Ik boek nooit meer een hotel

Iedereen heeft wel eens van Airbnb gehoord, maar er zijn nog veel mensen huiverig om hun verblijf via deze site te boeken. Ik heb vaak als argument gehoord dat Airbnb niet betrouwbaar is, omdat het particuliere verhuurders zijn en je dus makkelijker opgelicht kunt worden. Zal ik je eens wat vertellen: er zijn in de reisbranche overal oplichters. De oplossing is naar mijn idee simpel: pleeg research. Als je één keer met Airbnb op vakantie bent geweest, wil je nooit meer anders.

Vorig jaar oktober boekten ik de vlucht naar Kreta, maar er moest natuurlijk ook een verblijfplaats gevonden worden. Omdat ik goede verhalen had gelezen over Airbnb, ging ik op zoek naar een appartement niet te ver van de stad Chania. Ik kwam dit geweldige appartement tegen: ‘Stylish house 2 min from the sea‘.  Een appartement in Darastos met een mintgroene muur én typemachine voor maar €30 euro per nacht (€15 p.p. dus). Vlakbij het strand en de stad en met geweldige recensies (niet geheel onbelangrijk!).

Het boeken ging snel en gemakkelijk en ik kreeg een berichtje van de host zelf dat ze naar onze komst uitkeek en dat we bij haar terecht konden voor vragen. Ik had een paar vragen over het huren van een auto en ze reageerde binnen een half uur! Dat gaf direct een gerust gevoel.

Wij kamen met de bus aan en de moeder van de host, die boven het appartement woont, stond al op ons te wachten bij de bushalte. Toen we het appartement binnenkwamen stond er een dienblad vol met lokaal en zelfgemaakt eten op ons te wachten en in de koelkast stond een verse Griekse salade! De host had zelf een kaart gemaakt van de streek met alle plekjes waar de lokale bevolking ook heen gaat en waar het niet toeristisch is.

Om een heel lang verhaal kort te maken: het verblijf met Airbnb was fanatastisch. Het huisje was heel mooi, alles wat we nodig hadden was aanwezig. De moeder van de host kwam elke dag met wat Grieks eten langs om te vragen of alles naar wens was. Ze hielp ons bij het boeken van een auto en hallo: ELKE DAG GRIEKS ETEN!

Dus mocht je budget op vakantie willen dan kan ik je Airbnb van harte aanraden. Zorg er wel voor dat je goed je research pleegt (lees de recensies en Google wat rond!), zodat je niet voor verrassingen staat.

Ik heb besloten om voorlopig niet meer een hotel te boeken, want Airbnb heeft mijn budget reizigershart veroverd.

Oh en nog even wat moois. Als je je nog niet hebt aangemeld bij Airbnb, dan kun je bij aanmelding via deze link 25 euro tegoed krijgen: www.airbnb.nl/c/lplug?s=8


(Stiekem krijg ik dan ook 25 euro tegoed en zijn we allemaal blij!) 

No Comments
 • Maartje
  Posted at 14:57h, 03 June Reply

  Ah dat ziet er tof uit zeg! Ik hoor de laatste tijd veel over Airbnb, het lijkt me inderdaad leuk om een keer uit te proberen.

 • Roshelle
  Posted at 16:00h, 03 June Reply

  Ik heb toevallig mijn eerste AirBNB geboekt voor in juli maar vind het nog best wel spannend!

 • sammie
  Posted at 16:02h, 03 June Reply

  Oh wat gaaf! Dit ga ik onthouden, klinkt erg goed!

 • Alisa
  Posted at 16:12h, 03 June Reply

  Oh wat tof! En wat lief dat ze helemaal eten hadden klaargezet. Ik ga overnachten in een Airbnb in Kopenhagen deze zomer, ben erg benieuwd! 🙂

 • annouska
  Posted at 16:51h, 03 June Reply

  Ik kende eigenlijk Airbnb helemaal niet, maar het klinkt goed. En om jou en mezelf (misschien) blij te maken, heb ik mij aangemeld. 😀

 • nina || happy acorn
  Posted at 17:02h, 03 June Reply

  Tof! Wij hebben ook net voor het eerst een Airbnb geboekt, een minihuisje vlakbij Oslo 🙂 We zien er naar uit!

 • Manon
  Posted at 17:48h, 03 June Reply

  Oh heerlijk dat lijkt me echt een geweldig verblijf!

 • Iep
  Posted at 19:07h, 03 June Reply

  Wauw, dit lijkt me zo fijn & handig!
  Je blog is trouwens ook echt wauw!
  Liefs Iep

 • Marieke
  Posted at 19:09h, 03 June Reply

  Het klinkt echt heel erg leuk! Ik ga het zeker even onthouden (:

 • Britt • Annebrittures
  Posted at 19:11h, 03 June Reply

  Wooow, dat is echt vrij goedkoop! Wat tof dat je elke dag zelfs grieks eten kreeg! Ik wist niet dat het op die manier allemaal in zijn werk ging. Ik zag echt alles voor me, klinkt echt gezellig! (: Dit ga ik voorstellen aan mijn ouders.

 • Léonie
  Posted at 19:18h, 03 June Reply

  Wauw, wat een mooi appartement. Ook nog een super tof dat de moeder Grieks eten kwam brengen. I love it! <3

 • Livia
  Posted at 19:22h, 03 June Reply

  Goh, wat leuk! Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar ik ben nu toch wel heel benieuwd

 • Dionne
  Posted at 19:25h, 03 June Reply

  Ziet er zo gaaf uit! Ik wil ook een keer in een airbnb slapen

 • Dina
  Posted at 20:08h, 03 June Reply

  Wat ontzettend leuk! Ik kijk heel vaak op Airbnb, maar heb er nog nooit daadwerkelijk iets geboekt.

 • Maaike
  Posted at 22:11h, 03 June Reply

  Oh wauw, dat klinkt wel heel erg goed!

 • Stephanie
  Posted at 23:57h, 03 June Reply

  Wat een toffe review, ziet er goed uit! Ik zal het zeker eens overwegen als ik een slaapplek zoek in het buitenland! Mooie foto’s ook 🙂

 • Tamarah
  Posted at 08:03h, 04 June Reply

  Super! Ik kijk vaak op Airbnb, maar we hebben nog niet een moment gehad dat we had konden boeken.

 • Miranda
  Posted at 06:58h, 05 June Reply

  Ik heb al een aantal keer op airbnb gekeken, maar nog nooit iets tegen gekomen wat ik zou willen huren. Wel overweeg ik voor deze zomer iets te huren op http://www.homeaway.nl. Heb jij daar ook ervaring mee?

  • Laura
   Posted at 10:58h, 05 June Reply

   Nee, daar heb ik nog geen ervaring mee! Ook nog nooit iets over gehoord eigenlijk.

 • Linda
  Posted at 07:44h, 05 June Reply

  Heel erg leuk! Ik ga volgende week op vakantie en in één van de plaatsen waar we heengaan hebben we ook geboekt via Airbnb. Voor ons de eerste keer dus wel spannend!

 • Aat star
  Posted at 08:55h, 06 June Reply

  Geweldig mooi Laura,ziet er prachtig uit en wat een mooie foto s

 • Heleen Schrijvershof
  Posted at 11:12h, 01 July Reply

  Wow, wat een gaaf appartement zeg! Echt helemaal top. Je zou er bijna speciaal voor naar Griekenland gaan.

Post A Comment

CommentLuv badge