Travelguide: Chania, Kreta

Deze reis naar de streek Chania in Kreta was vorig jaar oktober al geboekt. Dat was heel lang aftellen ja… Maar de vliegtickets met Ryanair en het Airbnb huisje waren op dat moment het voordeligst. En nu… Nu hebben we alleen nog maar de foto’s en de mooie herinneringen. Oh, en ik heb een mooi armbandje als herinnering, maar die laat ik later wel zien. Omdat ik toch wel veel vragen kreeg over waar ik nou heen ben geweest en of ik tips heb, besloot ik om een travelguide te maken met al mijn ervaringen en tips én veel foto’s. Want plaatjes kijken is toch het leukst.

Darastos 

Het plaatsje waar wij verbleven heette Darastos, niet ver van het vliegveld vandaan en het was maar 30 minuten lopen naar Chania stad. Wij verbleven in een geweldig Airbnbhuisje in een gewone Griekse woonwijk, 3 minuten lopen van het strand en de mooie rotsen vandaan. De (zand)stranden waren mooi en helemaal niet druk voor deze tijd van het jaar (er waren bijna geen toeristen te vinden) en de rotsen die de stranden insloten waren al helemaal adembenemend.

Ons Airbnb huisje had een eigen keuken, dus het was handig dat er in de buurt een Lidl zat. Het Airbnb huisje is eigenlijk een apart blogje waard, dus dat komt eraan!

Chania old town

30 minuten lopen langs de kust lag de stad Chania. Chania is verdeeld in twee stukken. Het nieuwe gedeelte (waar je winkels als de Zara en Pull&Bear kunt vinden) en het oude gedeelte, ook wel de ‘old town’ genoemd. En juist daar moet je zijn. Het is daar iets toeristischer, maar dat maken de smalle pittoreske steegjes en de oude Venetiaanse haven niet minder mooi. Het is heerlijk om te verdwalen in alle kleine steegjes en om een koud drankje te doen met uitzicht op de vuurtoren en de haven.

Tips:
– Tussen de straten vol met souvenirwinkeltjes vind je een straat (Skridlof) met veel handgemaakte leren spullen van schoenen tot tassen. Ik heb me laten vertellen dat de meest betaalbare ‘Kortsidakis’ is. S. heeft daar ook een leren rugtas gescoord.
– In de straat achter de haven zit een restaurant genaamd ‘Tamam’. Daar hebben wij heerlijk gegeten en iedereen was er vriendelijk!

Falasarna 

Wij huurden voor twee dagen een auto bij een bedrijf die onze Airbnb-host aanraadde. We kregen nog korting ook! Onze host raadde aan om naar Falasarna en Balos te gaan. Dé tropische stranden van Kreta met heel helder blauw water. Balos hebben we helaas wegens tijdsgebrek (zoveel te zien en te doen, haha) niet bezocht, maar we hebben wel gezwommen in de superblauwe zee bij Falasarna. Het strand met het roze zand.

Toen we aankwamen op de parkeerplaats naar een van de stranden verbaasden we ons dat er eigenlijk helemaal niemand was! En dat op zo’n mooi strand… We realiseerden ons dat dit misschien wel nog een van de ‘secret spots’ is op het eiland.

Kournas lake

Toen wij de tweede dag de auto huurden besloten we wat dieper Kreta in te gaan en de grote nationale weg te vermijden om zo via kronkelige bergpaadjes langs alle dorpjes te komen. We kregen van onze host de tip on naar Kournas Lake te gaan. Best mooi en je kon er waterfietsen! Zelf hebben we dat niet gedaan omdat we nog naar de stad Rethymnon wilden.

Rethymnon 

Deze stad ligt niet meer in de streek van Chania, maar is zeker leuk om te bezoeken als je een auto gehuurd hebt. De stad ligt ook aan de zee en heeft een haven én een fort. Wij wilden graag even naar dat fort kijken, want er moest ook een beetje cultuur gesnoven worden.

De entree kost drie euro en het is leuk om in het fort wat rond te slenteren. Ik miste wel veel informatie, je kreeg bij de entree alleen maar een klein foldertje. Wat ook teleurstellend was is dat in de gangen en zalen onder de grond (waar je in kon!) kachels en stopcontacten waren geïnstalleerd… Faal.

Al met al was dit een superleuke vakantie en ik hoop dat ik genoeg informatie heb gegeven voor als jij ook naar deze streek in Kreta wilt gaan! Mijn ervaring met het Airbnb huisje komt binnenkort, want dat is een dikke aanrader!

No Comments
 • Milou
  Posted at 11:40h, 14 May Reply

  Wat leuk! Kreta lijkt me echt zo`n heerlijk vakantie-eiland, waar je lekker cultuur kunt snuiven, fijn eten, en ontspannen. Wat een leuke laatste foto!

 • Martine
  Posted at 11:46h, 14 May Reply

  Mooie foto’s! Kreta lijkt mij ook een leuke bestemming, en aangezien wij van plan zijn om volgend jaar weer op vakantie te gaan, zal ik dit artikel eens aan mijn ouders laten lezen =)

  • Laura
   Posted at 11:50h, 14 May Reply

   Leuk! Als je nog meer wilt weten hoor ik het wel!

 • Maartje
  Posted at 11:50h, 14 May Reply

  Ohhh dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar het huisje.

 • Tessa
  Posted at 11:58h, 14 May Reply

  Wat ziet dat er daar mooi uit! En je heb hele mooie foto’s bij artikel zitten!
  Liefs,

 • Dionne
  Posted at 11:59h, 14 May Reply

  Wat een mooie foto’s! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mij wel heel tof!

 • Manon
  Posted at 12:17h, 14 May Reply

  Ziet er heel erg mooi uit daar! leuke fotos

 • Silvana
  Posted at 12:57h, 14 May Reply

  Jeetje wat ziet het er prachtig uit allemaal! Ik wil ook héél graag een keer naar Griekenland. Ik zou graag naar Santorini willen, maar Kreta gaat ook zeker op mijn lijstje. (:

 • Anne
  Posted at 12:58h, 14 May Reply

  Toen wij naar Kreta zijn geweest hebben we juist hele andere gebieden en streken gezien, maar het klinkt als een super vakantie! Ook hele mooie foto’s, en wat heb je een leuke bikini!

 • Bettie
  Posted at 13:06h, 14 May Reply

  Wauw, Kreta lijkt mij echt fantastisch! Het ziet er echt heel mooi uit.

 • Liese
  Posted at 13:32h, 14 May Reply

  Ooh, wat mooi! Lijkt me heerlijk om in een eigen huisje te zitten, al helemaal zo dicht bi het strand 🙂 Kreta staat zeker nog op mijn to do lijstje, haha 🙂

 • HesterAnne
  Posted at 13:38h, 14 May Reply

  Wat een prachtige foto’s. Nu wil ik ook op vakantie!

 • Floor
  Posted at 14:22h, 14 May Reply

  Ziet er echt mooi uit! Ik heb echt zin om mijn koffers te pakken en in het vliegtuig te stappen.

 • Roshelle
  Posted at 15:21h, 14 May Reply

  Echt prachtige foto’s! Vind die van jou in de zee heel leuk! 🙂

  • Laura
   Posted at 15:24h, 14 May Reply

   Lief! Dankje! 😀

 • Margriet
  Posted at 16:32h, 14 May Reply

  Oh wauw. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, maar het ziet er prachtig uit.

 • Léonie
  Posted at 17:09h, 14 May Reply

  Wat leuk om dit te lezen! Ik ga deze zomer met mijn vriend 10 dagen naar Chania! We zitten in een all-inclusive hotel maar zijn wel van plan om op pad te gaan. Falasarna ziet er echt heel mooi uit.

 • Annelies
  Posted at 19:29h, 14 May Reply

  Ik krijg weer heimwee naar Kreta als ik dit zie 🙂

 • Joanne
  Posted at 20:45h, 14 May Reply

  Oh wat ontzettend mooi! Ik wil er ook heen nu!

 • Merel
  Posted at 21:58h, 14 May Reply

  Oh my, Kreta ziet er zo mooi uit! *opent snel tabblad met Kreta foto’s op ouders laptop i.v.m. zomervakantie boeken, hahah*

 • Shiralee
  Posted at 00:12h, 15 May Reply

  Wat leuk dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en wat een fijne travelguide. Ik ben heel erg benieuwd naar het blogje over het Airbnb huisje, ik hoor zo veel verhalen erover en vind het toch nog een beetje spannend om via de website een huisje te huren zeg maar. Als ik aan Kreta denk denk ik gelijk aan zon & zee, misschien omdat mijn tante en oom daar altijd naar toe gingen voor dat, maar als ik je foto’s bekijk ziet het er heel leuk en sfeervol uit. Ik ga dit bewaren, bedankt voor het delen!

 • Tamarah
  Posted at 19:16h, 15 May Reply

  Mooie foto’s! Lijkt of jullie een heerlijke vakantie gehad hebben. Ben benieuwd naar het Airbnb huisje was en hoe jullie dat hebben ervaren. Ik heb vaak op die site gekeken, maar ben altijd nog een beetje huiverig om er iets te boeken.

 • Anneleen
  Posted at 21:50h, 15 May Reply

  Wat een mooie foto’s! Ik krijg er spontaan een zomergevoel door 🙂

 • Een blogdagboekje van week 20 | Ooh La Lau
  Posted at 07:00h, 17 May Reply

  […] had ik er weer even tijd voor en zin in: BLOGJES TIKKEN! De hele ochtend was ik bezig met mijn Chania, Kreta Travelguide. Ik vond (en vind) het onwijs leuk om al jullie reacties te lezen! Helaas was het daarna weer tijd […]

 • sammie
  Posted at 14:50h, 18 May Reply

  Oh wat heerlijk, lekker weer en heerlijk zwemmen, geweldig!

 • Liselore | GRAB YOUR BAGS
  Posted at 00:20h, 31 May Reply

  Wat leuk dat je een ‘ander stukje’ van Kreta laat zien. Mensen associeren het toch snel met Chersonissos, terwijl het een bijzonder mooi eiland is! Zo te zien heb je het ook low-budget weten te houden, dus ik ben erg benieuwd naar die Airbnb. Heb er 2 maanden gewoond en zou graag nog een keer terug naar Kreta gaan!

Post A Comment

CommentLuv badge