtig bureau! Super mooi opgeknapt ook.

 • britta
  Posted at 09:19h, 25 June Reply

  Wauw dat heb je gaaf gedaan! Ik neem me heel vaak voor dit soort dingen te doen, maar het komt er helaas nooit van. Misschien een goed doel voor deze zomer: bureau pimpen.

 • Roshelle
  Posted at 09:48h, 25 June Reply

  Hij staat echt supermooi!

 • Manon
  Posted at 09:57h, 25 June Reply

  Wat gaaf zeg, ik vind het een mooi bureautje

 • Dinja
  Posted at 10:01h, 25 June Reply

  Wat een gaaf bureau zeg! Echt een pronkstuk 😉

 • sammie
  Posted at 10:03h, 25 June Reply

  Je hebt ‘m waanzinnig gepimpt! Super mooi geworden

 • Nicole | Coco Gold
  Posted at 10:41h, 25 June Reply

  Wauw, wat ontzettend tof gedaan! En wat een koopje, zo’n bureau. Ik had nog nooit eerder van deze verf gehoord, maar het resultaat vind ik erg leuk. Ik ga me er ook eens in verdiepen 🙂 Liefs, Nicole

 • Nina
  Posted at 11:19h, 25 June Reply

  Waaauw wat een mooi bureautje! Wat knap dat je hem zo mooi hebt opgeknapt!

 • Femke
  Posted at 16:16h, 25 June Reply

  Eerlijk gezegd vind ik zo’n oud bureau nog veel mooier als je gewoon nog het oude, originele hout ziet, maar dat is mijn mening. Een mooi bureautje is het in ieder geval wel 🙂

 • Anne
  Posted at 19:06h, 25 June Reply

  Wat is hij mooi geworden! Geniet ervan!

 • Lieke
  Posted at 20:44h, 25 June Reply

  Heel tof, mooie kleur ook!

 • Ria
  Posted at 21:54h, 25 June Reply

  Echt heel mooi geworden. De kleur staat mooi bij de witte muren. Ik kom het snel in het echt bekijken.
  Hier kan je veel spulletjes in kwijt.

 • Britt • Annebrittures
  Posted at 13:59h, 27 June Reply

  Woow, het waren die middagjes allemaal wel waard hoor denk ik! Zo mooi! ♥ Dit is echt zo’n bewijs dat we oude meubels gewoon nog prima kunnen gebruiken ze niet gewoon moeten verbranden. Dit meubeltje is bijna 100 en het functioneert nog goed, super!

 • Annelies
  Posted at 20:26h, 27 June Reply

  Wauw, da’s echt prachtig!

 • Joyce Jeroense
  Posted at 22:42h, 28 June Reply

  Wat een prachtig bureau! Je hebt hem echt heel erg gaaf opgeknapt. Vind de kleur super leuk!

 • annouska
  Posted at 19:30h, 30 June Reply

  Wauw wat een gaaf bureau is het geworden. 😀

 • Hendrie
  Posted at 16:49h, 04 July Reply

  Prachtig. Kan niet anders zeggen

 • Anniek
  Posted at 07:32h, 05 July Reply

  Wauw, wat ziet ‘ie er gaaf uit! En serieus: 30 euro, dat is echt een koopje voor zo’n oud bureau. Ik vind hem onwijs mooi, kan me voorstellen dat je er happy mee bent!

 • Aat
  Posted at 17:13h, 05 July Reply

  Prachtig geworden hoor!

 • Nikki -BolletjesKleed
  Posted at 10:32h, 22 August Reply

  Wauw, wat is het prachtig geworden! Super gaaf! Zelf zijn we hier ook met een antieke kast bezig 😀 zo leuk

  Gr, Nikki
  http://www.BolletjesKleed.nl

Post A Comment

CommentLuv badge