5 ideeën voor jouw chill-momentje

Na zo’n chille en toch productieve to do-lijstjes loze dag als gisteren, moet ik er gewoon even op doorgaan. Ik heb de afgelopen week namelijk teveel onnodig gestrest, moge dat duidelijk zijn. Ik heb te weinig chill-momentjes ingelast, of in ieder geval bewuste chill-momentjes. Want tja, je kunt wel een beetje leuk op de bank gaan hangen, maar je er niet bewust van bent dat je even mag ontspannen en niks hoeft, schiet het ook niet zo op natuurlijk. Dus hierbij dames en heren, jongens en meisjes: 5 ideeën voor je chill-/ontspan-/relax-/hoejehetookmagnoemen-momentje:

1. Ga op ‘safari’

Neem niks mee behalve je telefoon (die moet op stil staan) en je portemonnee en duik de natuur in voor een mini safari. S. en ik zijn gisteren op een mini safari in de duinen geweest en het was adembenemend. Hertjes, konijntjes, vogeltjes en vooral stilte… Klinkt oubollig en sullig, maar het was best indrukwekkend om 4 meter naast een hertje te staan. Oh en het belangrijkste: je komt helemaal tot rust in de natuur. Succes gegarandeerd.

2. Pak een goed boek

Als je een boekenworm bent dan. Je moet geen boek voor de lol lezen als je de bladzijdes er na 2 pagina’s uit wilt scheuren. Sinds ik een e-reader heb én helemaal in een serie boeken zit neem ik vaak een momentje om weer een hoofdstukje te lezen. Mét een kopje thee.

3. Knuffel met je huisdieren. 

Als je die hebt dan. Het was toch zo dat het aaien van dieren stress vermindert?

4. Doe iets creatiefs

Brei een sjaal, kleur een kleurplaat in of schrijf in je inspiratieboekje. Met je handen bezig zijn heeft iets rustgevend. Het bewijs? Afgelopen jaar stonden er GIGANTISCH veel reviews op het internet over de kleurboeken voor volwassenen en de conclusie van elke review was: ‘je wordt er zen van’.

5. Maak een dekenfort en kijk een goede film/serie

Pak alle dekens die je in huis hebt. Bouw een fort. Zet Netflix aan en kijk je favoriete serie of een goede film.

Wat doe jij in je chill-momentjes? 

No Comments
 • Anne
  Posted at 07:00h, 20 January Reply

  Oh, wat een leuke tips!

  Ik doe eigenlijk van alles. Gewoon waar ik zin in heb. Altijd anders, maar dit is wel leuke inspiratie 🙂

 • Dina
  Posted at 07:45h, 20 January Reply

  Hele goede tips! We zouden eigenlijk tenminste twee dingen uit het lijstje om de paar dagen moeten doen. Soms gaat de wereld zo snel en vergeet je dit soort momenten voor jezelf in te lassen.

  Als het vandaag een beetje oké weer is, ga ik op ‘safari’ (lees: ergens geiten zoeken en aaien).

  • Laura
   Posted at 08:15h, 20 January Reply

   Vergeet je verrekijker niet!

 • Linda
  Posted at 07:50h, 20 January Reply

  Ik vind het eigenlijk allemaal leuk om te doen, dus ik wissel af 🙂 Gisteren vond ik het veel te koud om naar buiten te gaan haha (en te mistig) dus ben ik gaan kleuren, heerlijk! Vandaag wel naar buiten (moet post bezorgen) dus daar heb ik nu dan wel weer zin in 🙂

  • Laura
   Posted at 08:16h, 20 January Reply

   Heerlijk, even een frisse neus halen!

 • Anneleen
  Posted at 08:38h, 20 January Reply

  Oh wat leuk dat jullie gisteren naar de duinen zijn geweest! Heerlijk, er zo even helemaal tussen uit… Dat laatste puntje past het best bij mij, op een een chilldagje doe ik het liefst helemaal niets, buiten blogjes lezen 🙂

 • Manon
  Posted at 08:54h, 20 January Reply

  Fijne tips, ik moet echt iets meer gaan lezen!

 • Frauke
  Posted at 09:52h, 20 January Reply

  Leuke tips! Zo grappig, ‘op safari’ gaan! Wil ik ook wel een keertje doen :)! X

 • Hesteranne
  Posted at 10:04h, 20 January Reply

  Even naar buiten gaan vind ik altijd heerlijk, ook een goed boek werkt altijd!

 • Simone
  Posted at 10:20h, 20 January Reply

  Wat leuk dat je een hertje van zo dichtbij hebt gezien! Het is ook heerlijk eens even lekker een frisse neus te gaan halen.

 • Elisa
  Posted at 10:49h, 20 January Reply

  Wat een super leuke tips!

 • Eva
  Posted at 10:49h, 20 January Reply

  Vooral het dekenfort vind ik wel een goed idee, haha. Zo kou-d-d-d-d! xx

 • sammie
  Posted at 11:07h, 20 January Reply

  Leuke tips! Gisteren avond heb ik me nog ingebouwd onder een dekentje met een boek 🙂

 • Stella
  Posted at 13:24h, 20 January Reply

  Het eerste wat ik ga doen als ik dit weekend weer thuis kom is Puck knuffelen. Ik merk echt inderdaad dat het stress en verdriet vermindert. Zo fijn! En op safari klinkt zo leuk! Als ik nou eens even een maatje vind die met mij mee wil -over dat soort dingen moet je na gaan denken als je geen vriend meer hebt ineens, zucht- dan ga ik dat ook zeker doen! Veel liefs!

 • Annebelle
  Posted at 13:27h, 20 January Reply

  Blanket fort!! Haha, dat staat sowieso op mijn bucketlist.

 • Arjanne
  Posted at 15:36h, 20 January Reply

  Goede tips, zo’n tochtje door de duinen lijkt me ook heerlijk! En, wat schrijf je leuk!

 • angelique
  Posted at 16:38h, 20 January Reply

  Leuke tips!

 • Joyce
  Posted at 17:37h, 20 January Reply

  Zo’n dekenfort wil ik echt weer een keer maken, te lang geleden!

  Liefs

 • Karlijn
  Posted at 18:01h, 20 January Reply

  Mijn chillmomentjes bestaan vaak uit series kijken, maar sinds gisteren heb ik de app Headspace gedownload. Dan praat iemand je door tien minuten meditatie, tien dagen lang. Niet dat mijn concentratie was, maar het helpt wel om even te ontspannen 🙂

 • Silvana
  Posted at 19:10h, 20 January Reply

  Aaah, een dekenfort. Lijkt me heerlijk op dit moment, maar helaas staat mijn to-do lijstje het niet helemaal toe. ):

 • Isabelle
  Posted at 20:31h, 20 January Reply

  Haha zo’n dekenfort is altijd heerlijk om je in te verstoppen. Fijne tips (:

 • Emma
  Posted at 20:44h, 20 January Reply

  Leuk zeg, op ‘safari’ in de duinen, en vooral als je hertjes ziet! Boeken zijn zo heerlijk<3
  X Emma

 • Wendy
  Posted at 21:19h, 20 January Reply

  Nummertje 3 doe ik al heel veel en dat is heerlijk. Ik zou één en vijf veel vaker moeten doen. 😉

 • Aat
  Posted at 21:48h, 20 January Reply

  Blijven ontspannen hoor! Heel belangrijk.
  Jullie lijken op ons van vroeger!

 • Eline
  Posted at 10:57h, 21 January Reply

  Super leuke tips!

 • Britt -Radianto-
  Posted at 19:52h, 21 January Reply

  Steeds als ik serie marathons deed, dan was het braafjes in de zetel, zonder al te veel ‘poespas’. Een dekenfort moet ik echt eens een keertje proberen, haha.

 • Raya
  Posted at 22:31h, 21 January Reply

  Leuk lijstje! Ik ga ook graag op ‘safari’ met mijn lief. We gaan dan naar een bos, park of heide en wandelen er gewoon doorheen terwijl we gezellig keuvelen. Super leuk!

 • Sabrina
  Posted at 13:39h, 24 January Reply

  Ah dit vind ik zulke fijne tips! Over een paar dagen ben ik klaar met leren en dan ga ik zeker een paar van jouw tips proberen (:

 • Marcella
  Posted at 23:21h, 24 January Reply

  Ik vind vooral de natuur in duiken en een flink eind wanden heerlijk. Ik heb vandaag wel veel gelopen, maar dat was door de stad. Tegen wanden in de natuur kan niks op, zo fijn! Ik heb nu net een film gekeken met een kat op schoot en een ander vlakbij. Ook erg fijn!

 • annouska
  Posted at 20:17h, 25 January Reply

  Op safari, ik dacht meteen aan Afrika maar het kan natuurlijk ook zoveel dichterbij. En goede tip, ik doe het namelijk eigenlijk veel te weinig.

Post A Comment

CommentLuv badge